Dunaújváros Hetilap

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

Fábos Zsolt - 2024. május 4. 13:30

Sokat hallottunk már róla, volt is néhány állomása, mostantól viszont elérkeztünk oda, hogy minden dunaújvárosi lakos kedvezményes buszbérletet vásárolhat. A dunaújvárosiak többsége 1800 forintért válthat éves bérletet, a nyugdíjasok és a diákok továbbra is 1200 forintért buszozhatnak.

2023. május óta minden 65 év alatti nyugdíjas és diák évi 1200, tehát havi 100 forintért buszozhat Dunaújvárosban. A lehetőséggel több ezren éltek már, ami azt jelenti, hogy több tízmillió forintot spóroltak a dunaújvárosi családok. 2024 januárjában Pintér Tamás jelentette be, márciusban pedig a közgyűlés is megszavazta – a "Rajta, Újváros!" Egyesületi többséggel – a kedvezmény kiterjesztését. Vagyis azt, hogy minden dunaújvárosi jogosult az 1800 forintos éve bérletre (a korábbi kedvezmény nem változott, a nyugdíjasok és a diákok továbbra is 1200 forintért vehetik meg az éves bérletet).
Május 2-ától kérhető a jegypénztárban a kedvezményes éves bérlet, csupán dunaújvárosi lakcímkártya szükséges hozzá. A jelenlegi városvezetés elkötelezett a fenntartható közlekedés népszerűsítése mellett, cél az autós forgalom csökkentése, a parkolási gondok enyhítése. 
A kedvezményes buszbérlet óriási segítség lehet a dunaújvárosi közlekedőknek. Még az autóstársadalom képviselői közül is sokan felhúzták a szemöldöküket. Volt, aki úgy reagált a hírre, hogy bár autóval közlekedik, de kiváltja a bérletet, hátha…

Nos, a lehetőség adott az olcsó közlekedésre, aki csak autóval járja a várost, tegyen próbát! És váltson bérletet, buszra.

(Archív fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Korlátozás is, új parkolók is – a lakók kérésére

Korlátozás is, új parkolók is – a lakók kérésére

2024. máj. 22.

Új parkolókat alakítottak ki a Táncsics Mihály utca és a Balogh Ádám utca által határolt belső udvarban. Az elkészült munkálatokról Szabó Zsolt, a terület önkormányzati képviselője beszélt, aki a jövőbeli tervekről is tájékoztatott.

Európa nekünk lehetőséget és barátokat jelent

Európa nekünk lehetőséget és barátokat jelent

2024. máj. 21.

Az Európai Unió Régiók Bizottsága azzal a kéréssel fordult az önkormányzatokhoz, hogy az Európa napon világítsák ki központi épületeiket és ezzel emlékeztessenek arra, hogy egy hónap van vissza az európai választásokig. Dunaújváros is csatlakozott a felhíváshoz.

Rendvédelmi nap és felvonulás idén is!

Rendvédelmi nap és felvonulás idén is!

2024. máj. 19.

Évek óta nagy siker a résztvevők körében, és egyúttal a Közbiztonsági rendezvénysorozat eseményeinek egyik meghatározó programja a Rendvédelmi nap: a seregszemlének a Kultik Mozi előtti tér ad otthont, méghozzá május 24-én, pénteken.

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

2024. máj. 18.

Már több hete borzolja a kedélyeket, hogy valaki a felső Duna-parton mérgezett állateledelt szór el, és ezzel veszélyezteti az arra sétáltatott kutyák életét.

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

2024. máj. 17.

Már a városlakók rendelkezésére áll a hulladékudvar Dunaújvárosban, ahol a lomtalanításokon túl bármikor letehetik a felgyűlt lomokat, hulladékokat. A hulladékudvar a Budai Nagy Antal úton található a Dunanett telephelye mellett. 

Teljes útfelújítás a két körforgó között

Teljes útfelújítás a két körforgó között

2024. máj. 17.

Hamarosan munkagépek zajától lesz hangos a Béke városrészi körforgó és a Kandó Kálmán téri körforgó közötti autóút. Ezt a szakaszt ugyanis teljesen felújítják – erről a soron következő útfelújításról számolt be kedden Pintér Tamás polgármester. 

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

2024. máj. 17.

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes déli meleg főétkezést biztosít rászoruló gyerekeknek – figyelem, az igényeket csak június 3-ig lehet benyújtani!