Fordított és győzött a Dunaferr

Szárszó Lajos - 2017. május 7. 22:09

A Kecskemét ellen folytatta a bajnoki rájátszás küzdelmeit röplabda csapatunk, mely igen izgalmas, fordulatokkal teli összecsapáson tudott nyerni.

A férfi röplabda NB I ötödik helyért folyó rájátszásának második körének első összecsapását a MAFC együttese ellen 3-0 arányban simán nyerte a Dunaferr, melynek a Kecskemét ellen kellett bizonyítaniuk, hogy válogatottjait nélkülözve sem lehetnek könnyen verhető ellenfelei a hírös város csapatának. A bajnoki alapszakaszt tekintve a találkozó esélyese a kecskeméti gárda volt, hiszen a hazaiaktól három alapember válogatottság, míg Kiss Marcell pedig sérülés miatt hiányzott. Őket a Dunaferr fiataljai, míg Tomanóczy Tibor vezetőedzőt Kelemen István próbálták meg pótolni.

A vendég együttes kezdett pontosabban, akik Pesti nyitásai után négy ponttal megléptek (4-8). Ekkor megpróbált felzárkózni fiatal csapatunk, de nem sok sikerrel (8-12), sőt, a kecskemétiek még egy lapáttal rá tudtak tenni (11-16). Ezt sajnos nem tudták lekövetni Hatvany Zsolték, így a Jánossy által vezérelt vendégek simán behúzták a szettet (14-25). A második szettre alaposan összerántotta csapatát Kelemen István, így egy teljesen más Dunaferrt láttunk, mint előtte. Azonnal előnybe is kerültek a mieink (6-3), ezt azonban gyorsan ledolgozták Gyurkó Sándor tanítványai (6-6). Ezt követően ismét nálunk lett az előny (9-6), mely előnyt 14-9-ig sikerült megőriznünk. Ekkor felzárkózott a Kecskemét, akik 16-nál egyenlítettek, majd át is vették a vezetést (17-18). A végjátékban hol az egyik, hol a másik gárda vezetett, melyből a Dunaferr jött ki győztesen (27-25). A harmadik játékban bekezdett a vendégcsapat (1-8), majd a hullámzó játékból kilábaló hazaiak megkezdték a felzárkózást (9-13). Ez a különbség állandósulni látszott (12-16), de hihetetlen összpontosítással összeszedték magukat Hatvanyiék, akik 19-nél egyenlítettek. Ez annyira felszabadulttá tette őket, hogy innen már nem volt megállásuk, és behúzták a szettet (25-21). A negyedik játékban a lélekben erősebb Dunaferr teljesen összezilálta a vendégeket, így már az elején jelentős előnyre tettek szert (8-2), melyet nem engedtek ki a kezükből, és nagy különbséggel nyerték a szettet (25-14), ezzel együtt a találkozót, így sikerült a visszavágás a Budapesten elszenvedett vereség után.

Dunaferr SE – HÉP-Kecskemét 3-1 (14-25, 27-25, 25-21, 25-14)

Vezették: Bodrogi László és Jámbor Tamás

Dunaferr SE: Kholmann Norbert, Szabó Péter, Guzmics Richárd, Hatvany Zsolt, Móró Ákos, Stefanovics Krisztián, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Laczi Dominik, Csizmadia Tamás. Vezetőedző: Kelemen István

HÉP-Kecskemét: Leiner Péter, Török Patrik, Horváth Kristóf, Jánossy Bálint, Szabó Márton, Pesti Marcell, Csala Bernát (liberó). Cserék: Török Szabolcs. Vezetőedző: Gyurkó Sándor

A rovat további hírei: Sport

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.