Így is tétmeccs

spigott - 2017. május 27. 8:13

A bennmaradásért küzdő Várfürdő-Gyulai Termál FC elleni mérkőzésen lép pályára ma este hat órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III. utolsó előtti fordulójában.

A Szentlőrinc SE ellen aratott 7-0-s sikerrel eldőlt, hogy a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a negyedik helyen zárja az NB III-as bajnokság Közép Csoportjának idei küzdelmeit, ami mindenképpen szép eredmény a mezőny egyik legkisebb költségvetésével dolgozó együttesétől. A bajnokságnak azonban még nincs vége, még két mérkőzés vár Dobos Barna alakulatára, mely ma este hat órától Gyulán, a Várfürdő-Gyulai Termál FC csapata ellen húz szerelést az utolsó előtti fordulóban. Labdarúgóink ellenfele jelenleg a tizennegyedik helyen áll a táblázaton, ráadásul a két csapat dunaújvárosi meccsét nagyon simán, 6-1-re nyerték a mieink, vagyis a mai összecsapás esélyesének egyértelműen Dobos Barna tanítványai tűnnek.

A Dunaújváros PASE labdarúgóinak vezetőedzője abban bízik a mérkőzés előtt, hogy hiába sikerült bebiztosítani a negyedik helyet, nem veszik ki a motiváció játékosaiból, s újabb győzelemmel örvendeztetik meg az értük szurkolókat.

"Nagyon remélem, hogy a csapat tagjai nem úgy gondolnak erre a meccsre, hogy nincsen tétje, s ahogy eddig, úgy ma is odateszik magukat. Az egyik dolog, hogy mi továbbra is folyamatos építkezésben vagyunk, szeretném, hogy továbbra is ezt az utat folytatnánk, s mivel most egy újabb idegenbeli meccs jön, nagyon kíváncsi vagyok, hogy melyik arcunkat mutatjuk majd. Az utóbbi időben már idegenben is képesek voltunk jó teljesítményt nyújtani, amit pontszerzéseink, valamint két győzelmünk is jelzett, s a mai meccs egy újabb felmérője lesz annak, hogy hol is tartunk valójában.

Képek: DO-archív

A gyulai csapatnak azonban rendkívül fontos a három pont megszerzése, hiszen az életben maradásukét küzdenek, vagyis nem vár könnyű mérkőzés ránk ma este sem. Nekünk az lesz a legfontosabb, hogy az előző héten aratott 7-0-s sikert, az azt megelőző győzelmeinket tudjuk-e jól kezelni, s képesek vagyunk-e olyan teljesítményt nyújtani tartósan, amivel a jövőben esetleg bele tudunk szólni a bajnoki cím küzdelmeibe is. Ez lesz a mai meccs egyik legnagyobb kérdése, s nagyon bízom abban, hogy kedvező választ kapok erre Gyulán is" – árulta el Dobos Barna vezetőedző, akitől megtudtuk azt is, hogy Hajdók Gáborra, valamint Hamar Istvánra sérülés miatt nem számíthat a mai mérkőzésen, ám a többiek csatára és győzelemre készen várják a szezon utolsó előtti bajnoki találkozóját.

A rovat további hírei: Sport

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.

Szoros siker a felnőttek között

Szoros siker a felnőttek között

2024. máj. 10.

Végig vezetve, de nagy küzdelemben aratott 32-31-es győzelmet Budaörsön a DKKA U21-es együttese az NB II-es felnőtt bajnokság csütörtöki fordulójában.