Kardos Róbert bajnoki bronzérme

spigott - 2017. május 23. 8:01

Sérülten is jól versenyzett, s végül a harmadik helyen végzett a soroksári felnőtt szabadfogású országos bajnokságon a Dunaferr SE birkózója, Kardos Róbert.

Soroksáron rendezték meg hétvégén a birkózók Felnőtt Szabadfogású Országos Bajnokságát, valamint a kadet korosztály soron következő Szabadfogású Válogató Versenyét. A rangos viadalon természetesen jelen voltak a Dunaferr SE sportolói is, akik a felnőtt mezőnyben háromfős különítménnyel képviselték egyesületünket.

A 86 kg-osok mezőnyében induló Nagymihály Norbert első mérkőzését elveszítette, s mivel legyőzője is kikapott a következő körben, így búcsúzott a további küzdelmektől. A szintén 86 kg-os Bagó Tibor az első fordulóban magabiztosan, pontozással győzte le csepeli ellenfelét, de a második fordulóban kikapott a későbbi bajnoktól, az Európa-bajnoki bronzérmes Veréb Istvántól, így a vigaszágon folytathatta a küzdelmeket. Itt sajnos az ESMTK sportolója Nagy Mihály jobbnak bizonyult, így Tibornak nem sikerült a legjobb hat közé kerülnie. Kardos Róbert térdsérüléssel bajlódva jutott el a bronzmérkőzésig, ahol magabiztosan, már a második percben legyőzte ellenfelét, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A kadet korosztályban (16-17 évesek) Ignácz Viktor (58 kg) akciódús mérkőzéseket vívott, s végül az ötödik helyen zárta a versenyt úgy, hogy több alkalommal is ugyanazt a technikai hibát vétette, ezért nyerhető mérkőzéseket veszített el. Farkas Zoltán (85 kg) első mérkőzését magabiztosan nyerte, majd a második körben 10-2-es vezetésnél térdsérülést szenvedett és 14-12-re kikapott. A bronzmérkőzésen nem tudott kiállni, így 5. helyen végzett, derült ki a Dunaferr SE birkózó szakosztályának beszámolójából.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.