Két szeren már döntős Kovács Zsófia

Szárszó Lajos - 2017. május 18. 22:10

Az Eszéken zajló tornász világkupa első selejtezőnapján a Dunaferr SE tornásza magabiztos gyakorlatokkal biztosította helyét a szombati szerenkénti döntőben. A dunaújvárosi olimpikon ugrásban a harmadik, felemás korláton a második legjobb gyakorlattal jutott be a fináléba.

Eszéken rendezik a tornászok szezonzáró világkupáját, melyen a Dunaferr SE színeit Kovács Zsófia képviseli. A mezőny ma két szeren mutatta be tudását, így Zsófia ugrásban és felemáskorláton állt a bírák elé. Mint azt vezetőedzőjétől, Trenka Jánostól megtudtuk, először az ugrás selejtezőket tartották, ahol az újvárosi tornász szép gyakorlatokat bemutatva végül a harmadik helyen kvalifikálta magát a szombati fináléba úgy, hogy az első Dévai Boglárka, míg a második egy szlovén lány lett, akit egyébként a kolzsvári Európa-bajnokságon legyőzött tornászunk. Ezt követően a felemáskorláthoz mentek át a hölgyek, ahol Zsófia egy, az Európa-bajnoksághoz képest kevesebb pontszámból kiinduló gyakorlatot mutatott be. Egy-egy kisebb hibát leszámítva biztosan tette mindezt, hiszen ezen a szeren a második helyen jutott a döntőbe.

Kép: DO-archív

- A legfontosabb az volt – foglalta össze a nap történéseit Trenka János -, hogy Zsófia biztos gyakorlatokkal jusson be a szombati döntőbe. Ugrása nagyon szép volt, de felemáskorláton voltak apró problémák. A döntőre előre tekintve úgy gondolom, hogy ugrásban tudunk egy helyet javítani, míg felemáskorláton ez nem valószínű, hiszen a szert ma megnyerő orosz lány egy erősebb kiinduló pontszámból induló gyakorlatot mutatott be. Nekünk akkor lehet esélyünk itt a győzelemre, ha erősítünk a gyakorlat kiinduló pontszámán, és azt hiba nélkül tudjuk bemutatni, de a realitás a most megszerzett második hely megtartása.
Zsófia holnap sem kap pihenőt, hiszen a gerenda selejtezőjében versenyez majd.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.