Kiütéses győzelem!

Szárszó Lajos - 2017. május 20. 20:15

Dobos Áron mesterhármasa mellett három gólpasszal járult hozzá a Dunaújváros PASE 7-0-s sikeréhez a Szentlőrinc SE elleni bajnokin.

A parádés hangulatú Ferencváros elleni hazai mérkőzést, valamint a legutóbbi, idegenbeli 4-1-es győzelmet követően igazán jó formában várta az NB III harminckettedik fordulóját a Dunaújváros PASE együttese, akik a kilencedik helyen álló Szentlőrinc SE gárdáját fogadták. A találkozó egyik fontos kérdése volt, hogy a hazaiak mekkora lépést tesznek a negyedik hely végső megszerzése érdekében. Ehhez természetesen elengedhetetlen volt a győzelem, és ezzel együtt a három pont begyűjtése, amely papíron biztosan, ám a kilencven perc vége előtt még kérdéses volt.  Jól kezdett csapatunk, melyet a két gyors sarokrúgásunk mutatott.

Szemre is tetszetősen futballoztak játékosaink, akik remek, sokpasszos játékkal hozták zavarba a vendégek védőit. Az első igazi lehetőséget Szepessy fejese hozta, aki Dobos Áron sarokrúgása után fejelt kapu fölé. Ez a jelenet akár intő jel is lehetett volna ellenfelünk számára, hiszen pár perccel ezt követően ismét Dobos és Szepessy váltak főszereplőkké. Áron a 13. percben ívelt középre a baloldalról egy szabadrúgást, melyre Szepessy érkezett jó ütemben, és pontosan fejelt a jobb alsóba (1-0). A vezető gól után a 20. percben növelhettük volna előnyünket, amikor a vendégek tizenhatosán belül Dobos kapott ajándékba egy labdát, de gurítása centikkel ment mellé. Egy perccel később Csehi két lövését blokkolták a vendég védők, majd Turi tesztelte Vaszócsikot egy távoli lövéssel. A válasz Dobos Árontól érkezett, aki jó 30-ról eresztett el egy szabadrúgást, melyet Ambrusics védett. A 34. percben aztán már ő is csak nézte, ahogy Csehi jó 30 méteres passzából futott kapuja felé Dobos Áron, aki lehajrázta a rátámadó védőket, és magabiztosan lőtte ki a hosszú alsó sarkot (2-0). A folytatásban egyértelműen a hazaiak uralták a játékot az egyébként igen jó színvonalú mérkőzésen.

Fordulás után Dobos szólóval folytatódott a derbi, melyet Ambrusics hatástalanított, majd Horváth szabadrúgását védte a túloldalon Vaszócsik, Az 59. percben Tóth hagyta ki a kihagyhatatlant, amikor Dobos passzát gurította mellé. Egy perccel később azonban javította előző tévedését (3-0), majd Csehi forgácsolta szét a felső lécet. A hazaiak óriási fölénye a 76. percben érett újabb góllá, amikor az előrehúzódó Blatt lőtte ki 14 méterről a hosszú sarkot. A folytatásban a teljesen széteső vendég védelemmel azt csináltak a mieink, amit akartak. Sorban érkeztek a lehetőségek és gólok is. Dobos Áron a kapust kicselezve szerezte csapatunk ötödik találatát (5-0), majd egy szöglet után Csendes fejelt a kapuba (6-0). Azonban, hogy Dobos Áron három gólpassza mellé a harmadik gólja is megérkezzen, nem kellet sokat várni, aki 90. percben állította be a végeredményt (7-0), amely így is hízelgő a vendégek számára.

Dunaújváros PASE – Szentlőrinc SE 7-0 (2-0)

Dunaújváros PASE: Vaszócsik Viktor – Csendes Péter, Pölöskei Péter, Farkas Viktor, Csehi Tamás, Dobos Áron, Dorogi Renátó (Ablonczy Gerjén a 78. percben), Tóth Tibor, Szepessy Róbert (Horváth Kevin a 87. percben), Blatt Pál, Kercsó Bence (Tóth Ákos Károly a 78. percben). Vezetőedző: Dobos Barna.

Szentlőrinc SE: Ambrusics Róbert – Dudás Dániel, Szilvási Zoltán (Vágner Attila a 62. percben), Turi Tamás, Nagy Mihály Krisztián (Kovács Balázs a 77. percben), Fenyvesi Olivér, Reith Renátó (Tóth Adrián a 46. percben), Horváth Péter, Temesvári Máté, Bodó Péter, Berdó Valentin. Vezetőedző: Turi Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.