Húzónevek távoztak vízilabdázóinktól

Szárszó Lajos - 2017. május 24. 8:04

A bajnokságban megszerzett harmadik helyet csalódásként könyvelik el, viszont a nemzetközi kupaszereplést sikerként élték meg a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázói, akik játékoskerete komoly változásokon megy át a 2017/2018-as szezonban.

Szép, izgalmakkal, örömteli pillanatokkal és csalódásokkal tarkított időszakot tudhat magáénak a DUE-Maarks Graphics női vízlabda együttese. Szerencsére az örömből jutott több csapatunknak és az őket támogató szurkolóknak. Játékosainak több fronton, így a magyar bajnokságban, a Magyar kupában, az Euroligában, emellett a korosztályos és a felnőtt válogatottban egyaránt kellett helyt állniuk. A szezon végén Mihók Attila vezetőedzőt kértük értékelésre.

- Kezdjük a bajnokság alapszakaszával, hiszen arra azt lehet mondani, hogy az volt az éles felkészülés a rájátszásra, majd az Euroligára.

Kasó Orsolya távozik!

- Az alapszakasz őszi szakasza nagyon jól sikerült, hiszen minden mérkőzésünket megnyertük. Ebből nagy fegyvertény volt az UVSE legyőzése. A tavaszi folytatás azonban több játékosunk sérülése miatt már nem volt túl rózsás. Ennek érezhető eredménye volt, hogy míg a rájátszás első meccsén sikerült legyőznünk a BVSC-t, addig a döntőbe nem tudtunk bekerülni. Pedig a kezünkben volt a lehetőség. Ennek a találkozónak az első negyede után le kellett hoznom a szemsérüléssel játszó Gurisatti Grétát, amely nagy véráldozat volt. Azonban hiába vezettünk két góllal a második meccs vége előtt egy perccel, nem sikerült győznünk. Ez az összecsapás volt az a fordulópont, amikor elvesztettük a párharcot. Akkor lehetne azt mondani, hogy eredményes lett volna az évünk, ha bekerülünk a fináléba, így azonban a harmadik helyet kudarcként könyvelhetjük el.

- Az idei évben ismét kiléptetek a nemzetközi mezőnybe. Az ottani szereplést hogyan értékeled?

- Az Euroliga szereplés sikertörténet, hiszen ott nagyon szépen meneteltünk. A három legerősebb csapat, a tavalyi final fourba jutott Olympiakos, Sabadell és UVSE kivételével minden ellenfelünket legyőztünk, ezzel ismét felkerültünk az európai női vízilabdázás térképére. Azóta többen megkerestek bennünket, hiszen tudják, hogy erős csapat vagyunk. Ezek alapján nagyobb önbizalommal vághatunk neki a következő év megmérettetéseinek.

Menczinger Kata jövője még kérdéses! (Képek: DO-archív)

- Ha már a jövőt említetted, együtt marad a csapat, vagy lesznek távozók, érkezők?

- Három játékosunk távozik, egy maradása kérdéses, és az elképzelésink szerint ketten érkeznek. A három távozó közül ketten, Kasó Orsolya és Huszti Dóra a most megalakult Ferencváros női csapatában folytatják, míg Somhegyi Noémi Egerbe igazolt. Menczinger Kata jövője még kérdéses. A távozó kapusunk helyére egy kiváló külföldi kapust szeretnénk szerződtetni, akinek nevét most még nem hozzuk nyilvánosságra, valamint egy francia center érkezik hozzánk. Amin azonban nem változtatunk, folytatva az elmúlt évek szokását, hogy saját utánpótlásunkból töltjük fel keretünket.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.