Makovics Mirtill halmozza az érmeket

Szárszó Lajos - 2017. május 15. 10:36

A kadet korosztályban tornázó Makovics Mirtill kiválóan szerepelt és számos érmet gyűjtött be a szer-, illetve Budapest-Vidék bajnokságon.

A hétvége mindkét napján versenyzett, méghozzá kiválóan a Dunaferr SE tornásza, Makovics Mirtill, aki ezúttal a kadet korosztály legjobbjai között szerepelt. Badics Réka és Török Dániel tanítványa szombaton a tornászok szerbajnokságán versenyzett, ahol mind a négy szeren be kellett mutatnia tudását. Azt, hogy mindez hogyan sikerült a Dunaferr SE tornászának edzőjétől, Török Dánieltől tudtuk meg.

- A verseny érdekessége, hogy itt mind a négy szert külön értékelik, így valaki akár négy országos bajnoki címet is begyűjthet. Mirtill minden szeren nagyszerűen, de egy-egy kiesebb hibát ejtve versenyzett, így nagyon büszke lehet eredményeire, melyet az ország legjobbjai között ért el. Büszkeségét növelheti, hogy a nála idősebbek, vagyis az ifjúságiak között is megállta volna a helyét, akiknek egyébként ez a verseny volt a válogatás a győri EYOF-ra. Tornászunk felemáskorláton első, ugrásban és talajon egyaránt második lett, míg gerenda gyakorlata, amely az utolsó volt sajnos nem sikerült, mely a hosszúra nyúlt, igen fárasztó napnak volt köszönhető. Ez a szép eredmény jó előjele volt a vasárnapi, Budapest-Vidék bajnokságnak.

- Ott kik voltak a legfőbb vetélytársak?

- A Békéscsaba és a Dunaferr között dőltek el a helyezések. Mirtill az előző napi versenyzésére még egy lapáttal rá tudott tenni, melyet a majdnem hibátlan gerenda gyakorlata bizonyított. Abban egy akrobatikus elem nem sikerült, melyért komolyabb pontmegvonást kapott. Ettől függetlenül így is a második lett ezen a szeren. A végelszámoláskor egy békéscsabai kislány mögött az ezüstérmes helyen zárt úgy, hogy talajon és ugrásban második, felemáskorláton az első helyen végzett. Így megérdemelten kerültek az érmek a nyakába.

Mint azt Török Dániel edző hozzáfűzte, a szakmai stáb annak örült, hogy a két napos versenysorozat második napján tanítványuk rendkívül összeszedetten, koncentráltan dolgozott, mely bíztató a jövőre nézve. Ezzel a sikerrel Makovics Mirtill lehetőséget kapott arra, hogy egy hat fős küldöttséggel képviselje hazánkat, ezzel együtt a Dunaferrt egy, június elején megrendezendő nemzetközi versenyen.

Kép forrása: Draskovics Ádám

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.