Dunaújváros Hetilap

Napelem-park épül a városban?

2017. május 9. (kedd) 10:52 - Molnár Emese

Rendkívüli közgyűlést hívott össze Cserna Gábor polgármester kedd reggelre. Az ülésen három napirendi pont is önkormányzati rendeletmódosításhoz kapcsolódott. Zárt ülésen tárgyaltak a képviselők egy napelem-park létesítéséről.

Az ülésen három napirendi pont is önkormányzati rendeletmódosításhoz kapcsolódott (gazdálkodás, a közbeszerzési értékhatárt el nem érő beszerzések, szervezeti és működési szabályzat) annak érdekében, hogy hatékonyabb legyen a Modern Városok Program, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program lebonyolítása, a pályázati támogatásokat gyorsabban és hatékonyabban lehessen felhasználni az építési beruházásoknál.

A közgyűlés egy korábbi ülésén megbízta a DVG Zrt-t azzal, hogy javítsa meg az I-es számú rendelőintézet tetőszerkezetét, mely beázik. Az önkormányzati cég elvégezte a munkálatokat, egyben jelezte azt is, hogy szükség volna a közvetlen alatta lévő fogorvosi rendelők tisztasági festésére. A közgyűlés mintegy 600 ezer forintot biztosított a cégnek a festésre.

Szintén egy korábbi ülésen döntöttek arról a képviselők, hogy felmondják a Lokál című hetilappal kötött hirdetési keretszerződést. A mostani közgyűlésen arról határoztak, hogy az így felszabaduló forrást a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány támogatására fordítják.

Az önkormányzata számára különös jelentőséggel bír a Dunaújvárosi Egyetem, amely a város és a régió megbecsült felsőoktatási intézménye. Szerepvállalása messze túlmutat az oktatási-kutatási tevékenységen, az elmúlt időszakban számtalan közös projektet, rendezvényt valósított meg az önkormányzattal együttműködve. Szeretnék, ha az egyetem megőrizné stabilitását, amit egy hatékony, fejlődő gazdálkodás alapoz meg. Ebben fontos szerepe van a kancellária rendszerének, hiszen ellátja az intézményigazgatási és ügyviteli, kommunikációs, jogi és minőségirányítási feladatait, segíti az egyetem vezetőinek, testületeinek, önálló szervezeti egységeinek, bizottságainak tevékenységét. A mostani ülésen a közgyűlés kinyilvánította azon szándékát, hogy továbbra is szorosan együtt kíván működni a Dunaújvárosi Egyetemmel, támogatják az egyetem újra megválasztott rektorát, továbbá, az együttműködés zálogának tekinti, hogy a Dunaújvárosi Egyetem kancellárja olyan személy legyen, aki tiszteli Dunaújváros polgárait és vezetőit, képes az egyetem és a város érdekeinek összehangolásában partneri szerepet betölteni és szerepet vállalni.

Zárt ülésen tárgyaltak a képviselők egy napelem-park létesítéséről. Az önkormányzat az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft-vel együttműködve a déli iparterületen egy napelem-parkot kíván létrehozni. A zárt ülés napirendje az együttműködési megállapodás valamint a bérleti szerződés megkötésére irányult, amelyet támogatott is a testület. A projekt megkezdésének tervezett időpontja 2018. első negyedév.

A rovat további hírei: Közélet

A lakókért, de nem a sport ellen

A lakókért, de nem a sport ellen

2020. augusztus 04. (kedd)

Folyamatosan követi a lakók észrevételeit, jelzéseit Barta Endre: Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere ezúttal választókörzetében hallgatta meg egy tömbház lakóit az általuk jelzett probléma kapcsán, és nyomatékosította: mindenképpen lépéseket tesznek azért, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen.

Rendkívüli közgyűlést tartanak

Rendkívüli közgyűlést tartanak

2020. augusztus 03. (hétfő)

Összesen tizennyolc napirendi pont szerepel a keddi, rendkívüli közgyűlés programjában: ebből tizenhat esetében nyilvános, kettő pontnál pedig zártkörű szavazáson döntenek majd az önkormányzati képviselők.

Kamara: gyakorlati oktatók jelentkezését várják

Kamara: gyakorlati oktatók jelentkezését várják

2020. augusztus 03. (hétfő)

Ismét gyakorlati oktatói képzést és vizsgáztatást szervez a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara. A meghatározott keretszámmal, támogatott formában futó kurzusra a hónap derekáig lehet jelentkezni – a képzés augusztus végén kezdődik.

Városunkban is elmarad a tűzijáték!

Városunkban is elmarad a tűzijáték!

2020. augusztus 03. (hétfő)

Augusztus 20-án sem tarthatók meg a nagyobb ünnepségek a kormánydöntés nyomán, ahogy országszerte, városunkban is elmarad az ünnepség, tűzijáték sem lesz, adta hírül a város hivatalos oldala.

Gyászol a sportváros – elment a Tupo!

Gyászol a sportváros – elment a Tupo!

2020. augusztus 03. (hétfő)

Megindító nekrológban búcsúzik a Dunaújváros Futsal facebook oldala a világ kétségkívül legnagyszerűbb tökmag- és szotyiárusától: a város sportéletének ikonikus alakja távozott, Tupo már az égi meccseken kínálja a portékát – nyugodjon békében!

Faállomány, szelektív gyűjtés, csatorna - interjú Mezei Zsolt alpolgármesterrel

Faállomány, szelektív gyűjtés, csatorna - interjú Mezei Zsolt alpolgármesterrel

2020. augusztus 02. (vasárnap)

Három, rendszeresen a viták kereszttüzébe kerülő, gyakran felmerülő és/vagy visszatérő, rendre aktuális problémákról kérdeztük Mezei Zsolt városüzemeltetési ügyekért felelős általános hatáskörű alpolgármestert. Interjú.

DSTV: 50-60 éves fákat vágtak ki illegálisan

DSTV: 50-60 éves fákat vágtak ki illegálisan

2020. augusztus 01. (szombat)

Több idős fát vágtak ki illegálisan a város kezelésében lévő erdőben az Akácos utcához közeli területen. A városvezetés megtette az ilyenkor szükséges hatósági bejelentéseket. A természeti és anyagi kár is jelentős.