Dunaújváros Hetilap

Napelem-park épül a városban?

2017. május 9. (kedd) 10:52 - Molnár Emese

Rendkívüli közgyűlést hívott össze Cserna Gábor polgármester kedd reggelre. Az ülésen három napirendi pont is önkormányzati rendeletmódosításhoz kapcsolódott. Zárt ülésen tárgyaltak a képviselők egy napelem-park létesítéséről.

Az ülésen három napirendi pont is önkormányzati rendeletmódosításhoz kapcsolódott (gazdálkodás, a közbeszerzési értékhatárt el nem érő beszerzések, szervezeti és működési szabályzat) annak érdekében, hogy hatékonyabb legyen a Modern Városok Program, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program lebonyolítása, a pályázati támogatásokat gyorsabban és hatékonyabban lehessen felhasználni az építési beruházásoknál.

A közgyűlés egy korábbi ülésén megbízta a DVG Zrt-t azzal, hogy javítsa meg az I-es számú rendelőintézet tetőszerkezetét, mely beázik. Az önkormányzati cég elvégezte a munkálatokat, egyben jelezte azt is, hogy szükség volna a közvetlen alatta lévő fogorvosi rendelők tisztasági festésére. A közgyűlés mintegy 600 ezer forintot biztosított a cégnek a festésre.

Szintén egy korábbi ülésen döntöttek arról a képviselők, hogy felmondják a Lokál című hetilappal kötött hirdetési keretszerződést. A mostani közgyűlésen arról határoztak, hogy az így felszabaduló forrást a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány támogatására fordítják.

Az önkormányzata számára különös jelentőséggel bír a Dunaújvárosi Egyetem, amely a város és a régió megbecsült felsőoktatási intézménye. Szerepvállalása messze túlmutat az oktatási-kutatási tevékenységen, az elmúlt időszakban számtalan közös projektet, rendezvényt valósított meg az önkormányzattal együttműködve. Szeretnék, ha az egyetem megőrizné stabilitását, amit egy hatékony, fejlődő gazdálkodás alapoz meg. Ebben fontos szerepe van a kancellária rendszerének, hiszen ellátja az intézményigazgatási és ügyviteli, kommunikációs, jogi és minőségirányítási feladatait, segíti az egyetem vezetőinek, testületeinek, önálló szervezeti egységeinek, bizottságainak tevékenységét. A mostani ülésen a közgyűlés kinyilvánította azon szándékát, hogy továbbra is szorosan együtt kíván működni a Dunaújvárosi Egyetemmel, támogatják az egyetem újra megválasztott rektorát, továbbá, az együttműködés zálogának tekinti, hogy a Dunaújvárosi Egyetem kancellárja olyan személy legyen, aki tiszteli Dunaújváros polgárait és vezetőit, képes az egyetem és a város érdekeinek összehangolásában partneri szerepet betölteni és szerepet vállalni.

Zárt ülésen tárgyaltak a képviselők egy napelem-park létesítéséről. Az önkormányzat az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft-vel együttműködve a déli iparterületen egy napelem-parkot kíván létrehozni. A zárt ülés napirendje az együttműködési megállapodás valamint a bérleti szerződés megkötésére irányult, amelyet támogatott is a testület. A projekt megkezdésének tervezett időpontja 2018. első negyedév.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Egy csokorban a hét legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.

Hagyományteremtő céllal rendeztek pikniket a Dózsa II-ben

Hagyományteremtő céllal rendeztek pikniket a Dózsa II-ben

2019. szeptember 22. (vasárnap)

Családi napot tartottak a Dózsa II. városrészben, melyre Cserna Gábor polgármester is ellátogatott. Hangulatos rendezvény, sok érdeklődő és egy kis Digitál muzsika.

D+ Híradó - Autómentes nap, idősek támogatása

D+ Híradó - Autómentes nap, idősek támogatása

2019. szeptember 20. (péntek)

Autómentes nap idén is, idősek támogatása, új parkolók a Gábor Áron utcában - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.

Támogatás az időseknek

Támogatás az időseknek

2019. szeptember 20. (péntek)

Cserna Gábor polgármester kezdeményezésére az önkormányzat az Idősek Világnapja alkalmából az idén is egyösszegű, ötezer forintos támogatással segíti a dunaújvárosi nyugdíjas polgárokat. A polgármester tisztelete jeléül otthonában látogatta meg Bognár Miklósnét és férjét, akiknek emléklappal és ajándékkosárral, a város borával és virággal kedveskedett, kiemelve, hogy a városvezetés lehetőségéhez képest támogatja a város idős polgárait.

A lakók már birtokba is vették az új parkolóhelyeket

A lakók már birtokba is vették az új parkolóhelyeket

2019. szeptember 20. (péntek)

Pénteken a Technikum városrészben a Gábor Áron utcában és a Vörösmarty Mihály utcában visszaállt az eredeti forgalmi rend a 21 új parkolóhely építési munkálatainak lezárultával.

Novák Katalin: valódi igényekre reagál a családvédelmi akcióterv

Novák Katalin: valódi igényekre reagál a családvédelmi akcióterv

2019. szeptember 20. (péntek)

Már több mint ötvenezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamelyik elemét, az intézkedések valódi igényekre reagálnak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

D+ Híradó - Közgyűlés, kupakgyűjtő

D+ Híradó - Közgyűlés, kupakgyűjtő

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Rendkívüli közgyűlést tartottak, újabb kupakgyűjtőt helyeztek ki, premierre készülnek a Bartókban - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.