Dunaújváros Hetilap

Napelem-park épül a városban?

2017. május 9. (kedd) 10:52 - Molnár Emese

Rendkívüli közgyűlést hívott össze Cserna Gábor polgármester kedd reggelre. Az ülésen három napirendi pont is önkormányzati rendeletmódosításhoz kapcsolódott. Zárt ülésen tárgyaltak a képviselők egy napelem-park létesítéséről.

Az ülésen három napirendi pont is önkormányzati rendeletmódosításhoz kapcsolódott (gazdálkodás, a közbeszerzési értékhatárt el nem érő beszerzések, szervezeti és működési szabályzat) annak érdekében, hogy hatékonyabb legyen a Modern Városok Program, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program lebonyolítása, a pályázati támogatásokat gyorsabban és hatékonyabban lehessen felhasználni az építési beruházásoknál.

A közgyűlés egy korábbi ülésén megbízta a DVG Zrt-t azzal, hogy javítsa meg az I-es számú rendelőintézet tetőszerkezetét, mely beázik. Az önkormányzati cég elvégezte a munkálatokat, egyben jelezte azt is, hogy szükség volna a közvetlen alatta lévő fogorvosi rendelők tisztasági festésére. A közgyűlés mintegy 600 ezer forintot biztosított a cégnek a festésre.

Szintén egy korábbi ülésen döntöttek arról a képviselők, hogy felmondják a Lokál című hetilappal kötött hirdetési keretszerződést. A mostani közgyűlésen arról határoztak, hogy az így felszabaduló forrást a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány támogatására fordítják.

Az önkormányzata számára különös jelentőséggel bír a Dunaújvárosi Egyetem, amely a város és a régió megbecsült felsőoktatási intézménye. Szerepvállalása messze túlmutat az oktatási-kutatási tevékenységen, az elmúlt időszakban számtalan közös projektet, rendezvényt valósított meg az önkormányzattal együttműködve. Szeretnék, ha az egyetem megőrizné stabilitását, amit egy hatékony, fejlődő gazdálkodás alapoz meg. Ebben fontos szerepe van a kancellária rendszerének, hiszen ellátja az intézményigazgatási és ügyviteli, kommunikációs, jogi és minőségirányítási feladatait, segíti az egyetem vezetőinek, testületeinek, önálló szervezeti egységeinek, bizottságainak tevékenységét. A mostani ülésen a közgyűlés kinyilvánította azon szándékát, hogy továbbra is szorosan együtt kíván működni a Dunaújvárosi Egyetemmel, támogatják az egyetem újra megválasztott rektorát, továbbá, az együttműködés zálogának tekinti, hogy a Dunaújvárosi Egyetem kancellárja olyan személy legyen, aki tiszteli Dunaújváros polgárait és vezetőit, képes az egyetem és a város érdekeinek összehangolásában partneri szerepet betölteni és szerepet vállalni.

Zárt ülésen tárgyaltak a képviselők egy napelem-park létesítéséről. Az önkormányzat az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft-vel együttműködve a déli iparterületen egy napelem-parkot kíván létrehozni. A zárt ülés napirendje az együttműködési megállapodás valamint a bérleti szerződés megkötésére irányult, amelyet támogatott is a testület. A projekt megkezdésének tervezett időpontja 2018. első negyedév.

A rovat további hírei: Közélet

Megújul a mozi!

Megújul a mozi!

2019. július 16. (kedd)

Az önkormányzat egy sikeres pályázatnak köszönhetően forrást nyert a Dózsa Mozicentrum felújítására. Az épület kívül-belül megszépül, a jelenlegi munkafolyamatokról bejárást tartottak ma délután.

Megkezdődött a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program

Megkezdődött a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program

2019. július 16. (kedd)

Megkezdődött a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem jótékonysági kezdeményezés azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence magyar gazdái búzájuk egy részét nemzeti összefogással a határon innen és túl élő, rászoruló magyar gyermekek ellátására adományozzák.

D+ Híradó: Magyarok kenyere és DLSZ évzáró

D+ Híradó: Magyarok kenyere és DLSZ évzáró

2019. július 15. (hétfő)

Búza a rászorulóknak, interaktív gyermekkönyvtár, előrébb lépett a DLSZ - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

MEKH: Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei

MEKH: Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei

2019. július 15. (hétfő)

A korábbi 4%-os értékről 3,4%-ra mérséklődött egy átlagos háztartás villamosenergia- és földgázköltsége 2019 júniusában, olvasható a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legújabb, júniusi nemzetközi árösszehasonlító vizsgálatában.

Hittantábor a Balatonnál

Hittantábor a Balatonnál

2019. július 15. (hétfő)

Nyári tábort szervezett a dunaújvárosi római katolikus plébánia általános iskolás gyermekeknek.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. július 14. (vasárnap)

Rendelőfelújítások, rock-esküvő, kézilabdás szurkolói ankét, kinevezés, holttestet találtak, buszöböl felújítás - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Minden magyar ember asztalán legyen kenyér

Minden magyar ember asztalán legyen kenyér

2019. július 13. (szombat)

Szombaton tartották városunkban azt a Búzaösszeöntési ünnepséget, amivel kezdetét vette az idei Magyarok kenyere elnevezésű jótékonysági akció. Ennek célja, hogy lisztet és kenyeret juttassanak el minden rászorulónak.