Bravó, Kornél!

Szárszó Lajos - 2017. június 21. 13:05

Kimagasló tanulmányi eredményei és kiváló sportolói tevékenysége alapján Szabó Kornél röplabdázó elnyerte a Magyarország jó tanulója – jó sportolója díjat.

A 2016-os esztendőben is lehetett benyújtani pályázatot az emberi erőforrások minisztériumába azzal a céllal, hogy kiváló tanulmányi eredménnyel és kimagasló sporteredményekkel rendelkező fiatalok elnyerhessék a Magyarország jó tanulója – jó sportolója díjat. A pályázat értékelése lezárult, majd miután Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere jóváhagyta a díjazottak listáját, és azt nyilvánosságra hozták, nagy örömmel olvastuk a dunaújvárosi kitüntetetteket. Köztük találjuk a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola kiválóságát, a Dunaferr SE röplabdázóját, Szabó Kornélt, akit teljesen meglepett a díj, hiszen ő arról sem tudott, hogy egyáltalán nevezték a pályázók közé. Erre azok után sem gondolt a fiatalember, hogy az előző években kétszer is Fejér megye jó tanulója, jó sportolója címmel díjazták teljesítményét.

- Teljesen váratlanul ért a kitüntetés, melynek természetesen nagyon örültem. Nagyon megtisztelő, hogy a pályázatot benyújtók egyáltalán gondoltak rám. A díjat a ballagási ünnepségen, társaim előtt vehettem át, mely még jobban növelte az ünnepélyességet.

- Szerény vagy most is, de azt azért meséld el, hogy melyek voltak azok a tanulmányi versenyek, melyek alapján bekerültél a díjazottak közé.

- A röplabdázásban hatalmas öröm, hogy tagja lehetek a korosztályos válogatottnak, valamint büszke vagyok az országos strandröplabda bajnokságon elért negyedik helyezésnek, és arra is, hogy június 21-24. között a IV korcsoportos Diákolimpián képviselhetem iskolámat. A legnagyobb tanulmányi eredményem a kutató gyermekek országos konferenciáján elért második helyezésem volt. Arra egy harminc oldalas dolgozatot készítettem, melyet tíz perces előadásban kellett előadnom. Témám a halak fejlődéséről szólt, mely azért volt érdekes számomra, mert unokabátyám ilyen jellegű munkát végez.

- Térjünk át a röplabdára, hiszen a Dunaferr SE igazolt játékosa vagy. Mennyire gondolod ezt a sportágat életcélul választani?

- Teljes mértékben célom, hogy ameddig lehet, ebben a sportágban tevékenykedjem. Nagy motiváció számomra, hogy bekerültem a korosztályos válogatottba, ahol Kelemen István az edzőm, amely a folytatásra nagy erőt ad számomra. Most hétvégén a Dózsa iskola csapatának játékosaként a Diákolimpián ismét megmutathatom tudásomat. Mivel nagyon jól összeállt a csapatunk, így bízom abban, hogy hét ellenfelünk közül többeket legyőzünk majd. Véleményem szerint a legjobb csapatok ellen is van esélyünk a győzelemre. Az biztos, hogy lesznek igazi presztízscsaták, de mi minden alkalommal a siker reményében lépünk majd a pályára. 

A rovat további hírei: Sport

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.