Dunaújváros Hetilap

Átadták a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat

Vass Ádám - 2017. június 29. 16:40

A Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat idén Dudás Pálné, a hivatal költségvetési és pénzügyi osztályvezetője vehette át.

A köztisztviselők és a kormánytisztviselők napját július 1-jén ünnepeljük Magyarországon, 2001-től ezt a napot munkaszüneti nappá nyilvánították. Az önkormányzat minden évben ünnepséget szervez ez alkalomból a közszolgálati tisztviselőknek, a polgármesteri hivatal dolgozóinak, hogy megköszönjék munkájukat.

Cserna Gábor polgármester ma délután köszöntötte a hivatal 168 dolgozóját a Városháza „C” szárnyában, akik napi munkájuk során igyekeznek az önkormányzat működését gördülékenyebbé tenni. Mint azt a polgármester elmondta, a jól szervezett hivatal, a megbízható és lelkiismeretesen vezetett köztisztviselői csapat alapfeltétele egy jól működő városnak, nálunk, Dunaújvárosban is, hiszen Dunaújváros polgárai velük találkoznak, ők adják a hivatal, a közigazgatás, az önkormányzat arcát, hangját, személyiségét.

A köszöntőben a dolgozók méltatása mellett fontos változásokról is szó esett, amik július első napjától lépnek érvénybe a hivatalban.

- Úgy gondolom, csak jól szervezett, megfelelően szabályozott közigazgatástól várható el, hogy polgárbarát, hatékony és jó szolgáltató legyen. Kezdeményezésemre a júniusi közgyűlésen döntöttünk a polgármesteri hivatal működésének átszervezéséről. 2017. július 1-től megszűnik a kettős vezetői szint, megszűnnek az igazgatóságok. A munkavállalói létszámot változatlanul meghagyva, a 168 köztisztviselő osztályokba szervezve látja el feladatait. A változástól azt várom, hogy egyértelműek, világosak lesznek az egyes munkakörökhöz tartozó feladat- és hatáskörök, a hatáskör gyakorlásának módja, a helyettesítés rendje és az ezekhez kapcsolódó felelősségi szabályok. Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának teljesítménye is az itt dolgozók képességén és akarásán múlik, akik a szervezeti változást végrehajtják. Ebben kérem az Önök együttműködését, mert kiemelten fontosnak tartom, hogy Dunaújváros polgárai a közszolgálati tisztviselők munkája alapján jónak, zökkenőmentesnek ítéljék meg a mi hivatalunkban elvégzett munka minőségét. Mindezek mellett a 2008 óta változatlan köztisztviselői illetményalapot saját forrásaink terhére a törvényi mértéknél magasabb összegben állapítottuk meg. A közgyűlés, az állami szolgálati jogviszonyban dolgozók illetményének növekedését figyelembe véve, az Önök számára kedvezőbb, 8,67 százalékos bérfejlesztést biztosít 2017-ben, az ezzel járó 50,6 millió forint többletkiadással- mondta Cserna Gábor.

A polgármester beszéde után átadták a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat. Ezt az elismerést idén Dudás Pálné, a költségvetési és pénzügyi osztályvezetője vehette át.

Dudás Pálné huszonhárom éve dolgozik a köz szolgálatában, a dunaújvárosi hivatalban immár tíz éve. Először pályázat útján Kerekegyháza Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalából került áthelyezéssel a dunaújvárosi hivatalba, az akkori pénzügyi és vagyonkezelési iroda élére, pénzügyi és vagyonkezelési irodavezető beosztásba. Irányította és koordinálta a pénzügyi, költségvetési, számviteli, adóügyi és vagyonkezelési feladatokat. 2011 januárjától adó, költségvetési és pénzügyi osztályvezető, majd 2015-től az adóügyi feladatok elkerülésével költségvetési és pénzügyi osztályvezetőként folytatta munkáját. Gondoskodik az éves költségvetési szabályozás alapján az önálló költségvetési szervek pénzügyi tervjavaslat számítási anyagának előkészítéséről, irányítja és koordinálja az önkormányzat és a hivatal működéséhez szükséges költségvetési javaslatok összeállítását, szervezi az önkormányzat önállóan gazdálkodó intézményei költségvetésének előkészítését, jelentős szerepet vállal az önkormányzat bevételi lehetőségeinek, valamint a fejlesztési és beruházási lehetőségek kidolgozásában. Hathatós segítséget nyújt a nemzetiségi önkormányzatok szabályszerű gazdálkodásában, határozataik meghozatalában. Összeállítja a költségvetési beszámolókat, tájékoztatókat, a belső pénzügyi szabályzatokat, valamint részt vesz az önkormányzat gazdasági programjának kidolgozásában is. Munkáját felelősségteljesen, nagy szakértelemmel és hivatástudattal végzi. Szakmaszeretete példaértékű, a jogszabályismerete mindig naprakész. Lényeglátása kiemelkedő, és reális értékítélettel bír. Rendkívül megbízható, aki munkájában is rendkívül igényes. Kapcsolata az önkormányzat tisztségviselőivel, a hivatal vezetőivel és a szakterületéhez kapcsolódó intézményekkel korrekt és következetes, nyugodt, kiegyensúlyozott, segítőkész hozzáállás jellemzi.

A rovat további hírei: Közélet

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

2024. máj. 14.

Három jelölőszervezet, két polgármester-jelölt és összesen harmincegy képviselőjelölt szerepel majd a szavazólapokon a június 9-i önkormányzati választáson. 

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.
 

És valóban: együtt – egymásért...!

És valóban: együtt – egymásért...!

2024. máj. 11.

Megtartotta hagyományos éves közgyűlését a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete. Az eseményre Pintér Tamás polgármester is hivatalos volt – a feladatok elvégzése után a közösség kötetlen beszélgetéssel zárta a remek délutánt. 

Három szép nap európai barátainkkal

Három szép nap európai barátainkkal

2024. máj. 10.

Beszámoltunk már arról, hogy még áprilisban elstartolt városunkban a BiodiverCity projekt, ami 9 európai ország, 10 városával együtt, közvetlen európai uniós forrásból kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire.

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

2024. máj. 10.

Ha megversenyeztetnénk a város legtöbb dilemmát okozó kereszteződéseit, akkor egészen biztosan a dobogón végezne a Római, a Pince sor, illetve a Martinovics találkozása. Most még.

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

2024. máj. 09.

Hat napirendi pont megtárgyalására rendkívüli közgyűlést hívott össze csütörtök délelőtt 9 órára Pintér Tamás polgármester. A rendkívüliség oka, hogy több, határidős kérdésben vált szükségessé a közgyűlés állásfoglalása.

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

2024. máj. 08.

A választási körzethatárok átigazítása minden önkormányzati képviselőnek feladatot jelentett, és egyeztetést. Motyovszki Mátyás, a 3-as választókerület képviselője újabb területeket kapott a régiekhez, már el is kezdett dolgozni, ráadásul már kész munkálatokról tud beszámolni.