Dunaújvárosi bronz az Üzleti Kupán

2017. június 12. (hétfő) 13:21 - doszerk

A címvédés ugyan elmaradt, de így is dobogóra állhatott az Országos Üzleti Labdarúgó Kupa budapesti döntőjében a Dunaferr kispályás focicsapata.

A fővárosban szerepelt június 10-én a Dunaferr kispályás labdarúgó csapata, mely címvédőként vágott neki az Országos Üzleti Labdarúgó Kupa küzdelmeinek. A negyven együttes részvételével megrendezett viadalon a mieink a "G" csoportba kaptak besorolást, s ahogy az remélhető volt, a dunaújvárosiak nagyszerű játékot bemutatva vették egymás után az akadályokat. Együttesünk a tatabányai Grundfos elleni 4-0-s sikerrel kezdte meg a küzdelmeket, a Lindét 7-0-ra, a Johnsnon Electrics gárdáját 8-1-re, míg a bajai Claas Hungariát 7-1-re győzte le, így imponáló, 26-2-es gólkülönbséggel szerezte meg csoportja első helyét.

Az egyenes kieséses szakaszban már lényegesen nehezebb meccsek vártak a mieinkre, akik a székesfehérvári Denso ellen léptek pályára a nyolcaddöntőben, s a rendes játékidőben elért 1-1 után végül hétméteresekkel sikerült 4-3-ra felülmúlni vetélytársukat. A legjobb négy közé jutásért az Új Média gárdája (MTVA) volt a Dunaferr vetélytársa, s bár a rendes játékidőben egyik gárda sem tudott kapuba találni, a heteseket újra a dunaújvárosiak lőtték pontosabban, így 5-3-as győzelemmel jutottak tovább a sorozat elődöntőjébe. Itt a nagykanizsai Nilfisk ellen léptek pályára Somogyi Jenőék, akik hiába alakítottak ki rengeteg helyzetet, ezeket rendre kihagyták, s mivel a túloldalon kétszer is betaláltak a zalaiak, így ők jutottak be a fináléba, míg a mieink a bronzéremért szállhattak harcba.

Képek forrása: Dunaferr

A kupa zárómeccsén a debreceni HL-Lab várt a Dunaferr gárdájára, ám itt újra szebbik arcát mutatta csapatunk, mely simán, 5-2-re nyert, így a tavalyi aranyérem után a harmadik helyen fejezték be a rangos megméretést. A szép csapatsiker mellett egy remek egyéni elismerésnek is örülhettek a dunaújvárosiak, ugyanis a torna gólkirályának járó díjat a nyolc találatot jegyző Dorogi Viktor szerezte meg.

A bronzérmes csapat tagjai: Elter Zoltán, Varga Csaba, Kovács Zsolt, Dorogi Viktor, Hatvany Attila, Somogyi Jenő, Simonyi Gábor, Petrás Gábor, Vincze Dezső. Csapatvezetők: Tóth Imre, Horváth Csaba, Kalácska András, Kiss Gábor.

A Dunaferr eredményei

Grundfos - ISD DUNAFERR ZRT. 0-4 (0-2)
ISD DUNAFERR ZRT. - BÁNYÁSZ (Linde Magyarország ZRT.) 7-0 (1-0)
JE - ISD DUNAFERR ZRT. 1-8 (0-3)
ISD DUNAFERR ZRT. - CLAAS Hungaria 7-1 (3-1)
ISD DUNAFERR ZRT. – DENSO 1-1 (1-1) (büntetőkkel 4-3)
ISD DUNAFERR ZRT. - Új Média (MTVA) 0-0 (0-0) (büntetőkkel 5-3)
Nilfisk-Nagykanizsa - ISD DUNAFERR ZRT. 2-0 (0-0)
HL-LAB - ISD DUNAFERR ZRT. 2-5 (2-2)

A rovat további hírei: Sport

Hetet lőtt a DPASE

Hetet lőtt a DPASE

2019. július 20. (szombat)

Könnyedén nyert a megyei első osztályban szereplő Ercsi elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Véget ért a harmadik forduló

Véget ért a harmadik forduló

2019. július 20. (szombat)

A Dunaiztos hozta a kötelezőt, a Labdaérzék Gourmand gárdája viszont meglepetéssel folytatta a Decathlon Nyári Kispályás Labdarúgó Bajnokság küzdelmeit.

Szoros siker az edzőmeccsen

Szoros siker az edzőmeccsen

2019. július 19. (péntek)

Az utolsó másodpercekben szerzett góllal győzte le első nyári edzőmeccsén a DKKA női kézilabda csapata a Szombathely együttesét.

Megkezdődtek a küzdelmek Dunaújvárosban

Megkezdődtek a küzdelmek Dunaújvárosban

2019. július 19. (péntek)

A Szalki-sziget ad otthont péntektől vasárnapig a MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság negyedik fordulójának.

Lehet rájuk számítani

Lehet rájuk számítani

2019. július 19. (péntek)

Mihók Attila a medence széléről, míg Brezovszki Gerda, Garda Krisztina és Kiss Alexandra a vízben tett meg mindent azért, hogy a magyar női vízilabda válogatott megnyerje a nápolyi Universiadét.

Magyar-szlovák - Augusztus 9-én indul a jegyárusítás

Magyar-szlovák - Augusztus 9-én indul a jegyárusítás

2019. július 18. (csütörtök)

Augusztus 9-én indul a jegyárusítás a magyar labdarúgó-válogatott következő, szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőjére, amelyre szeptember 9-én 20.45 órától kerül sor a Groupama Arénában.

Kikapott az oroszoktól a női vízilabda-válogatott

Kikapott az oroszoktól a női vízilabda-válogatott

2019. július 18. (csütörtök)

A magyar válogatott 17-12-re kikapott az orosz csapattól a Kvangdzsuban zajló világbajnokság olimpiai kvalifikációs női vízilabdatornáján, így a B csoport második helyén végzett. Ez azt jelenti, hogy Bíró Attila együttesének játszania kell a nyolc közé kerülésért, közép-európai idő szerint szombaton 8.30 órától Új-Zélanddal.