Fél lábbal a vb-n - Simán nyert a válogatott

doszerk - 2017. június 10. 18:40

Magabiztos, 28-19-es sikert aratott a szlovákok elleni világbajnoki selejtezőn a magyar női kézilabda válogatott, mely bizakodva várhatja a jövő heti visszavágót.

A szlovákok elleni hazai találkozóval kezdte meg a világbajnoki selejtezők oda-visszavágós párharcát a magyar női kézilabda válogatott, mely egyértelműen a magabiztos győzelmet megcélozva vágott neki a mieinknél jóval alacsonyabban jegyzett vetélytárs elleni találkoznak. Kim Rasmussen csapatából ezúttal hiányzott a DKKA kiválósága, Kovács Anna, aki kisebb térdműtét előtt áll, s ugyan hiánya olykor meglátszott a válogatottunk játékán, ezúttal nélküle is különösebb gond nélkül sikerült behúzni a mérkőzést.
 Melynek elején három gyors góllal kezdtek a mieink, ám ezt követően a szlovákok tartani tudták ezt a különbséget, köszönhetően leginkább annak, hogy támadásban azért becsúszott egy-két hiba a magyar csapat teljesítményébe. A hajrát azonban jól bírták a mieink, akik az utolsó percekben egy újabb 3-0-s etappal húztak el ellenfelüktől, s a szünethez érve már 14-8-ra vezettek.

Képek forrása: MTI

A fordulás után újra a magyarok percei következtek, alig telt el hét perc, mikor már rászámolt a szlovákokra a debreceni közönség, s ekkor már csak a győzelem különbségének mértéke lehetett kérdéses (19-9). Az ellenfél azonban tetemes hátránya ellenére sem adta fel a küzdelmet, igyekezett csökkenteni a különbségen, hogy legyen esélye a visszavágón, s ugyan valamelyest sikerült is kozmetikáznia az eredményen a szlovákoknak, komoly meglepetést jelentene, ha a 28-19-es magyar győzelem után izgulnia kellene a mieinknek a június 14-i pozsonyi visszavágón.

Magyarország – Szlovákia 28-19 (14-8)

Magyarország: Bíró, Janurik – Bódi, Görbicz, Hársfalvi, Kisfaludy, Klivinyi, Kovacsics, Lukács, Mayer, Pálos-Bognár, Schatzl, Sirián, Szekeres K., Szöllősi-Zácsik, Tóth G. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.