Felkészülésnek is jó volt

spigott - 2017. június 27. 17:35

Dobogóra ugyan most nem állhattak, ám így is jól sikerült a Dragon Steel SE versenyzői számára a hétvégén megrendezett tízszemélyes Sárkányhajó Bajnokság küzdelemsorozata.

Fadd-Domboriban rendezték meg hétvégén a tízszemélyes Sárkányhajó Magyar Bajnokságot, ami egyben kvalifikációs verseny is volt a 2017-es Európa-bajnokságra, valamint a 2018-as szegedi Klubcsapat Világbajnokságra. Az egynapos Magyar Bajnokságon az U18-as korosztálytól egészen a Senior C korosztályig, 200 és 2000 méteres versenytávon is megmérették magukat résztvevők. A Dragon Steel SE tíz legénységet indított Premier Vegyes, Premier Női,  Premier Open, Senior A Vegyes (40 év felettiek)  és Senior C Vegyes  (60 év felettiek) korosztályban.

A dunaújvárosiak a bajnokság délelőttjén a 200 méteres sprintszámok, majd a nap zárásaként a premier vegyes 2000 méteres egység sikeréért szoríthattak. Elsőként a 200 méteres Premier Open rangsorolót 11 csapattal indították. A rangsoroló ideje alapján dimenziókba sorolták a hajókat, s a Dragon Steel a legerősebb "A" dimenzióba jutott, ahol a végső összecsapásban éppen lemaradt a dobogóról, így a negyedik helyet szerezte meg. A női hajó szintén a legjobb dimenzióba jutott, ahol az ötödik helyet érte el. A vegyes hajók csatájában huszonnégy legénység vett részt, ahol mieink három hajót indítottak Dragon Steel 40+, Dragon Steel Premier és MastersKék néven. A 200 m vegyes rangsoroló időeredménye alapján a négy dimenzióból, az "A-B-C" dimenzióba jutattak egységeink. A "C" dimenzióban a „MastersKék” legénység a hatodik, a "B" dimenzióban a Premier csapat az ötödik, míg az "A" dimenzióban szereplő 40+-os egység a hatodik helyen fejezte be a viadal küzdelmeit.

Járt a pacsi! (Kép: Dragon Steel SE)

Délután 2000 méteren mutathatták meg a sportolók, hogy melyik csapat felkészülése sikerült a legjobban. Hosszútávon is női, open (férfi) és három vegyes csapatot indított a Dragon Steel, melynek női hajója az ötödik, míg az open legénység a hetedik helyezett lett. A Vegyes 2000 méteren három hajót indítottak a dunaújvárosiak, méghozzá a Dragon Steel Premier, MastersKék és SilverKék 60+ egységeket. Ez utóbbi legénységet 60 év feletti sportolókból állították össze úgy, hogy a régi kajakos-kenusokat sárkányhajózásra bíztatták, ők pedig nagy lelkesedéssel vetették bele magukat ebbe a sportágba is. Eltökélt szándékuk a jövő évi vb-indulás. A 2000 méteres vegyes hajók eredményeit tekintve a Dragon Steel Premier a hatodik, a MastersKék a tizedik, míg a SilverKék a tizenegyedik helyen végzett az erős mezőnyben.

Mint azt Tóth Edit, a Dragon Steel SE elnöke érdeklődésünkre elárulta, a hétvégi bajnoki futamok jól segítették versenyzőik felkészülését, hiszen következő versenyük, a franciaországi 17. EDBF Sárkányhajó Európa-bajnokság lesz, ahol harminc versenyzővel képviselteti magát a dunaújvárosi egyesület.  

A Dragon Steel SE versenyzői a hétvégi bajnokságon: Balla Gábor, Bíró Andrea, Budaházi Anikó, Budaházi Melinda, Bernáth Zoltán, Csobaji Botond, Csobaji Előd, Dr. Rubics László, Dr. Somogyi-M. Tibor, Horváth Attila, Horváth László, Inger Ádám, Inger Zita, Jászainé H. Rozália, Major József, Makrai Ádám, Márton Kinga, Mester Zoltánné, Mikulka Petra, Nagy Sándor, Pipa Károly, Ruffing Gyöngyi , Rubicsné Guld Lívia, Séder-Schneider Katalin, Sógor Jázmin, Sógor Roland, Szabó Katalin, Szilvási Katalin, Szöllősi Zsolt, Szücs Zoltán, Tóth Edit, Tóth Gergely, Tóth Villő, Vajda József, Vajda Józsefné, Varga József, Vilmánszki Marcell, Vilmánszki Róbert.

A rovat további hírei: Sport

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.