Dunaújváros Hetilap

Felújítások sora kezdődik el a nyáron

Molnár Emese - 2017. június 23. 7:46

Az önkormányzat számos útfelújítási, parkoló- és járdaépítési munkát rendelt meg a DVG Zrt.-től. Nagy Zsolt, a cég vállalkozási, műszaki és ingatlankezelési ágazatvezetője elmondta, folyamatosan kezdik a kivitelezéseket.

Hétfőn az Ady Endre utca páratlan oldalán fogják az aszfalt burkolatú járdát elbontani és térköves borítást kialakítani rajta. Január óta dolgoznak a kátyúk javításán is, a napokban a Kallós Dezső utcai úthiba helyreállításán dolgoztak. Mint azt Nagy Zsolt hozzátette, a javítás előtt álló kátyúkat zöld színnel jelölik meg, ezeket láthatják a városlakók is.

A nagyobb beruházások közé tartozik többek között a Napsugár Tagóvoda felújítása és energetikai korszerűsítése. Itt június 1-jén kezdték meg a kivitelezést a bontási és falazási munkákkal. Az ágazatvezető elmondta, a régi épület bontása során tervezési problémák merülnek fel, de ezeket folyamatosan egyeztetik a megrendelővel és a tervezővel egyaránt. Ilyen változás lesz például az, hogy a meglévő lapostető helyett lindab lemezes magastetőt fognak kialakítani. Az óvoda a 8-as számú választókörzethez tartozik, amelynek képviselője, Sztankovics László elmondta, az intézményt teljesen felújítják, így egy komfortos, modern környezetben fogadhatják a gyermekeket és az ott dolgozó óvodapedagógusokat. A képviselő hozzátette, az önkormányzat az Aprók Háza és a Napsugár Tagóvodák felújítására 280,7 millió forint, energetikai korszerűsítésükre pedig 154 millió forint uniós támogatást nyert el.

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: elkezdődött a lomtalanítás

DSTV: elkezdődött a lomtalanítás

2023. már. 21.

A tavaszi sorozat első akciója a Római városrészben volt múlt szombaton, derül ki a DSTV összegzéséből. A lomtalanítást az elmúlt időszakban bevált gyakorlat szerint szervezi az önkormányzat és a Dunanett Kft. – szinte minden hétre jut alkalom. Hangkép.

DSTV: újra nyitva az adománykuckó

DSTV: újra nyitva az adománykuckó

2023. már. 20.

Ismét megnyitotta kapuját Adománykuckó, derül ki a DSTV összegzéséből. A Törő Anikó irányításával működő a Római városrészi karitatív bázis módosított az adományozás feltételein, de töretlen lendülettel várja mind az adományozókat, mind a rászorulókat. Hangkép.
 

Padok, parkok, játszóterek, járdák és útszegélyek újulnak meg

Padok, parkok, játszóterek, járdák és útszegélyek újulnak meg

2023. már. 18.

A kellemes márciusi időjárás sokakat kicsalogat a betonrengetegből, szívesen megyünk a parkokba – Mezei Zsolt városüzemeltetésért felelős alpolgármestert arról kérdeztük, hogyan áll a város tavaszi nagytakarítása?

"A lényeg változatlan: Dunaújvárosért dolgozom továbbra is!"

"A lényeg változatlan: Dunaújvárosért dolgozom továbbra is!"

2023. már. 17.

Szabó Zsolt, Dunaújváros gazdasági alpolgármestere, a 6-os választókerület önkormányzati képviselője a héten jelentette be, hogy a Párbeszédet, annak országos elnökségét elhagyva, mostantól a Demokratikus Koalíció tagjaként folytatja munkáját. 

Fontos változások várhatók a buszközlekedésben májustól

Fontos változások várhatók a buszközlekedésben májustól

2023. már. 17.

Először a koronavírus járvány, majd az energiaárak írták át az életünk szinte minden mozzanatát, ami érthető módon érintette a városi buszközlekedést is. Most módosul a rendszer – a diákok és nyugdíjasok éves bérlete 1200 forint lesz!

Iváncsa szerint nekünk nem jár pénz. Szerintünk jár! És baj, ha nem jut!

Iváncsa szerint nekünk nem jár pénz. Szerintünk jár! És baj, ha nem jut!

2023. már. 16.

A képviselőtestület mindösszesen 54 napirendi pontban hozott határozatot, köztük számos fajsúlyos kérdésben a Városháza közgyűlési termében ma délelőtt. Fókuszban: Iváncsa!

Tavaszi start: a megszokott módon folytatódik a lomtalanítás

Tavaszi start: a megszokott módon folytatódik a lomtalanítás

2023. már. 16.

Hamarosan elstartol a tavaszi lomtalanítás: a már hagyományos akciósorozat a Római városrészben kezdődik szombaton – négy helyszínen várják a lakókat a kihelyezett konténerek, ahol a már szükségtelenné vált, felhalmozódott eszközeiktől megszabadulhatnak.