Könnyes búcsú Dunaújvárostól

Szárszó Lajos - 2017. június 16. 8:00

Az Magyar Labdarúgó Szövetségnél kapott feladatot, így fájó szívvel köszönt el városunktól Fehér Zsolt, a Dunaferr DUE Renalpin FC sikeredzője.

Több, mint két évvel ezelőtt azért érkezett Dunaújvárosba az akkor még másodosztályú futsal csapathoz Fehér Zsolt edző, hogy segítséget nyújtson a szakvezetésnek ahhoz, hogy az együttes megtanulja ennek a sportágnak az alapjait. Nem sokkal ezután őt kérte fel a csapat szakvezetése arra, hogy vezetőedzőként vegye kézbe a Dunaferr DUE Renalpin FC gárdáját. Nagy munkába fogott ezzel, hiszen teljesen átalakította az akkor már NBI-es keretet. Több válogatott, és ahhoz a szinthez közel álló fiatal játékost állított hadrendbe, kiegészítve a sorokat egy-egy rutinos társsal, miközben kialakította a csak a Dunaferre jellemző játékrendszert, játékstílust. A bajnokság során közben folyamatosan figyelte az utánpótlás együttesekben edződő fiatalokat, akiket folyamatosan épített be a felnőttek közé.

Mindezt olyan szakmaisággal, alázattal tette, melyet csak azok láttak, akik pedagógiai munkáját figyelemmel kísérték. A munka eredménye sem maradt el, hiszen a Dunaferr két egymást követő szezonban is a legjobb, csak magyar játékosokból álló futsal csapattá vált, akik a kiváló Magyar Kupa szereplés mellett két bajnoki ezüstérmet is bezsebeltek. Fehér Zsolt közben arra is figyelmet fordított, hogy őt minden dunaújvárosi dunaújvárosiként kezelje, fogadja be. Városunk különböző pontjain szinte minden nap találkozhattak vele a szurkolók, akiknek köszönését, kérdéseit, kézszorításait mindig udvariasan, szinte már barátként fogadta. Eközben a pálya szélén állva nem ismert pardont, kőkeményen irányította fiait, akikért közben egy-egy játékvezetői hiba után vehemensen ki is állt. Ez a kettősség jellemezte dunaújvárosi munkáját, de most elköszön tőlünk, elköszönünk egymástól. Nehéz búcsú ez, melyet az egyébként kemény ember könnybe lábadt szeme árul el.

- Aki engem ismer tudja, hogy amikor a pad mellett állok, akkor van egy bizonyos habitusom, most azonban a könnyeimmel küszködöm. Ennek oka, hogy számomra véget ért a közös munka a Dunaferrel, hiszen jövőre nem velem, hanem Schrancz Balázzsal folytatódik a szakmai munka. Ennek oka az, hogy egy megtisztelő feladatra kért fel a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára, melyet nem tudok úgy ellátni, hogy mellette klubcsapat élén dolgozzam. Az új munkámmal kapcsolatos tárgyalások még folyamatban vannak, így pillanatnyilag még nincs szerződésem, de ígéretet kaptam arra vonatkozóan, hogy augusztustól már az új munkakörömben kezdek. A futsal utánpótlás válogatottat fogom irányítani. Ez olyan elfoglaltságot jelent, amely nem teszi lehetővé, hogy klubcsapatnál heti öt, hat edzést vállaljak. Boldognak kellene lennem, hiszen nagyon megtisztelő feladatra kértek fel, de egyben fáj a szívem Dunaújvárosért, mivel nagyon megszerettem a várost, a csapatot alkotó összes játékost, az egyetem rektorát, a szakvezetőket, a támogatókat, szurkolóinkat, és az itt élő embereket. Ez az a köldökzsinór, amely minket mindig össze fog kötni, így nem is szeretnék teljesen elszakadni a csapattól. Schrancz Balázzsal megállapodtunk abban, hogy amikor lehetőségem lesz arra, hogy szakmai kérdésekben segítsek, akkor azt mindig meg fogom tenni.

Képek: DO-archív

Most azonban azt a fájdalmat érzem, amely abból adódik, hogy el kell, hagyjam ezt a csodálatos közeget, de a jövőben ide mindig örömmel térek majd vissza. Két bajnoki ezüstéremmel búcsúzom a várostól, mely takarja a mostani realitásokat. Ez a csapat Magyarország legjobb magyar csapata, melyben magyar edző, és magyar szakvezetés kezei alatt számos fiatal válogatott játékos játszik. Ezek alapján én a Dunaferrt tekintem a magyar bajnoknak! Bízom abban, hogy a következő szezonban ez a csapat egyben marad, melyen a vezetőség is sokat dolgozik. Balázs, amennyiben a szakmai elképzelést a rutinosabb játékosok segítségével tovább viszi, fejleszti, akkor a bajnoki aranyérem sem elképzelhetetlen. Ezt azonban óvatosan kell kijelentenem, hiszen láthatóan, ráadásul idegenlégiósokkal erősítik kereteiket az ellenfelek. A Berettyóújfalu spanyol edzőt és spanyol játékosokat igazolt, miközben Győrből érkeznek olyan hírek, hogy az is lehet, véget ér az utóbbi évek győri uralma. Ők most fiatalokkal és egy-két külföldivel töltik fel a keretüket, emellett a Szombathely is erősít, akik szintén külföldi játékosokat szeretnének alkalmazni. Én azonban úgy gondolom, hogy a következő szezonban a Dunaferr magyarok alkotta kerete alkalmas lesz arra, hogy a dobóért, és akár az elsőségért harcoljon.

A rovat további hírei: Sport

Megszakadt a DPASE jó sorozata

Megszakadt a DPASE jó sorozata

2021. okt. 17.

Először maradt pont nélkül a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az idei bajnokságban, miután hazai környezetben szenvedett 2-1-es vereséget a Balassagyarmat gárdájától.

Gálaversennyel ünnepeltek a tornászok! (galériával)

Gálaversennyel ünnepeltek a tornászok! (galériával)

2021. okt. 17.

Remek eredményeket értek el a DKSE ifjú sportolói a dunaújvárosi tornacsarnokban megrendezett jubileumi gálaversenyen, melyen a 8 és 13 év közötti leány tornászok bizonyíthatták tudásukat.

Biztosan tovább a kupában

Biztosan tovább a kupában

2021. okt. 17.

A Worm Angels jégkorongozói hét, a Dunaújvárosi Acélbikák nyolc gólt szerezve jutottak be a Magyar Kupa következő körébe.

Fájó hazai vereség!

Fájó hazai vereség!

2021. okt. 16.

A második felvonásban sokkal élesebb Siófok hatgólos győzelemmel szomorította a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia drukkereit a két csapat ma délutáni összecsapásán.

Élesedő harc a dobogóért

Élesedő harc a dobogóért

2021. okt. 16.

A Varázs Kép és a Tízpróbások csapatai örülhettek győzelemnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának pénteki játéknapján.

Visszatérnének a győzelem útjára

Visszatérnének a győzelem útjára

2021. okt. 16.

A felemás bajnoki kezdés után elszántan, a siker reményében várja a Siófok elleni hazai bajnokit a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia csapata.

Carissa Kupa: várják a felterjesztéseket

Carissa Kupa: várják a felterjesztéseket

2021. okt. 15.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség október 31-éig várja azon szervezetek, vagy magánszemélyek felterjesztését, akiket támogatni tudnak a XIX. Carissa Kupa bevételével.