Nehéz ágon a Dózsás fiatalok

Szárszó Lajos - 2017. június 23. 12:04

Megkezdődött röplabdázóink számára a jubileumi, 30. Diákolimpia, ahol a Dunaferr SE csapatára épülő együttes mindent megtett a felsőházba jutás érdekében, de az nem sikerült.

A tegnapi látványos megnyitóünnepséget követően ma már pályára léptek a jubileumi, 30. Diákolimpián szereplő Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola röplabdásai. A fiúk a nehezebbik ágat fogták ki a két négyes csoportra osztott selejtezők során, hiszen a bajnokesélyesek ellen léptek pályára. Mint azt a csapat edzőjétől Szűcs Ákostól megtudtuk, a sorsolás szeszélye a Sümegi Ramassetter Vince Általános Iskola, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium és Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola csapatát sodorta az útjukba. Fiaink a Sümeg ellen léptek először pályára, ahol igen megilletődötten kezdtek. Ez azonnal az eredményben is meglátszott, hiszen a legények simán elvesztették az első szettet (8-25). Szűcs Ákos a térfélcsere után megpróbálta rendezni a játékosainak gondolatait, akik láthatóan más felfogásban játszottak a második szettben, de ez sem volt elég a sikerhez (16-25). A harmadik felvonás hasonló volt, mint a második, de abban is jobbak voltak a sümegiek, akik megérdemelten nyerték a párharcot (14-25).

A hetedik helyért tovább! (Kép: amatőr felvétel)

Rövid pihenő után délután már a házigazda Debrecen volt az ellenfél, akik ellen az előzetes erőfelmérő után úgy tűnt, van keresnivalójuk a fiúknak. A győzelmi remény a meccs folyamán szépen lassan tovaszállt, mivel a csapatból nem tudta mindenki azt a teljesítményét hozni, amely a sikerhez kellett volna. Igaz, az első két szett nagyon szoros volt (24-26, 30-32), ám a 2-0-s hátrányból már nem volt visszaút, és a harmadik szett simán elment (13-25), így a Dózsások két vereséggel zárták az első játéknapot. A harmadik ütközetet a kecskemétiek erősebbik gárdája, az Arany csapat ellen zajlott, ahol a mieinknek nem volt esélyük a szett győzelemre sem (0-3). A fiúk így a hetedik helyért játszhatnak az Eger együttese ellen.

Eredmények

Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola - Sümegi Ramassetter Vince Általános Iskola 0-3 (8-25, 16-25, 14-25)

Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola - Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium 0-3 (24-26,30-32, 14-25)

Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola - Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola 0-3 (14-25, 9-25, 9-12)

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.