Sovány előnyben a DPASE

spigott - 2017. június 14. 19:47

Nagy küzdelemben aratott 2-1-es győzelmet a Kozármisleny elleni osztályozó hazai odavágóján a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Az NB III-as bajnokság rájátszásában lépett pályára ma délután öt órától a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata, mely a Kozármisleny fiataljait látta vendégül az Agrospeciál Sporttelepen. Az oda-visszavágós párharc tétje a rájátszás második fordulóba jutás volt, s a lelátót szinte teljesen megtöltő dunaújvárosi drukkerek természetesen abban bíztak, hogy az idei szezonban még veretlen DPASE újabb sikerrel kerül közelebb a másodosztályhoz. Lőrincz Emil együttese kissé óvatosan kezdett, az első negyed órában nem igazán sikerült közel kerülni az ellenfél kapujához, igaz a vezetést így is megszerezte, miután Perjési Viktor közel huszonöt méteres szabadrúgása alaposan becsapta a vendégek kapusát (1-0).

A folytatásban egyértelműen a mieink irányították a játékot, a vendégek még hátrányuk tudatában is csak a kontrákra rendezkedtek be, de ezekből túl sok veszélyt nem tudtak kialakítani a hazai kapu előtt. Ez sajnos igaz volt a mieinkre is, akik a félidő második felében igen pontatlanul játszottak, s bár a fordulás után még inkább növelték a nyomást a Kozármislenyen, az ellenfél tizenhatosa előtt rendre rossz döntéseket hoztak. Volt rossz döntése a játékvezetőnek is, ami miatt komolyan bosszankodhattak a hazai drukkerek, ugyanis a "spori" egy teljesen szabályosnak tűnő szerelés után ítélt büntetőt a 74. percben a vendégek javára, s mivel ezt Hovorka magabiztosan gólra is váltotta, így újra a győzelemért kellett hajtania a Lőrincz-csapatnak.

A DPASE fiataljai mindent egy lapra feltéve rohamozták ellenfelük kapuját, s erőfeszítéseiket az utolsó percben koronázta siker, mikor Al-Sheraji remek kiugratása után Kovács Barnabás pöckölt a bal alsóba, kialakítva ezzel a 2-1-es hazai sikert jelentő végeredményt. A mieink tehát előnyből várhatják a szombati visszavágót, ám a remélt továbbjutáshoz a mainál jobb, pontosabb teljesítményre lesz szükség a dunaújvárosi játékosoktól.

DPASE – Kozármisleny 2-1 (1-0)

Gólszerzők: Perjési, Kovács, illetve Hovorka.

DPASE: Szabó – Slett, Schnierer, Szabó Z., Palotail, Perjési, Varga (Hompót, 75.), Al-Sheraji, Kovács B., Horváth, Tóth (Bleszák, 60.). Vezetőedző: Lőrincz Emil.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.