A bajnokhoz szerződött a válogatott futsalos

doszerk - 2017. július 19. 8:02

A hónap végén kezdi meg felkészülését az új szezon küzdelmeire a Dunaferr futsal csapata, mely elveszítette egyik válogatott játékosát, ám a felnőtt keret magja továbbra is dunaújvárosi színekben küzd majd a minél szebb bajnoki eredményekért.

Ugyan sok helyen még tart a nyári szünet, a Dunaferr futsal csapatának vezetése nem sokat pihent a mögöttünk hagyott időszakban sem, derült ki a klub honlapunkhoz eljuttatott közleményéből. Melyből megtudhattuk, hogy a csapat menedzsmentje először rendezte meg napközis rendszerű nyári sporttáborát, s mint azt Zemankó Zoltán csapatvezető elmondta, hogy az idei évben az utánpótlásban szerzett tapasztalataikkal, és a fiatal korosztályokkal nagy rutinnal dolgozó edzőik, Facskó József  és Németh Péter vezetésével, valamint a fiatal játékosaik a Csányi Dávid és Velez Donát közreműködésével  vágtak neki első nyári sporttáboruknak. Két, egyhetes turnust bonyolítottak le a mintegy negyven táborozó részére, akik jellemzően a nyolc-tizenkét éves korosztályból kerültek ki.

Kép: dunaujvarosfutsal.hu

Az egyetem tornatermében megrendezett sporttábor a gyerekektől és a szüleiktől kapott visszajelzések nyomán rendkívül sikeresnek mondhatják, hiszen a részvételi díj kedvező, a program pedig színes volt. Az elnevezésnek megfelelően ez nem egy futsal, hanem sporttábor volt, hiszen nemcsak sportágukat, hanem egy sor másikat is kipróbálhattak a résztvevők: az atlétika, a kosárlabda mellett ügyességi és kvíz játékok is szerepeltek a programban. Természetesen a labdák is pattogtak, de ez a játék inkább foci, mint futsal volt, s a Dunaújvárosban eltöltött időt az edzők felkészültsége tette igazán élvezhetővé a gyerekek számára. A cél az volt, hogy még szélesebb körben ismertessék meg magukat.

Az utánpótlás mellett természetesen szó esett a felnőtt együttesről is, mely két esztendővel ezelőtt vágott neki annak a hároméves ciklusnak, amitől azt várták, hogy a harmadik év végére együttesünk odakerülhet a legjobbak közé. Nos, ezt már az első két évben sikerült megvalósítani, ezt a két bajnoki második helyezés, valamint a tavalyelőtti kupaezüst is jelezte. Most azonban új szakasz kezdődik az együttes életében, hiszen az eddigi sikerkovács Fehér Zsolt az U17-es válogatottat irányítja a jövőben, így Schrancz Balázs vette át a felnőtt gárda szakmai irányítását. A elmúlt két szezonban ezüstérmes felnőtt együttes kerete is változik, mert a válogatott Klacsák Bence a bajnok Rába ETO-hoz szerződött, s Varsányi Áron mellett Józsa Tamás is távozik az együttestől.

Klacsák Bence Győrben folytatja pályafutását! (Kép: DO-archív)

A felnőtt gárda magja, vagyis Horváth Norbert, Hosszú Ádám, Fekete Róbert, Varga Csaba, Reveland Zoltán, Németh Péter, Németh Tamás, Rigó László, Csányi Dávid, Fridrich Dávid és Gorjánácz Márió azonban marad, s a csapat vezetése azon is dolgozik, hogy a távozó játékosokat pótolni tudja, s tovább erősítse a felnőtt gárda keretét. Az "első fecske" már meg is érkezett, hiszen az Aramis gárdájától szerződtették Pál Patrikot, míg a nyári felkészülést a kapusposzton bevethető Krokovics Bálint is Dunaújvárosban kezdi meg. Az utánpótlásból Barta Rolanddal, Boldizsár Csabával, Velez Donáttal egészül ki a Dunaferr kerete, míg a további jelöltekkel még tárgyalásokat folytatnak, így az érkezők névsora még változhat a közeljövőben. A Dunaferr csapata július 28-án kezdi meg felkészülését az új szezonra, ám az első bajnokira a válogatott elfoglaltsága miatt várhatóan csak szeptember végén kerül majd sor. A játékosok jelenleg megérdemelt pihenőjüket töltik, de Schrancz Balázs már felhívta a figyelmüket arra, hogy kezdjék meg a sportos előkészületeket, hogy a közös munka már zökkenőmentesen folytatódhasson a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.