Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

DUDIK - Jövőre még ütősebb programmal

2017. július 4. (kedd) 14:30 - Molnár Emese

Tízezer fiatal fordult meg a DUDIK Fesztivál négynapos programján. A jubiláló rendezvény zenei kínálatát jövőre még ütősebbre tervezik.

Sajtótájékoztató keretében értékelte az idei Dunaújvárosi Diákköztársasági Napokat, vagyis a DUDIK Fesztivált Cserna Gábor polgármester és Kővári Dániel, a Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke.
Mint azt Cserna Gábor elmondta, ezúttal az időjárás is kegyesebb volt a fesztiválozókhoz és remek rendezésről tett tanúbizonyságot a szervezői csapat. Idén az önkormányzat, a DVG Zrt., a helyi Tourinform iroda és az egyetem jól bejáratott szervezői stábja gondoskodott a DUDIK lebonyolításáról. A négy nap alatt tízezer fiatal vett részt az alsó Duna-parton megrendezett fesztiválon. A polgármester arról is beszélt, hogy jövőre lesz tíz éves a DUDIK, és azt kérte a szervezőktől, hogy a jubileumi alkalomra még ütősebb programot állítsanak össze.

Kővári Dániel az idei buli szervezésével, lebonyolításával kapcsolatban azt mondta, tökéletes és zökkenőmentes volt az együttműködés, minden anyagi segítséget és szükséges eszközt megkaptak, amelyet ezúton is megköszönt a támogatóknak. A jövő évi fesztivál megrendezését 2018. június 14-17. között tervezik. Szeretnék bővíteni a buli területét, és a magyar előadók mellett külföldi együtteseket is meghívnának a jubileumi alkalomra. A HÖK elnök értékelőjében azt is mondta, az idei fesztiválon a Belga és Majka koncertjére látogattak a legtöbben, ellenben a Wellhello fellépése előtt mintegy háromszázan indultak haza. A jövő évi zenei kínálat összeállításánál mindenképpen figyelembe veszik az idei buli tapasztalatait és folyamatosan felmérik majd az igényeket. A sajtótájékoztató végén Cserna Gábor egy ajándékcsomagot adott át Kővári Dánielnek, és az egyetemi szervezőcsapatnak, megköszönve ezzel munkájukat.

 

A rovat további hírei: Kultúra

Újrahasznosítás kreatívan

Újrahasznosítás kreatívan

2017. november 20. (hétfő)

A Gárdonyi iskolában nyílt kiállításon rendkívül egyedi, de az iskolához nagyon közel álló technikával készült alkotásokat tekinthetnek meg a látogatók a következő egy hétben.

Márton napi mulatság

Márton napi mulatság

2017. november 19. (vasárnap)

A Munkásművelődési Központban harmadszor rendezték meg a Márton napi kavalkádot, ezúttal az első alkalmaknál is több látogatóval.

Kurucz Zsófia harmadik kiállítása

Kurucz Zsófia harmadik kiállítása

2017. november 17. (péntek)

A Bartók színház aulájában ezúttal Kurucz Zsófia tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők, akinek tavaly augusztusi bemutatkozása óta ez már a harmadik kiállítása városunkban.

A költő üzenete a legfontosabb

A költő üzenete a legfontosabb

2017. november 16. (csütörtök)

Tizenkilencedik alkalommal tartott városi szavalóversenyt a Dunaferr iskola, melyre a korábbiakhoz hasonlóan ismét rengetegen jelentkeztek, hogy elszavalhassák kedvenc versüket.

Asszonymese egy részben

Asszonymese egy részben

2017. november 15. (szerda)

Márai Sándor 1980-ban megjelent története elevenedik meg a Bartók színházban, méghozzá nem más, mint a Jászai Mari-díjas Vándor Éva tolmácsolásában. A rendező, Szemán Béla a darabbal kapcsolatban elmondta, színházi értelemben véve a nők nincsenek elkényeztetve, ritka, hogy ennyire mély, ennyire nagy szerep jut valakinek, az előadás tehát ebben is kicsit más lesz, mint amit megszokhattunk.

Múzeumi Őszbúcsúztató

Múzeumi Őszbúcsúztató

2017. november 12. (vasárnap)

Ismeretterjesztő előadásokkal, őszies hangulatú kézműves programokkal és Márton napi hagyományokra épülő foglalkozásokkal várta az érdeklődőket az Intercisa Múzeum szombaton a családi napon.

Jazzy Stripe a Művészben

Jazzy Stripe a Művészben

2017. november 10. (péntek)

Folytatódik a Művész Presszó péntek esti jazz-sorozata, ma a könnyedebb, populárisabb műfajokat is előszeretettel megszólaltató Jazzy Stripe lép a közönség elé.