Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

DUDIK - Jövőre még ütősebb programmal

2017. július 4. (kedd) 14:30 - Molnár Emese

Tízezer fiatal fordult meg a DUDIK Fesztivál négynapos programján. A jubiláló rendezvény zenei kínálatát jövőre még ütősebbre tervezik.

Sajtótájékoztató keretében értékelte az idei Dunaújvárosi Diákköztársasági Napokat, vagyis a DUDIK Fesztivált Cserna Gábor polgármester és Kővári Dániel, a Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke.
Mint azt Cserna Gábor elmondta, ezúttal az időjárás is kegyesebb volt a fesztiválozókhoz és remek rendezésről tett tanúbizonyságot a szervezői csapat. Idén az önkormányzat, a DVG Zrt., a helyi Tourinform iroda és az egyetem jól bejáratott szervezői stábja gondoskodott a DUDIK lebonyolításáról. A négy nap alatt tízezer fiatal vett részt az alsó Duna-parton megrendezett fesztiválon. A polgármester arról is beszélt, hogy jövőre lesz tíz éves a DUDIK, és azt kérte a szervezőktől, hogy a jubileumi alkalomra még ütősebb programot állítsanak össze.

Kővári Dániel az idei buli szervezésével, lebonyolításával kapcsolatban azt mondta, tökéletes és zökkenőmentes volt az együttműködés, minden anyagi segítséget és szükséges eszközt megkaptak, amelyet ezúton is megköszönt a támogatóknak. A jövő évi fesztivál megrendezését 2018. június 14-17. között tervezik. Szeretnék bővíteni a buli területét, és a magyar előadók mellett külföldi együtteseket is meghívnának a jubileumi alkalomra. A HÖK elnök értékelőjében azt is mondta, az idei fesztiválon a Belga és Majka koncertjére látogattak a legtöbben, ellenben a Wellhello fellépése előtt mintegy háromszázan indultak haza. A jövő évi zenei kínálat összeállításánál mindenképpen figyelembe veszik az idei buli tapasztalatait és folyamatosan felmérik majd az igényeket. A sajtótájékoztató végén Cserna Gábor egy ajándékcsomagot adott át Kővári Dánielnek, és az egyetemi szervezőcsapatnak, megköszönve ezzel munkájukat.

 

A rovat további hírei: Kultúra

Milyen lehet gyerekkönyvet írni?

Milyen lehet gyerekkönyvet írni?

2018. március 22. (csütörtök)

Berg Judit József Attila-díjas író érkezett szerda délután a gyerekekhez a József Attila Könyvtárba, hogy az írásról, olvasásról és a jó történetekről beszélgessenek.

Repül a Ghymes kő, ki tudja hol áll meg

Repül a Ghymes kő, ki tudja hol áll meg

2018. március 22. (csütörtök)

Nagyszabású történet és hagyományokra épülő szöveg, modern zenével tálalva. Ez lett a Toldi a Bartók színházban, melynek próbái már a vége felé közelednek, mielőtt elérkezne a péntek esti premier.

Újabb 5 helyszín fellépőit jelentette be a Fishing on Orfű

Újabb 5 helyszín fellépőit jelentette be a Fishing on Orfű

2018. március 22. (csütörtök)

Az erdei, a vízi, a színházi és a tánchelyszín mellett egy meglepetéshelyszínt is bejelent a fesztivál. Kispál András és Lovasi András nem ugyanazon a színpadon lép fel, az erdőben játszik Kiss Tibi, Beck Zoli és Bérczesi Robi is, az Anna & the Barbies, a Csaknekedkislány, Szeder és a Ricsárdgír pedig vízre száll.

Tehetségek lepik el a várost

Tehetségek lepik el a várost

2018. március 20. (kedd)

Páros évet írunk, ami a térség tehetséges diákjainak annyit tesz, hogy idén újra Dunaújváros ad otthont a Fejér Megyei Diáknapoknak április közepén. Az április 13-15. között megrendezésre kerülő programról kedden délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a Bartók Kamaraszínházban, ami ezúttal is az esemény egyik központi színhelye lesz.

Wass Albert öröksége

Wass Albert öröksége

2018. március 20. (kedd)

Emlékest és könyvbemutató várta az érdeklődőket hétfőn délután az MMK-ban, ami Wass Albert életének és munkásságának legfőbb eseményeit járta körbe.

Színházhoz méltó megemlékezés

Színházhoz méltó megemlékezés

2018. március 16. (péntek)

Végletekig feszült, rendkívül emberi és a végsőkig fordulatos darabot láthattak a nézők a Bartók színház stúdiótermében a Lélekharang ma esti premierjén. 

Izgalmas, fordulatos történet az ünnepi bemutatón

Izgalmas, fordulatos történet az ünnepi bemutatón

2018. március 15. (csütörtök)

A Bartók színház az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulója alkalmából egy kevesek által ismert, rendkívül feszült és izgalmas történetet mesél el egy sikertelen merényletről és annak utóhatásairól.