Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

DUDIK - Jövőre még ütősebb programmal

2017. július 4. (kedd) 14:30 - Molnár Emese

Tízezer fiatal fordult meg a DUDIK Fesztivál négynapos programján. A jubiláló rendezvény zenei kínálatát jövőre még ütősebbre tervezik.

Sajtótájékoztató keretében értékelte az idei Dunaújvárosi Diákköztársasági Napokat, vagyis a DUDIK Fesztivált Cserna Gábor polgármester és Kővári Dániel, a Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke.
Mint azt Cserna Gábor elmondta, ezúttal az időjárás is kegyesebb volt a fesztiválozókhoz és remek rendezésről tett tanúbizonyságot a szervezői csapat. Idén az önkormányzat, a DVG Zrt., a helyi Tourinform iroda és az egyetem jól bejáratott szervezői stábja gondoskodott a DUDIK lebonyolításáról. A négy nap alatt tízezer fiatal vett részt az alsó Duna-parton megrendezett fesztiválon. A polgármester arról is beszélt, hogy jövőre lesz tíz éves a DUDIK, és azt kérte a szervezőktől, hogy a jubileumi alkalomra még ütősebb programot állítsanak össze.

Kővári Dániel az idei buli szervezésével, lebonyolításával kapcsolatban azt mondta, tökéletes és zökkenőmentes volt az együttműködés, minden anyagi segítséget és szükséges eszközt megkaptak, amelyet ezúton is megköszönt a támogatóknak. A jövő évi fesztivál megrendezését 2018. június 14-17. között tervezik. Szeretnék bővíteni a buli területét, és a magyar előadók mellett külföldi együtteseket is meghívnának a jubileumi alkalomra. A HÖK elnök értékelőjében azt is mondta, az idei fesztiválon a Belga és Majka koncertjére látogattak a legtöbben, ellenben a Wellhello fellépése előtt mintegy háromszázan indultak haza. A jövő évi zenei kínálat összeállításánál mindenképpen figyelembe veszik az idei buli tapasztalatait és folyamatosan felmérik majd az igényeket. A sajtótájékoztató végén Cserna Gábor egy ajándékcsomagot adott át Kővári Dánielnek, és az egyetemi szervezőcsapatnak, megköszönve ezzel munkájukat.

 

A rovat további hírei: Kultúra

Ez Vagyok Én kiállítás idén is

Ez Vagyok Én kiállítás idén is

2017. szeptember 20. (szerda)

A Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület idén már tizenkilencedik alkalommal rendezi meg országos kiállítását Ez Vagyok Én címmel, melyre október 6-ig várják az alkotásokat.

Históriás mesék az MMK-ban

Históriás mesék az MMK-ban

2017. szeptember 18. (hétfő)

Ma este hat órától az MMK-ban folytatódik Horváth Béla történelem tanár históriás meséinek őszi idénye. Az első előadáson a 10. századi magyar katonai nagyhatalom hadjáratait mutatja be az érdeklődőknek.

Negyven éve a közösségért

Negyven éve a közösségért

2017. szeptember 17. (vasárnap)

Négy évtizeddel ezelőtt, 1977. szeptember 12-én alakult meg a Dunaújvárosi Délszláv Klub. Ez alkalomból látványos gálával kedveskedtek a ma már Dunaújvárosi Horvátok és Szerbek Egyesülete nevet viselő csapat tagjai az érdeklődőknek szombaton délután a Bartók színházban, ami egy jókedvű vacsorával és Táncházzal folytatódott a Béke étteremben.

A térség legnagyobb őszi fesztiválja

A térség legnagyobb őszi fesztiválja

2017. szeptember 16. (szombat)

A város határában integető Frédi, a kertkapuk előtt felállított kedves figurák, a piramis is mind-mind jelzi a nagy ünnepet Rácalmáson, amely az egész várost megmozgatja: ezen a hétvégén immár tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Tökfesztivált.

Ilyen még nem volt itt

Ilyen még nem volt itt

2017. szeptember 16. (szombat)

Olyan korból, olyan rendkívül egyedi műtárgyak érkeztek pénteken az Intercisa Múzeumba, amihez hasonlóval még nem találkozhattak itt a látogatók, a tárlat ugyanis a boldog békeidők idejére repíti vissza az érdeklődőket.

A tökfaragás művészete

A tökfaragás művészete

2017. szeptember 16. (szombat)

A DO kamerája pénteken kilátogatott a Rácalmási Tökfesztiválra, hogy hozzon Önöknek egy kis kedvcsinálót.

El nem hervadó Vasvirág

El nem hervadó Vasvirág

2017. szeptember 14. (csütörtök)

Két fontos hazai kiállításon is szerepelnek a Ferenczy Noémi és Vörösmarty Mihály-díjas ötvös-iparművész, Gombos István alkotásai.