Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

DUDIK - Jövőre még ütősebb programmal

2017. július 4. (kedd) 14:30 - Molnár Emese

Tízezer fiatal fordult meg a DUDIK Fesztivál négynapos programján. A jubiláló rendezvény zenei kínálatát jövőre még ütősebbre tervezik.

Sajtótájékoztató keretében értékelte az idei Dunaújvárosi Diákköztársasági Napokat, vagyis a DUDIK Fesztivált Cserna Gábor polgármester és Kővári Dániel, a Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke.
Mint azt Cserna Gábor elmondta, ezúttal az időjárás is kegyesebb volt a fesztiválozókhoz és remek rendezésről tett tanúbizonyságot a szervezői csapat. Idén az önkormányzat, a DVG Zrt., a helyi Tourinform iroda és az egyetem jól bejáratott szervezői stábja gondoskodott a DUDIK lebonyolításáról. A négy nap alatt tízezer fiatal vett részt az alsó Duna-parton megrendezett fesztiválon. A polgármester arról is beszélt, hogy jövőre lesz tíz éves a DUDIK, és azt kérte a szervezőktől, hogy a jubileumi alkalomra még ütősebb programot állítsanak össze.

Kővári Dániel az idei buli szervezésével, lebonyolításával kapcsolatban azt mondta, tökéletes és zökkenőmentes volt az együttműködés, minden anyagi segítséget és szükséges eszközt megkaptak, amelyet ezúton is megköszönt a támogatóknak. A jövő évi fesztivál megrendezését 2018. június 14-17. között tervezik. Szeretnék bővíteni a buli területét, és a magyar előadók mellett külföldi együtteseket is meghívnának a jubileumi alkalomra. A HÖK elnök értékelőjében azt is mondta, az idei fesztiválon a Belga és Majka koncertjére látogattak a legtöbben, ellenben a Wellhello fellépése előtt mintegy háromszázan indultak haza. A jövő évi zenei kínálat összeállításánál mindenképpen figyelembe veszik az idei buli tapasztalatait és folyamatosan felmérik majd az igényeket. A sajtótájékoztató végén Cserna Gábor egy ajándékcsomagot adott át Kővári Dánielnek, és az egyetemi szervezőcsapatnak, megköszönve ezzel munkájukat.

 

A rovat további hírei: Kultúra

Jazz trombitaszólók az éjszakában

Jazz trombitaszólók az éjszakában

2018. július 21. (szombat)

Szakcsi Lakatos Róbert jazz zongorista nem először járt Dunaújvárosban. Új formációjával most saját darabokat és jazz sztenderdeket hozott és adott elő a szépszámú, egész teraszt megtöltő közönségnek.

Újabb csúcsot döntött az EFOTT

Újabb csúcsot döntött az EFOTT

2018. július 18. (szerda)

A szokásos meleg időjárással, az eddigi talán legerősebb fellépőkkel és újabb csúccsal zajlott a 43. EFOTT fesztivál a Velencei tó partján, egészen pontosan 115.117 látogatóval.

Ha Velence, akkor EFOTT

Ha Velence, akkor EFOTT

2018. július 10. (kedd)

Július 10-16. között a szervezők csordultig töltik a Velencei-tó partját programokkal, a Csak szabadon... életérzésnek kedvezve. A különleges élményekkel készülő Civil Tér, a turisztikai, kulturális és sport lehetőségek várhatóan teltházas érdeklődést hoznak. Jessie J, John Newman, Lost Frequencies, Dub FX, a Volbeat és a legnagyobb magyar sztárok koncertjei mellett biztosan nem lehet majd unatkozni az idei EFOTT-on.

Gyulára megy a Rák Jóska

Gyulára megy a Rák Jóska

2018. július 09. (hétfő)

A Bartók színház társulata is fellép az idei Shakespeare Fesztiválon, amelyet július 9-15. között rendeznek Gyulán, a várszínházi évad keretében.

Két Farkassal tért vissza a Jazzy Stripe

Két Farkassal tért vissza a Jazzy Stripe

2018. július 07. (szombat)

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének hallgatóiból verbuválódott Jazzy Stripe szinte napra pontosan egy éve koncertezett Dunaújvárosban, a Művész Presszó színpadán.

Frenk itthon is odatette magát

Frenk itthon is odatette magát

2018. július 02. (hétfő)

Amíg a foci Vb meccsei pörögtek Oroszországban, addig Frenk hazajött Dunaújvárosba egy remek koncertet adott a Petőfi Művészeti Ligetben. 

Gastroblues Pakson

Gastroblues Pakson

2018. július 02. (hétfő)

Koncertekkel, főzőversennyel, tradicionális magyar ételek és italok bemutatójával, valamint külföldi és magyar előadókkal várja a blues, dzsessz és rock zene kedvelőit július 2. és 8. között a paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztivál.