Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

DUDIK - Jövőre még ütősebb programmal

2017. július 4. (kedd) 14:30 - Molnár Emese

Tízezer fiatal fordult meg a DUDIK Fesztivál négynapos programján. A jubiláló rendezvény zenei kínálatát jövőre még ütősebbre tervezik.

Sajtótájékoztató keretében értékelte az idei Dunaújvárosi Diákköztársasági Napokat, vagyis a DUDIK Fesztivált Cserna Gábor polgármester és Kővári Dániel, a Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke.
Mint azt Cserna Gábor elmondta, ezúttal az időjárás is kegyesebb volt a fesztiválozókhoz és remek rendezésről tett tanúbizonyságot a szervezői csapat. Idén az önkormányzat, a DVG Zrt., a helyi Tourinform iroda és az egyetem jól bejáratott szervezői stábja gondoskodott a DUDIK lebonyolításáról. A négy nap alatt tízezer fiatal vett részt az alsó Duna-parton megrendezett fesztiválon. A polgármester arról is beszélt, hogy jövőre lesz tíz éves a DUDIK, és azt kérte a szervezőktől, hogy a jubileumi alkalomra még ütősebb programot állítsanak össze.

Kővári Dániel az idei buli szervezésével, lebonyolításával kapcsolatban azt mondta, tökéletes és zökkenőmentes volt az együttműködés, minden anyagi segítséget és szükséges eszközt megkaptak, amelyet ezúton is megköszönt a támogatóknak. A jövő évi fesztivál megrendezését 2018. június 14-17. között tervezik. Szeretnék bővíteni a buli területét, és a magyar előadók mellett külföldi együtteseket is meghívnának a jubileumi alkalomra. A HÖK elnök értékelőjében azt is mondta, az idei fesztiválon a Belga és Majka koncertjére látogattak a legtöbben, ellenben a Wellhello fellépése előtt mintegy háromszázan indultak haza. A jövő évi zenei kínálat összeállításánál mindenképpen figyelembe veszik az idei buli tapasztalatait és folyamatosan felmérik majd az igényeket. A sajtótájékoztató végén Cserna Gábor egy ajándékcsomagot adott át Kővári Dánielnek, és az egyetemi szervezőcsapatnak, megköszönve ezzel munkájukat.

 

A rovat további hírei: Kultúra

A város hírnevéért

A város hírnevéért

2017. július 26. (szerda)

Múlt héten, az idén 65 éves Vasas Táncegyüttes is részt vett a Prágában megrendezett nemzetközi összművészeti fesztiválon, ahol szokás szerint hatalmas sikert arattak.

Nézőcsúcs a Művész teraszán

Nézőcsúcs a Művész teraszán

2017. július 22. (szombat)

Ritkán látott tömeg gyűlt össze a Művész presszó teraszán és annak környékén pénteken este. Szulák Andrea országos népszerűsége nemhogy behozta az elvárt nézőszámot, hanem sokszorosan túl is lépte azt.DO-videó!

Pótolják az elmaradt előadást!

Pótolják az elmaradt előadást!

2017. július 20. (csütörtök)

A rossz hír, hogy tegnap este áramszünet miatt elmaradt Polgár Lilla, Családi kör című előadása a Ligetben, a jó hír, hogy ma bepótolják és minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Ady-napok a könyvtárban

Ady-napok a könyvtárban

2017. július 19. (szerda)

Ady Endre születésének 140. évfordulójára kétnapos rendezvénysorozattal készül három dunaújvárosi intézmény is az ősz végén.

Tengerentúli Útirajzok

Tengerentúli Útirajzok

2017. július 19. (szerda)

Csadi Zoltán, a Bartók színház színésze és igazgatóhelyettese augusztusban Torontóba, Bostonba és New Yorkba is elviszi az ott élő magyaroknak a Petőfi Sándor utazásainak fiktív történetét bemutató Útirajzok című előadását.

Indigo Project a Művész teraszán

Indigo Project a Művész teraszán

2017. július 15. (szombat)

Szép számú érdeklődő előtt lépett színpadra tegnap este a Barabás Lőrinccel kiegészült Indigo Project a Művész Presszó teraszán.

Vidor Fesztivál - Nagyszínpados lesz a Rák Jóska

Vidor Fesztivál - Nagyszínpados lesz a Rák Jóska

2017. július 14. (péntek)

Kilenc nagyszínpadi és kilenc kamaraszínpadi előadást láthat a közönség az augusztus 25. és szeptember 2. között megrendezendő Vidor Fesztivál színházi versenyprogramjában Nyíregyházán.