Dunaújvárosban a jövő bajnokai!

doszerk - 2017. július 21. 14:30

Hétfőtől Dunaújvárosban készülnek az augusztusi Formula Future világbajnokságra a kategória legjobb magyar versenyzői.

A tavalyi évtől útjára indult a Nemzetközi Motorcsónak Szövetség által kiemelten kísért Formula Future - A jövő bajnokai kategória Magyarországon. A Magyar Motorcsónak Szövetséget évtizedekre visszanyúló alapos és precíz munkája okán, mint új belépő nemzetet fel is kérték, hogy 2017-ben rendezze meg ennek a kategóriának a világbajnokságát. A nem mindennapi felkérésnek eleget téve, idén augusztusban, Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten kerül megrendezésre az utánpótlás szempontjából igen fontos esemény. Az előzetes nevezések alapján 8 nemzet érkezik majd - Lettországtól, az Egyesült Emirátusokig - a szigetre, ami mintegy 80 gyerek részvételét jelzi előre ezen az eseményen. Az előkészületek jelenleg is tartanak és az együttműködő partnereknek köszönhetően, minden a megfelelő ütemben halad, ahhoz, hogy az 5 napig tartó világverseny a megszokottakhoz hasonlóan magas színvonalú legyen.

A előzetes válogatókon már jól szerepelt magyar fiatalok is várják, hogy bizonyíthassák, hogy újoncként is meg lehet szorongatni a favoritnak mondható orosz vagy épp német válogatottat. Már nincs egy hónap az augusztus 9-13 között tartandó világbajnokságig, de nem csak a rendezőknek lesznek addig hosszú álmatlan éjszakáik, hanem a versenyzőknek is. Július 24-től ugyanis 5 napon keresztül edzőtáboroznak, hogy még nagyobb rutinnal, akár csak tizedeket javítva, de fejlődjenek a világbajnokságig. A hazai pálya előnyét kihasználva a verseny helyszínén gyakorolnak majd, hogy csiszolják tudásukat.

A válogatottban helyet kapott Mihaldinecz Márkó, Pap Dominik, Riskó Lőrinc, Riskó Dominik, Takács Máté, Dezső Virág, Virág Máté, Fűke Andor, Tiringer Márk, Páncsics Máté és Sándor Vivien. Az edzőtábor első napjaiban még várják az új jelentkezőket, akik ha bátorságukat és rátermettségüket bizonyítják, még bekapcsolódhatnak a komoly szakmai munkában, valamint lehetőségük adódhat a magyar színeket képviselni hazai közönség előtt Dunaújvárosban.

A július 24-től tartandó edzőtábor várható programja:

8:00 - Klub Hotel - találkozó, majd indulás a Szalki-szigetre.
A program minden nap 8 órától, délután 16 óráig tart a gyerekeknek.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.