Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

EFOTT - Csak szabadon!

2017. július 5. (szerda) 7:56 - Vass Ádám

Idén is Velence ad otthont az ország legrégebbi fesztiváljának, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának, vagyis az EFOTT-nak július 11. és 17. között.

A dunaújvárosi EFOTT 2008-as látogatócsúcsa újra meghozta a fiatalok kedvét a fesztiválhoz, azóta minden évben egyre több és több (százezret is meghaladó) érdeklődő érkezik, hogy egy hétre elfeledje a vizsgák okozta rémálmokat és ne kelljen mással törődnie, csak azzal, hogy jól érezze magát. Erre pedig idén is meg lesz minden lehetőség, hiszen az EFOTT különlegessége a zene mellett mindig is a változatos programokban rejlett.

Idén sem maradunk színház nélkül, hiszen három előadás is várja az érdeklődőket a Szkéné sátorban. Az EFOTT Challenge a házigazda Pécsi Tudományegyetem jóvoltából egész heti feladattal látja el a mozogni vágyókat, de a turisztikai programok során bárkinek lesz lehetősége részt venni egy nyugisabb lovaskocsis bortúrán, buszos borkiránduláson, vitorlázáson, vagy kirándulni a dabasi Halász kastélyhoz.

Nincs EFOTT sport nélkül, a strand mellett a leglehetetlenebb és legnépszerűbb sportok is helyet kapnak, mint a teqball és a strandröpi. A Civil Tér a fesztivál legmeghatározóbb nappali eseménysorozata, itt összesen 84  különböző nonprofit szervezet, egyesület, politikai párt ifjúsági szervezete és külhoni szervezet és felsőoktatási intézmény, köztük a Dunaújvárosi Egyetem csapata várja az érdeklődőket.
Először a fesztivál történetében hat napos buli várja a fiatalokat, a keddi -1. nap során akusztikus koncertekkel hangolódhatunk, a nulladik napi programról pedig az idén hetven éves Dévényi Tibi bácsi gondoskodik majd, aki az EFOTT-on immár 10. alkalommal pörgeti a lemezeket majdnem minden este a fesztiválozóknak, emellett pedig egy különleges szülinapi show-al is készül, amelyen nemcsak ő és fiai, de legkedvesebb zenész barátai is részt vesznek.

Kép forrása: Kürtös Márton

− Mindig meghatódom, amikor azzal szembesülök, mennyire szeretik a fiatalok azt, amit csinálok. Ez a szülinapi show egy három órás össznépi buli lesz, ahol az általam felvonultatott zenéket időnként egy-egy kedves vendégem szakítja majd meg. Ott lesz velem Vincze Lilla, Náksi Attila és Betty Love, Takáts Tamás, a BonBon, a GrooveHouse és Szandi is. Sőt a tervek szerint Mikler Roland kézilabdázó segítségével 70 pontos labdát is kidobok majd – árulta Dévényi Tibor.
Csütörtöktől aztán felpörögnek az események, hiszen minden színpad és helyszín gőzerővel szól majd. A hazai kedvencek mellett világsztárok fokozzák majd a hangulatot, az egyetemisták legnagyobb nyári buliján ugyanis az angol szintipop páros, a Hurts mellett fellép a jamaikai reggae világsztár, Sean Paul, Az R’n’B és hiphop csillaga Tinie Tempah, vagy az elektronikus zene feltörekvő sztárjai, a gorestep stílus megalkotója Borgore, a fiatal feltörekvő holland, Dyro, a legnagyobb külföldi fesztiválokat is meghódító Flux Pavilion és az olasz DJ páros, a Vinai.

A rovat további hírei: Kultúra

Triplázhatunk az Oscaron!

Triplázhatunk az Oscaron!

2018. január 23. (kedd)

Kedden kora délután kihirdették az idei Oscar díj jelöltjeit, az esélyesek között, Testről és lélekről című drámája.t pedig az előző két évhez hasonlóan ismét helyet kapott egy magyar alkotás is, méghozzá Enyedi Ildikó

Isten nélkül csak széthúzás van

Isten nélkül csak széthúzás van

2018. január 23. (kedd)

Az elmúlt évekhez hasonlóan az imahét napjain a különböző felekezetű gyülekezetek ökumenikus közösségben tartanak istentiszteleteket városunkban is.

Hárman vehették át a Pro Cultura Intercisae-díjat

Hárman vehették át a Pro Cultura Intercisae-díjat

2018. január 22. (hétfő)

Idén a szokásosnál is több felterjesztés érkezett a Pro Cultura Intercisae díjra, így a tavalyi két díjazott helyett ez alkalommal hárman is elismerésben részesülhettek, de a döntés így sem volt könnyű: a legérdemesebbeket kiválasztani a rengeteg jelölt közül.

Elhunyt Birkás István!

Elhunyt Birkás István!

2018. január 22. (hétfő)

2018. január 21-én elhunyt Birkás István Munkácsy-díjas festőművész.

Félárnyékban is jól látszik

Félárnyékban is jól látszik

2018. január 20. (szombat)

Az ősszel huszadik születésnapját ünneplő intézmény évfordulós rendezvényeinek utolsó megállójához érkezett a Kortárs Művészeti Intézet. A pénteken este nyílt kiállítás a KMI gyűjteményének legújabb darabjaiból áll, melyek közül többet is először láthat a közönség.

Megyei programok a Magyar Kultúra Napján

Megyei programok a Magyar Kultúra Napján

2018. január 17. (szerda)

Fotó- és képzőművészeti kiállításokkal, zenés irodalmi estekkel ünneplik a Magyar Kultúra Napját Fejér megyében.

2018 Dunaújváros szempontjából a léptékváltás éve lesz

2018 Dunaújváros szempontjából a léptékváltás éve lesz

2018. január 13. (szombat)

A Sándor Frigyes Zeneiskola égisze alatt működő Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány idén már nyolcadik alkalommal rendezte meg Újévi Gálakoncertjét, amin a sztárvendégek mellett felléptek az iskola növendékei és tanárai is.