Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

EFOTT - Csak szabadon!

2017. július 5. (szerda) 7:56 - Vass Ádám

Idén is Velence ad otthont az ország legrégebbi fesztiváljának, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának, vagyis az EFOTT-nak július 11. és 17. között.

A dunaújvárosi EFOTT 2008-as látogatócsúcsa újra meghozta a fiatalok kedvét a fesztiválhoz, azóta minden évben egyre több és több (százezret is meghaladó) érdeklődő érkezik, hogy egy hétre elfeledje a vizsgák okozta rémálmokat és ne kelljen mással törődnie, csak azzal, hogy jól érezze magát. Erre pedig idén is meg lesz minden lehetőség, hiszen az EFOTT különlegessége a zene mellett mindig is a változatos programokban rejlett.

Idén sem maradunk színház nélkül, hiszen három előadás is várja az érdeklődőket a Szkéné sátorban. Az EFOTT Challenge a házigazda Pécsi Tudományegyetem jóvoltából egész heti feladattal látja el a mozogni vágyókat, de a turisztikai programok során bárkinek lesz lehetősége részt venni egy nyugisabb lovaskocsis bortúrán, buszos borkiránduláson, vitorlázáson, vagy kirándulni a dabasi Halász kastélyhoz.

Nincs EFOTT sport nélkül, a strand mellett a leglehetetlenebb és legnépszerűbb sportok is helyet kapnak, mint a teqball és a strandröpi. A Civil Tér a fesztivál legmeghatározóbb nappali eseménysorozata, itt összesen 84  különböző nonprofit szervezet, egyesület, politikai párt ifjúsági szervezete és külhoni szervezet és felsőoktatási intézmény, köztük a Dunaújvárosi Egyetem csapata várja az érdeklődőket.
Először a fesztivál történetében hat napos buli várja a fiatalokat, a keddi -1. nap során akusztikus koncertekkel hangolódhatunk, a nulladik napi programról pedig az idén hetven éves Dévényi Tibi bácsi gondoskodik majd, aki az EFOTT-on immár 10. alkalommal pörgeti a lemezeket majdnem minden este a fesztiválozóknak, emellett pedig egy különleges szülinapi show-al is készül, amelyen nemcsak ő és fiai, de legkedvesebb zenész barátai is részt vesznek.

Kép forrása: Kürtös Márton

− Mindig meghatódom, amikor azzal szembesülök, mennyire szeretik a fiatalok azt, amit csinálok. Ez a szülinapi show egy három órás össznépi buli lesz, ahol az általam felvonultatott zenéket időnként egy-egy kedves vendégem szakítja majd meg. Ott lesz velem Vincze Lilla, Náksi Attila és Betty Love, Takáts Tamás, a BonBon, a GrooveHouse és Szandi is. Sőt a tervek szerint Mikler Roland kézilabdázó segítségével 70 pontos labdát is kidobok majd – árulta Dévényi Tibor.
Csütörtöktől aztán felpörögnek az események, hiszen minden színpad és helyszín gőzerővel szól majd. A hazai kedvencek mellett világsztárok fokozzák majd a hangulatot, az egyetemisták legnagyobb nyári buliján ugyanis az angol szintipop páros, a Hurts mellett fellép a jamaikai reggae világsztár, Sean Paul, Az R’n’B és hiphop csillaga Tinie Tempah, vagy az elektronikus zene feltörekvő sztárjai, a gorestep stílus megalkotója Borgore, a fiatal feltörekvő holland, Dyro, a legnagyobb külföldi fesztiválokat is meghódító Flux Pavilion és az olasz DJ páros, a Vinai.

A rovat további hírei: Kultúra

A város hírnevéért

A város hírnevéért

2017. július 26. (szerda)

Múlt héten, az idén 65 éves Vasas Táncegyüttes is részt vett a Prágában megrendezett nemzetközi összművészeti fesztiválon, ahol szokás szerint hatalmas sikert arattak.

Nézőcsúcs a Művész teraszán

Nézőcsúcs a Művész teraszán

2017. július 22. (szombat)

Ritkán látott tömeg gyűlt össze a Művész presszó teraszán és annak környékén pénteken este. Szulák Andrea országos népszerűsége nemhogy behozta az elvárt nézőszámot, hanem sokszorosan túl is lépte azt.DO-videó!

Pótolják az elmaradt előadást!

Pótolják az elmaradt előadást!

2017. július 20. (csütörtök)

A rossz hír, hogy tegnap este áramszünet miatt elmaradt Polgár Lilla, Családi kör című előadása a Ligetben, a jó hír, hogy ma bepótolják és minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Ady-napok a könyvtárban

Ady-napok a könyvtárban

2017. július 19. (szerda)

Ady Endre születésének 140. évfordulójára kétnapos rendezvénysorozattal készül három dunaújvárosi intézmény is az ősz végén.

Tengerentúli Útirajzok

Tengerentúli Útirajzok

2017. július 19. (szerda)

Csadi Zoltán, a Bartók színház színésze és igazgatóhelyettese augusztusban Torontóba, Bostonba és New Yorkba is elviszi az ott élő magyaroknak a Petőfi Sándor utazásainak fiktív történetét bemutató Útirajzok című előadását.

Indigo Project a Művész teraszán

Indigo Project a Művész teraszán

2017. július 15. (szombat)

Szép számú érdeklődő előtt lépett színpadra tegnap este a Barabás Lőrinccel kiegészült Indigo Project a Művész Presszó teraszán.

Vidor Fesztivál - Nagyszínpados lesz a Rák Jóska

Vidor Fesztivál - Nagyszínpados lesz a Rák Jóska

2017. július 14. (péntek)

Kilenc nagyszínpadi és kilenc kamaraszínpadi előadást láthat a közönség az augusztus 25. és szeptember 2. között megrendezendő Vidor Fesztivál színházi versenyprogramjában Nyíregyházán.