Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

EFOTT - Csak szabadon!

2017. július 5. (szerda) 7:56 - Vass Ádám

Idén is Velence ad otthont az ország legrégebbi fesztiváljának, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának, vagyis az EFOTT-nak július 11. és 17. között.

A dunaújvárosi EFOTT 2008-as látogatócsúcsa újra meghozta a fiatalok kedvét a fesztiválhoz, azóta minden évben egyre több és több (százezret is meghaladó) érdeklődő érkezik, hogy egy hétre elfeledje a vizsgák okozta rémálmokat és ne kelljen mással törődnie, csak azzal, hogy jól érezze magát. Erre pedig idén is meg lesz minden lehetőség, hiszen az EFOTT különlegessége a zene mellett mindig is a változatos programokban rejlett.

Idén sem maradunk színház nélkül, hiszen három előadás is várja az érdeklődőket a Szkéné sátorban. Az EFOTT Challenge a házigazda Pécsi Tudományegyetem jóvoltából egész heti feladattal látja el a mozogni vágyókat, de a turisztikai programok során bárkinek lesz lehetősége részt venni egy nyugisabb lovaskocsis bortúrán, buszos borkiránduláson, vitorlázáson, vagy kirándulni a dabasi Halász kastélyhoz.

Nincs EFOTT sport nélkül, a strand mellett a leglehetetlenebb és legnépszerűbb sportok is helyet kapnak, mint a teqball és a strandröpi. A Civil Tér a fesztivál legmeghatározóbb nappali eseménysorozata, itt összesen 84  különböző nonprofit szervezet, egyesület, politikai párt ifjúsági szervezete és külhoni szervezet és felsőoktatási intézmény, köztük a Dunaújvárosi Egyetem csapata várja az érdeklődőket.
Először a fesztivál történetében hat napos buli várja a fiatalokat, a keddi -1. nap során akusztikus koncertekkel hangolódhatunk, a nulladik napi programról pedig az idén hetven éves Dévényi Tibi bácsi gondoskodik majd, aki az EFOTT-on immár 10. alkalommal pörgeti a lemezeket majdnem minden este a fesztiválozóknak, emellett pedig egy különleges szülinapi show-al is készül, amelyen nemcsak ő és fiai, de legkedvesebb zenész barátai is részt vesznek.

Kép forrása: Kürtös Márton

− Mindig meghatódom, amikor azzal szembesülök, mennyire szeretik a fiatalok azt, amit csinálok. Ez a szülinapi show egy három órás össznépi buli lesz, ahol az általam felvonultatott zenéket időnként egy-egy kedves vendégem szakítja majd meg. Ott lesz velem Vincze Lilla, Náksi Attila és Betty Love, Takáts Tamás, a BonBon, a GrooveHouse és Szandi is. Sőt a tervek szerint Mikler Roland kézilabdázó segítségével 70 pontos labdát is kidobok majd – árulta Dévényi Tibor.
Csütörtöktől aztán felpörögnek az események, hiszen minden színpad és helyszín gőzerővel szól majd. A hazai kedvencek mellett világsztárok fokozzák majd a hangulatot, az egyetemisták legnagyobb nyári buliján ugyanis az angol szintipop páros, a Hurts mellett fellép a jamaikai reggae világsztár, Sean Paul, Az R’n’B és hiphop csillaga Tinie Tempah, vagy az elektronikus zene feltörekvő sztárjai, a gorestep stílus megalkotója Borgore, a fiatal feltörekvő holland, Dyro, a legnagyobb külföldi fesztiválokat is meghódító Flux Pavilion és az olasz DJ páros, a Vinai.

A rovat további hírei: Kultúra

Ez Vagyok Én kiállítás idén is

Ez Vagyok Én kiállítás idén is

2017. szeptember 20. (szerda)

A Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület idén már tizenkilencedik alkalommal rendezi meg országos kiállítását Ez Vagyok Én címmel, melyre október 6-ig várják az alkotásokat.

Históriás mesék az MMK-ban

Históriás mesék az MMK-ban

2017. szeptember 18. (hétfő)

Ma este hat órától az MMK-ban folytatódik Horváth Béla történelem tanár históriás meséinek őszi idénye. Az első előadáson a 10. századi magyar katonai nagyhatalom hadjáratait mutatja be az érdeklődőknek.

Negyven éve a közösségért

Negyven éve a közösségért

2017. szeptember 17. (vasárnap)

Négy évtizeddel ezelőtt, 1977. szeptember 12-én alakult meg a Dunaújvárosi Délszláv Klub. Ez alkalomból látványos gálával kedveskedtek a ma már Dunaújvárosi Horvátok és Szerbek Egyesülete nevet viselő csapat tagjai az érdeklődőknek szombaton délután a Bartók színházban, ami egy jókedvű vacsorával és Táncházzal folytatódott a Béke étteremben.

A térség legnagyobb őszi fesztiválja

A térség legnagyobb őszi fesztiválja

2017. szeptember 16. (szombat)

A város határában integető Frédi, a kertkapuk előtt felállított kedves figurák, a piramis is mind-mind jelzi a nagy ünnepet Rácalmáson, amely az egész várost megmozgatja: ezen a hétvégén immár tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Tökfesztivált.

Ilyen még nem volt itt

Ilyen még nem volt itt

2017. szeptember 16. (szombat)

Olyan korból, olyan rendkívül egyedi műtárgyak érkeztek pénteken az Intercisa Múzeumba, amihez hasonlóval még nem találkozhattak itt a látogatók, a tárlat ugyanis a boldog békeidők idejére repíti vissza az érdeklődőket.

A tökfaragás művészete

A tökfaragás művészete

2017. szeptember 16. (szombat)

A DO kamerája pénteken kilátogatott a Rácalmási Tökfesztiválra, hogy hozzon Önöknek egy kis kedvcsinálót.

El nem hervadó Vasvirág

El nem hervadó Vasvirág

2017. szeptember 14. (csütörtök)

Két fontos hazai kiállításon is szerepelnek a Ferenczy Noémi és Vörösmarty Mihály-díjas ötvös-iparművész, Gombos István alkotásai.