Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

EFOTT - Csak szabadon!

2017. július 5. (szerda) 7:56 - Vass Ádám

Idén is Velence ad otthont az ország legrégebbi fesztiváljának, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának, vagyis az EFOTT-nak július 11. és 17. között.

A dunaújvárosi EFOTT 2008-as látogatócsúcsa újra meghozta a fiatalok kedvét a fesztiválhoz, azóta minden évben egyre több és több (százezret is meghaladó) érdeklődő érkezik, hogy egy hétre elfeledje a vizsgák okozta rémálmokat és ne kelljen mással törődnie, csak azzal, hogy jól érezze magát. Erre pedig idén is meg lesz minden lehetőség, hiszen az EFOTT különlegessége a zene mellett mindig is a változatos programokban rejlett.

Idén sem maradunk színház nélkül, hiszen három előadás is várja az érdeklődőket a Szkéné sátorban. Az EFOTT Challenge a házigazda Pécsi Tudományegyetem jóvoltából egész heti feladattal látja el a mozogni vágyókat, de a turisztikai programok során bárkinek lesz lehetősége részt venni egy nyugisabb lovaskocsis bortúrán, buszos borkiránduláson, vitorlázáson, vagy kirándulni a dabasi Halász kastélyhoz.

Nincs EFOTT sport nélkül, a strand mellett a leglehetetlenebb és legnépszerűbb sportok is helyet kapnak, mint a teqball és a strandröpi. A Civil Tér a fesztivál legmeghatározóbb nappali eseménysorozata, itt összesen 84  különböző nonprofit szervezet, egyesület, politikai párt ifjúsági szervezete és külhoni szervezet és felsőoktatási intézmény, köztük a Dunaújvárosi Egyetem csapata várja az érdeklődőket.
Először a fesztivál történetében hat napos buli várja a fiatalokat, a keddi -1. nap során akusztikus koncertekkel hangolódhatunk, a nulladik napi programról pedig az idén hetven éves Dévényi Tibi bácsi gondoskodik majd, aki az EFOTT-on immár 10. alkalommal pörgeti a lemezeket majdnem minden este a fesztiválozóknak, emellett pedig egy különleges szülinapi show-al is készül, amelyen nemcsak ő és fiai, de legkedvesebb zenész barátai is részt vesznek.

Kép forrása: Kürtös Márton

− Mindig meghatódom, amikor azzal szembesülök, mennyire szeretik a fiatalok azt, amit csinálok. Ez a szülinapi show egy három órás össznépi buli lesz, ahol az általam felvonultatott zenéket időnként egy-egy kedves vendégem szakítja majd meg. Ott lesz velem Vincze Lilla, Náksi Attila és Betty Love, Takáts Tamás, a BonBon, a GrooveHouse és Szandi is. Sőt a tervek szerint Mikler Roland kézilabdázó segítségével 70 pontos labdát is kidobok majd – árulta Dévényi Tibor.
Csütörtöktől aztán felpörögnek az események, hiszen minden színpad és helyszín gőzerővel szól majd. A hazai kedvencek mellett világsztárok fokozzák majd a hangulatot, az egyetemisták legnagyobb nyári buliján ugyanis az angol szintipop páros, a Hurts mellett fellép a jamaikai reggae világsztár, Sean Paul, Az R’n’B és hiphop csillaga Tinie Tempah, vagy az elektronikus zene feltörekvő sztárjai, a gorestep stílus megalkotója Borgore, a fiatal feltörekvő holland, Dyro, a legnagyobb külföldi fesztiválokat is meghódító Flux Pavilion és az olasz DJ páros, a Vinai.

A rovat további hírei: Kultúra

Ideje volt egy felnőtt előadásnak

Ideje volt egy felnőtt előadásnak

2018. május 19. (szombat)

Kiváló lett a Valahol Európában, a fiatalok kedvence lehet a Lúzer Rádió, Budapest! és a Mikrokozmosz is nagyon aranyos, de ideje volt kicsit kisöpörni a cuki kellékeket és az elvarázsolt erdő díszletét, hogy valami igazi kerüljön a Bartók színpadára.

Újabb díjnyertes magyar film

Újabb díjnyertes magyar film

2018. május 19. (szombat)

Szilágyi Zsófia Egy nap címe filmje nyerte el szombaton a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (FIPRESCI) kategóriadíját a 71. cannes-i filmfesztivál párhuzamos válogatásaiban bemutatott első és második filmek közül.

Korhatáros darabbal zárul az évad

Korhatáros darabbal zárul az évad

2018. május 19. (szombat)

Legtöbbeknek nem kell bemutatni a mexikói festőnőt, Frida Kahlo-t, aki a huszadik század egyik legnagyobb hatású nőalakja volt. A róla készült legújabb színdarab ősbemutatójára a Bartók színház stúdiótermében kerül majd sor, ami egyben a Szolgálat Évadának utolsó bemutatója is lesz. 

A pudingportól a mirelit pizzáig

A pudingportól a mirelit pizzáig

2018. május 18. (péntek)

Újabb kiállítá nyílt az Intercisa Múzeumban. A második emeleti kiállítóteremben ezúttal a mindenki által jól ismert Dr. Oetker cég múltját és jelenét ismerhetik meg az érdeklődők.

Pünkösdi néptáncos királyság

Pünkösdi néptáncos királyság

2018. május 15. (kedd)

Az eddigi legjobb pünkösdi gyermek néptánctalálkozót szervezte meg a Munkásművelődési Központ, minden vendégfellépő és látogató egy rendkívül hangulatos fesztivál részese lehetett.

Barangolás a képek világában

Barangolás a képek világában

2018. május 15. (kedd)

A Munkásművelődési Központ folyosógalériája egyre nagyobb népszerűségnek örvend, már a huszonnyolcadik kiállításmegnyitóra is sor került. 

Ez feladta a leckét

Ez feladta a leckét

2018. május 12. (szombat)

Két nagyon erős performanszt mutattak be szombaton este a Kortárs Művészeti Intézetben. Míg az egyik a valóságról elmélkedett, a másik a női szerepeket semmisítette meg.