Dunaújváros Hetilap

Egy nyugdíjas tette helyre Vonát Miskolcon

doszerk - 2017. július 30. 8:15

Miskolcon tartott lakossági fórumot Vona Gábor,a Jobbik elnöke, mely után egy helyi lakos reagált arra, hogy Vona korábban sértő megjegyzéseket tett a nyugdíjasokra. Az alábbiakban az Origo írását közöljük.

„Elnök úr! Nem remeg a kezem, nem szoktam remegő kézzel bevásárló kocsit húzogatni – bár lehet, hogy az életem vége felé járok. Nem szokott a szememből gyűlölet sugározni, de most egy kis sértettség van bennem ön iránt. A szenny sem ömlik a számból." – ezt mondta egy miskolci nyugdíjas Vona Gábornak, a Jobbik elnökének a városban tartott lakossági fórum után. Arra reagált, hogy Vona korábban sértő megjegyzéseket tett a nyugdíjasokra.

 

Aztán több kérdést is feltett neki. Először azt kérdezte, hogy miért nézi a Jobbik egy ideje – vagy mindig is, csak eddig titkolták – ostobának a nyugdíjas társadalmat. „Itt vagyunk. Ledogloztuk az életünket. Megőriztük az eszünket, tudásunkat, tapasztalatunkat. Ön azt mondta, hogy befolyásolhatóak, megvezethetőek a nyugdíjasok. Elnök úr! Az ön cukiságkamányánál nagyobb manipuláció nincs, és hány nyugdíjast tudott megvezetni? Szerintem egyet sem." – mondta a nyugdíjas.

Aztán így folytatta: „Elnök úr, amikor zakó van önön, ugye ott van alatta az ön által alapított gárdamellény jelvénye is, és dobogtatja a szívét."

Végül nemcsak Vona Gáborhoz, hanem Jakab Péter miskolci jobbikos politikushoz is szólt. Azt kérdezte, hogy „ez a Jobbikban tendencia lett, vagy irányvonal, hogy a nyugdíjasokat fogják célozni? Jakab úr nemrég a miskolci nyugdíjasokon gázolt keresztül. Bocsánatot kért? Nem. Ön legalább tegye meg, elnök úr."

Vona Gábor nem kért bocsánatot, hanem tagadta, hogy megbántotta volna a nyugdíjasokat. Azt mondta, hogy ő konkrétan egy dunaújvárosi lakossági fórumról beszélt, ahol két idős ember hangosan őt szidta. Erről írt egy bejegyzést a közösségi oldalára, amelyben – és megismételte, amit egyébként a nyugdíjasok visszautasítanak, és az Idősek Tanácsa is megdöbbenéssel fogadott – leírta, hogy szegény idős emberek jönnek remegő kezekkel, és szájukból ömlik a szenny.

Vona szerint kiforgatták a szavait. Ő nem bántaná a nyugdíjasokat, hiszen az ő szülei is kisnyugdíjasok, akik taníttatták, és ő az első a családban, aki egyetemet végzett – így hálás a szüleinek. 

Vona szerint más országban a fiatalok radikalizálódnak, Magyarországon a nyugdíjasok. „Nálunk a nemzeti ünnepeken Karcsi bácsi és Marika néni – akik a hétköznapokban teljesen átlagos életet élnek – fizikai erőszakkal egymás ellen ugranak."

Vagyis, a korrupciós és antiszemita botrányok után a Jobbik elnöke lényegét tekintve folytatta a nyugdíjasok sértegetését. A miskolci idős emberek körében egyébként különösen népszerűtlennek számít Jakab Péter jobbikos szóvivő, a párt miskolci embere, aki korábban a Jobbikból elkergetett Szegedi Csanád titkára volt.

-origo.hu-

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.