Borzalmas tragédia a Piac téren

2017. július 10. (hétfő) 17:12 - Molnár Emese

Borzalmas tragédia történt tegnap este a Piac téren. Az eddigi információk alapján egy fiatalember előbb bement az egyetem épületébe, majd átszalad a szemben lévő büfébe, ahol eltorlaszolta az ajtót és önkezével véget vetett életének: torkon szúrta magát. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az esetet.

Megbízható forrásból úgy tudjuk, hogy a fiatalember nem sokkal 17 óra előtt ment el az egyetem „A” épülete előtt, majd visszafordult és bement oda. A túloldalra akart átmenni, de az félúton le volt zárva (onnantól a Bánki iskola használja az épületet), és visszament. Úgy tudjuk, mezítláb volt, és az aulában eldobhatta a pénztárcáját is-ebből következtetni lehet arra, hogy valószínűleg zavart állapotban volt. Az egyetemi bejárathoz érve megláthatta, hogy nyitva van a szemben lévő étterem ajtaja, és ekkor kezdett el szaladni az üzletbe.

Az büfé ügyvivője, Pintér György elmondta, a Facebookon már olyan dolgokat is írtak a kommentelők, hogy biztosan ételmérgezés történt, de leszögezte, az ügyhöz ily módon semmi köze nincs a büfének. Vasárnaponként zárva van az az üzletük, ám az előző estét végigdolgozta a kollégájuk, és már fáradt volt a takarításhoz. Vasárnap délután ment vissza, hogy rendbe tegye a büfét, ezért volt nyitva az ajtó, a kolléga pedig kint állt, várta a társát, hogy segítsen neki. Ekkor futott be a fiatalember, aki magára csukta az ajtót, és eltorlaszolta úgy, hogy a kolléga nem tudott bejutni. Mivel a telefonja is bent volt, így nem tudta értesíteni a rendőrséget. A fiatalember néhány ismerőse érkezett a helyszínre, ők szóltak a hatóságoknak. Az ajtót a tűzoltók nyitották ki, körbevágták a zsanérokat. Pintér György arról is beszélt, hogy a rendőrség aznap este 11 óráig dolgozott a helyszínen. Ők már kitakarítottak, de hívtak egy speciális sterilizálással foglalkozó céget is, és amint ők is rendbe teszik a helyet, újra kinyitnak.

Szerkesztőségünk úgy tudja, hogy egy 26-27 év körüli fiatalember követte el az öngyilkosságot. Egy neve elhallgatását kérő forrásunk (aki futólag ismerte őt) azt mondta, alapjába véve jó fej volt a fiatalember, de drogos körökben sem volt ismeretlen. Forrásunk úgy tudja, nem volt munkahelye és tartozást is felhalmozhatott.

Hogy állt-e valamilyen kábítószer befolyása alatt, azt csak az orvos szakértői vizsgálat derítheti ki.

A fiatalember lakhelye melletti boltban is érdeklődtünk a családról. Ott azt hallottuk róla, hogy jókedvű, kedves srác volt. Édesapja Németországban dolgozik, ő pedig egy barátjával közös vállalkozásba akart kezdeni, egy céget akartak csinálni. A boltban azt mondták, látszólag nem volt semmi olyan probléma, amely miatt az öngyilkosságot elkövethette.

A rovat további hírei: Sziréna

Három új rendőrautót kapott a kapitányság

Három új rendőrautót kapott a kapitányság

2018. április 25. (szerda)

Az önkormányzat támogatásából három új rendőrautót vásároltak a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság számára. Suszter Tamás rendőrkapitány az önkormányzat és a rendőrség közötti kapcsolat egy újabb mérföldkövének nevezte a mostani átadóünnepséget.

Autó égett Seregélyesnél

Autó égett Seregélyesnél

2018. április 24. (kedd)

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó Seregélyes külterületén, a 62-es főút és a Dunaújvárosi út kereszteződése közelében. A tűzesethez a székesfehérvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. Az elsődleges információk szerint a gépkocsiban senki nem tartózkodott. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.

Piát akart lopni, lebukott

Piát akart lopni, lebukott

2018. április 24. (kedd)

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 25 éves dunaújvárosi lakos ellen, aki április 23-án a Béke körúton található bevásárlóközpontból szeszes italt próbált ellopni úgy, hogy az üveget a ruhájába rejtette.

Vádemelés várhat a cserbenhagyóra

Vádemelés várhat a cserbenhagyóra

2018. április 24. (kedd)

A dunaújvárosi férfi adatai hátrahagyása nélkül távozott egy Perkáta külterületén történt baleset helyszínéről, melynek részese volt. A rendőrség az ügyben folytatott nyomozást lezárta és vádemelési javaslattal élt az illetékes ügyészségen.

Tűz egy családi házban

Tűz egy családi házban

2018. április 23. (hétfő)

Teljesen kiégett egy kétszintes, tetőtér-beépítéses családi ház konyhája Dunaújvárosban, a Berán Lajos utcában. A városi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók elhagyták az épületet. Az egységek két vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Több tucat határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

Több tucat határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

2018. április 23. (hétfő)

Hetven határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. Pénteken 37, szombaton 18, vasárnap 10 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron.

A kereszteződésben ütötte el a biciklist

A kereszteződésben ütötte el a biciklist

2018. április 22. (vasárnap)

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt tegnap Mezőfalván a Fehérvári út és a József Nádor utca kereszteződésében. Egy Ford 43 éves női vezetője a kereszteződéshez érve nem biztosított elsőbbséget egy szemből érkező kerékpárosnak és összeütközött vele. Az ütközés következtében a kerékpár 71 éves vezetője megsérült. A baleset bekövetkezésének körülményeit a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vizsgálja.