Borzalmas tragédia a Piac téren

2017. július 10. (hétfő) 17:12 - Molnár Emese

Borzalmas tragédia történt tegnap este a Piac téren. Az eddigi információk alapján egy fiatalember előbb bement az egyetem épületébe, majd átszalad a szemben lévő büfébe, ahol eltorlaszolta az ajtót és önkezével véget vetett életének: torkon szúrta magát. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az esetet.

Megbízható forrásból úgy tudjuk, hogy a fiatalember nem sokkal 17 óra előtt ment el az egyetem „A” épülete előtt, majd visszafordult és bement oda. A túloldalra akart átmenni, de az félúton le volt zárva (onnantól a Bánki iskola használja az épületet), és visszament. Úgy tudjuk, mezítláb volt, és az aulában eldobhatta a pénztárcáját is-ebből következtetni lehet arra, hogy valószínűleg zavart állapotban volt. Az egyetemi bejárathoz érve megláthatta, hogy nyitva van a szemben lévő étterem ajtaja, és ekkor kezdett el szaladni az üzletbe.

Az büfé ügyvivője, Pintér György elmondta, a Facebookon már olyan dolgokat is írtak a kommentelők, hogy biztosan ételmérgezés történt, de leszögezte, az ügyhöz ily módon semmi köze nincs a büfének. Vasárnaponként zárva van az az üzletük, ám az előző estét végigdolgozta a kollégájuk, és már fáradt volt a takarításhoz. Vasárnap délután ment vissza, hogy rendbe tegye a büfét, ezért volt nyitva az ajtó, a kolléga pedig kint állt, várta a társát, hogy segítsen neki. Ekkor futott be a fiatalember, aki magára csukta az ajtót, és eltorlaszolta úgy, hogy a kolléga nem tudott bejutni. Mivel a telefonja is bent volt, így nem tudta értesíteni a rendőrséget. A fiatalember néhány ismerőse érkezett a helyszínre, ők szóltak a hatóságoknak. Az ajtót a tűzoltók nyitották ki, körbevágták a zsanérokat. Pintér György arról is beszélt, hogy a rendőrség aznap este 11 óráig dolgozott a helyszínen. Ők már kitakarítottak, de hívtak egy speciális sterilizálással foglalkozó céget is, és amint ők is rendbe teszik a helyet, újra kinyitnak.

Szerkesztőségünk úgy tudja, hogy egy 26-27 év körüli fiatalember követte el az öngyilkosságot. Egy neve elhallgatását kérő forrásunk (aki futólag ismerte őt) azt mondta, alapjába véve jó fej volt a fiatalember, de drogos körökben sem volt ismeretlen. Forrásunk úgy tudja, nem volt munkahelye és tartozást is felhalmozhatott.

Hogy állt-e valamilyen kábítószer befolyása alatt, azt csak az orvos szakértői vizsgálat derítheti ki.

A fiatalember lakhelye melletti boltban is érdeklődtünk a családról. Ott azt hallottuk róla, hogy jókedvű, kedves srác volt. Édesapja Németországban dolgozik, ő pedig egy barátjával közös vállalkozásba akart kezdeni, egy céget akartak csinálni. A boltban azt mondták, látszólag nem volt semmi olyan probléma, amely miatt az öngyilkosságot elkövethette.

A rovat további hírei: Sziréna

Lopás, baleset, vízbe fulladás

Lopás, baleset, vízbe fulladás

2017. szeptember 26. (kedd)

Az együttműködő partnerekkel közösen a rendőrség megfelelő közbiztonságot és közrendet tartott fenn az idei nyáron a Balaton és a Velencei-tó térségében - jelentette ki az országos rendőrfőkapitány kedden Gyenesdiáson.

Jogsi nélkül, részegen

Jogsi nélkül, részegen

2017. szeptember 24. (vasárnap)

Az Aranyvölgyi úton igazoltattak a járőrök egy 60 éves helyi autóst tegnap délben, aki ezt megelőzően anyagi káros balesetet okozott. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott és az is kiderült, hogy az illetőnek nincs jogosítványa. A férfit további mintavételre állították elő az egyenruhások, valamint büntető és szabálysértési eljárást indítottak vele szemben. 

Nem fizetett, így leüli a bírságot

Nem fizetett, így leüli a bírságot

2017. szeptember 23. (szombat)

A Sikló utcában intézkedtek a rendőrök egy 45 éves helyi férfival szemben, akiről megállapították, hogy a vele szemben kiszabott szabálysértési bírságot nem fizette be, ezért annak elzárásra változtatása miatt előállították és őrizetbe vették.

Halálos gázolás a Papírgyári úton

Halálos gázolás a Papírgyári úton

2017. szeptember 23. (szombat)

A zebrán gázoltak halálra egy 58 éves dunaújvárosi nőt ma hajnalban a Papírgyári úton.

Szép kis adag anyag volt nála

Szép kis adag anyag volt nála

2017. szeptember 21. (csütörtök)

A járőrök tegnap délelőtt a Tűzoltó úton igazoltattak egy helyi lakost. A rendőrök a férfi ruházatának átvizsgálása során több mint tíz gramm kábítószergyanús anyagot találtak, ezért az 52 éves férfit a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították. Az ügyben kábítószer birtoklása vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indult. 

Halálos baleset

Halálos baleset

2017. szeptember 20. (szerda)

Vadat gázolt egy személyautó szerda hajnalban Fejér megyében, a Csákvár és Oroszlány közötti úton, majd az ütközés következtében a gépkocsi az út menti árokba hajtott. Elsődleges információk szerint a gépkocsiban utazó egyik ember életét vesztette - jelentette honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Halálos baleset Százhalombattán

Halálos baleset Százhalombattán

2017. szeptember 18. (hétfő)

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt a százhalombattai olajfinomító területén. Az elsődleges adatok szerint a finomító belső úthálózatán egy személygépkocsival közlekedő férfi az egyik kereszteződésben figyelmen kívül hagyta az „elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát és neki ütközött egy segédmotor-kerékpárral közlekedő 56 éves férfinak. A motoros a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.