Borzalmas tragédia a Piac téren

2017. július 10. (hétfő) 17:12 - Molnár Emese

Borzalmas tragédia történt tegnap este a Piac téren. Az eddigi információk alapján egy fiatalember előbb bement az egyetem épületébe, majd átszalad a szemben lévő büfébe, ahol eltorlaszolta az ajtót és önkezével véget vetett életének: torkon szúrta magát. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az esetet.

Megbízható forrásból úgy tudjuk, hogy a fiatalember nem sokkal 17 óra előtt ment el az egyetem „A” épülete előtt, majd visszafordult és bement oda. A túloldalra akart átmenni, de az félúton le volt zárva (onnantól a Bánki iskola használja az épületet), és visszament. Úgy tudjuk, mezítláb volt, és az aulában eldobhatta a pénztárcáját is-ebből következtetni lehet arra, hogy valószínűleg zavart állapotban volt. Az egyetemi bejárathoz érve megláthatta, hogy nyitva van a szemben lévő étterem ajtaja, és ekkor kezdett el szaladni az üzletbe.

Az büfé ügyvivője, Pintér György elmondta, a Facebookon már olyan dolgokat is írtak a kommentelők, hogy biztosan ételmérgezés történt, de leszögezte, az ügyhöz ily módon semmi köze nincs a büfének. Vasárnaponként zárva van az az üzletük, ám az előző estét végigdolgozta a kollégájuk, és már fáradt volt a takarításhoz. Vasárnap délután ment vissza, hogy rendbe tegye a büfét, ezért volt nyitva az ajtó, a kolléga pedig kint állt, várta a társát, hogy segítsen neki. Ekkor futott be a fiatalember, aki magára csukta az ajtót, és eltorlaszolta úgy, hogy a kolléga nem tudott bejutni. Mivel a telefonja is bent volt, így nem tudta értesíteni a rendőrséget. A fiatalember néhány ismerőse érkezett a helyszínre, ők szóltak a hatóságoknak. Az ajtót a tűzoltók nyitották ki, körbevágták a zsanérokat. Pintér György arról is beszélt, hogy a rendőrség aznap este 11 óráig dolgozott a helyszínen. Ők már kitakarítottak, de hívtak egy speciális sterilizálással foglalkozó céget is, és amint ők is rendbe teszik a helyet, újra kinyitnak.

Szerkesztőségünk úgy tudja, hogy egy 26-27 év körüli fiatalember követte el az öngyilkosságot. Egy neve elhallgatását kérő forrásunk (aki futólag ismerte őt) azt mondta, alapjába véve jó fej volt a fiatalember, de drogos körökben sem volt ismeretlen. Forrásunk úgy tudja, nem volt munkahelye és tartozást is felhalmozhatott.

Hogy állt-e valamilyen kábítószer befolyása alatt, azt csak az orvos szakértői vizsgálat derítheti ki.

A fiatalember lakhelye melletti boltban is érdeklődtünk a családról. Ott azt hallottuk róla, hogy jókedvű, kedves srác volt. Édesapja Németországban dolgozik, ő pedig egy barátjával közös vállalkozásba akart kezdeni, egy céget akartak csinálni. A boltban azt mondták, látszólag nem volt semmi olyan probléma, amely miatt az öngyilkosságot elkövethette.

A rovat további hírei: Sziréna

Verekedés az utcán

Verekedés az utcán

2017. július 26. (szerda)

Utcai verekedés miatt jártak el a rendőrök tegnap a Fáy András utcában.

Drogtermesztőt keres a rendőrség

Drogtermesztőt keres a rendőrség

2017. július 25. (kedd)

A dunaújvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy kábítószer-termesztő felkutatásában. A férfi egy ipari épületében több mint negyven tő cannabist termesztett.

Túl gyorsan, öv nélkül - Halálos baleset

Túl gyorsan, öv nélkül - Halálos baleset

2017. július 24. (hétfő)

Egy személyautó letért az útról és fának ütközött, vezetője a helyszínen életét vesztette.

A kertben azért sütögethetünk

A kertben azért sütögethetünk

2017. július 23. (vasárnap)

Jelenleg is az egész ország területére vonatkozó tűzgyújtási tilalom van érvényben az erdős részeken, de a magánterületen szabad főzni-sütögetni, megfelelő biztonsági intézkedésekkel.

Három autó ütközött

Három autó ütközött

2017. július 23. (vasárnap)

Több kilométeres torlódás alakult ki az M7-es autópálya 29-es kilométerszelvényében, Martonvásár térségében, személyi sérüléssel járó baleset miatt - tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap az MTI-t.

Fűvel bukott le

Fűvel bukott le

2017. július 23. (vasárnap)

Gyanúsítottként hallgatták ki azt a fiatalt, akinél az igazoltatása során kábítószergyanús cuccot találtak.

Toporogva előre

Toporogva előre

2017. július 22. (szombat)

A megnövekedett forgalom miatt mindkét irányába lelassult a haladás az M7-es autópálya megyei szakaszán.