Borzalmas tragédia a Piac téren

2017. július 10. (hétfő) 17:12 - Molnár Emese

Borzalmas tragédia történt tegnap este a Piac téren. Az eddigi információk alapján egy fiatalember előbb bement az egyetem épületébe, majd átszalad a szemben lévő büfébe, ahol eltorlaszolta az ajtót és önkezével véget vetett életének: torkon szúrta magát. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az esetet.

Megbízható forrásból úgy tudjuk, hogy a fiatalember nem sokkal 17 óra előtt ment el az egyetem „A” épülete előtt, majd visszafordult és bement oda. A túloldalra akart átmenni, de az félúton le volt zárva (onnantól a Bánki iskola használja az épületet), és visszament. Úgy tudjuk, mezítláb volt, és az aulában eldobhatta a pénztárcáját is-ebből következtetni lehet arra, hogy valószínűleg zavart állapotban volt. Az egyetemi bejárathoz érve megláthatta, hogy nyitva van a szemben lévő étterem ajtaja, és ekkor kezdett el szaladni az üzletbe.

Az büfé ügyvivője, Pintér György elmondta, a Facebookon már olyan dolgokat is írtak a kommentelők, hogy biztosan ételmérgezés történt, de leszögezte, az ügyhöz ily módon semmi köze nincs a büfének. Vasárnaponként zárva van az az üzletük, ám az előző estét végigdolgozta a kollégájuk, és már fáradt volt a takarításhoz. Vasárnap délután ment vissza, hogy rendbe tegye a büfét, ezért volt nyitva az ajtó, a kolléga pedig kint állt, várta a társát, hogy segítsen neki. Ekkor futott be a fiatalember, aki magára csukta az ajtót, és eltorlaszolta úgy, hogy a kolléga nem tudott bejutni. Mivel a telefonja is bent volt, így nem tudta értesíteni a rendőrséget. A fiatalember néhány ismerőse érkezett a helyszínre, ők szóltak a hatóságoknak. Az ajtót a tűzoltók nyitották ki, körbevágták a zsanérokat. Pintér György arról is beszélt, hogy a rendőrség aznap este 11 óráig dolgozott a helyszínen. Ők már kitakarítottak, de hívtak egy speciális sterilizálással foglalkozó céget is, és amint ők is rendbe teszik a helyet, újra kinyitnak.

Szerkesztőségünk úgy tudja, hogy egy 26-27 év körüli fiatalember követte el az öngyilkosságot. Egy neve elhallgatását kérő forrásunk (aki futólag ismerte őt) azt mondta, alapjába véve jó fej volt a fiatalember, de drogos körökben sem volt ismeretlen. Forrásunk úgy tudja, nem volt munkahelye és tartozást is felhalmozhatott.

Hogy állt-e valamilyen kábítószer befolyása alatt, azt csak az orvos szakértői vizsgálat derítheti ki.

A fiatalember lakhelye melletti boltban is érdeklődtünk a családról. Ott azt hallottuk róla, hogy jókedvű, kedves srác volt. Édesapja Németországban dolgozik, ő pedig egy barátjával közös vállalkozásba akart kezdeni, egy céget akartak csinálni. A boltban azt mondták, látszólag nem volt semmi olyan probléma, amely miatt az öngyilkosságot elkövethette.

A rovat további hírei: Sziréna

Körözött csalót fogtak

Körözött csalót fogtak

2018. február 15. (csütörtök)

Az egyenruhások tegnap a Devecseri Gábor utcában fogtak el egy 27 éves helyi férfit, akiről megállapították, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság csalás bűntett elkövetése miatt elrendelte a körözését. A férfit a rendőrök elfogták és előállítását követően őrizetbe vették.

Ököllel zárta le a vitát a férj

Ököllel zárta le a vitát a férj

2018. február 14. (szerda)

A rendőrök egy 50 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként, majd ideiglenes megelőző távoltartásról határoztak.

Kapával verte agyon az idős bácsit

Kapával verte agyon az idős bácsit

2018. február 13. (kedd)

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre súlyosbította a Pécsi Ítélőtábla kedden annak a férfinak a büntetését, aki 2016-ban betört egy dunaföldvári idős emberhez, majd egy vermelő kapával agyonverte.

Súlyos baleset az Óvárosban

Súlyos baleset az Óvárosban

2018. február 12. (hétfő)

Súlyos sérülést szenvedett az a motoros, aki egy személyautóval ütközött a Magyar út - Temető utca kereszteződésénél ma reggel.

Városi drogdílerek őrizetben

Városi drogdílerek őrizetben

2018. február 11. (vasárnap)

A dunaújvárosi rendőrök egy asszonyt és két férfit hallgattak ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették őket.

Migránsokat fogtak a városban

Migránsokat fogtak a városban

2018. február 10. (szombat)

Mint arról beszámoltunk, vélhetően illegálisan tartózkodott az a három személy annak a kamionnak a rakterében, mely Szerbiából hozott papírhulladékot a papírgyárhoz. A rendőrség tájékoztatta szerkesztőségünket: a gyanú jogos volt, három pakisztáni állampolgárságú illegális bevándorló bújt el a kamion rakterében.

Migránsok a városban?

Migránsok a városban?

2018. február 09. (péntek)

Vélhetően illegálisan tartózkodott az a három személy annak a kamionnak a rakterében, mely Szerbiából hozott papírhulladékot a papírgyárhoz.