Borzalmas tragédia a Piac téren

2017. július 10. (hétfő) 17:12 - Molnár Emese

Borzalmas tragédia történt tegnap este a Piac téren. Az eddigi információk alapján egy fiatalember előbb bement az egyetem épületébe, majd átszalad a szemben lévő büfébe, ahol eltorlaszolta az ajtót és önkezével véget vetett életének: torkon szúrta magát. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az esetet.

Megbízható forrásból úgy tudjuk, hogy a fiatalember nem sokkal 17 óra előtt ment el az egyetem „A” épülete előtt, majd visszafordult és bement oda. A túloldalra akart átmenni, de az félúton le volt zárva (onnantól a Bánki iskola használja az épületet), és visszament. Úgy tudjuk, mezítláb volt, és az aulában eldobhatta a pénztárcáját is-ebből következtetni lehet arra, hogy valószínűleg zavart állapotban volt. Az egyetemi bejárathoz érve megláthatta, hogy nyitva van a szemben lévő étterem ajtaja, és ekkor kezdett el szaladni az üzletbe.

Az büfé ügyvivője, Pintér György elmondta, a Facebookon már olyan dolgokat is írtak a kommentelők, hogy biztosan ételmérgezés történt, de leszögezte, az ügyhöz ily módon semmi köze nincs a büfének. Vasárnaponként zárva van az az üzletük, ám az előző estét végigdolgozta a kollégájuk, és már fáradt volt a takarításhoz. Vasárnap délután ment vissza, hogy rendbe tegye a büfét, ezért volt nyitva az ajtó, a kolléga pedig kint állt, várta a társát, hogy segítsen neki. Ekkor futott be a fiatalember, aki magára csukta az ajtót, és eltorlaszolta úgy, hogy a kolléga nem tudott bejutni. Mivel a telefonja is bent volt, így nem tudta értesíteni a rendőrséget. A fiatalember néhány ismerőse érkezett a helyszínre, ők szóltak a hatóságoknak. Az ajtót a tűzoltók nyitották ki, körbevágták a zsanérokat. Pintér György arról is beszélt, hogy a rendőrség aznap este 11 óráig dolgozott a helyszínen. Ők már kitakarítottak, de hívtak egy speciális sterilizálással foglalkozó céget is, és amint ők is rendbe teszik a helyet, újra kinyitnak.

Szerkesztőségünk úgy tudja, hogy egy 26-27 év körüli fiatalember követte el az öngyilkosságot. Egy neve elhallgatását kérő forrásunk (aki futólag ismerte őt) azt mondta, alapjába véve jó fej volt a fiatalember, de drogos körökben sem volt ismeretlen. Forrásunk úgy tudja, nem volt munkahelye és tartozást is felhalmozhatott.

Hogy állt-e valamilyen kábítószer befolyása alatt, azt csak az orvos szakértői vizsgálat derítheti ki.

A fiatalember lakhelye melletti boltban is érdeklődtünk a családról. Ott azt hallottuk róla, hogy jókedvű, kedves srác volt. Édesapja Németországban dolgozik, ő pedig egy barátjával közös vállalkozásba akart kezdeni, egy céget akartak csinálni. A boltban azt mondták, látszólag nem volt semmi olyan probléma, amely miatt az öngyilkosságot elkövethette.

A rovat további hírei: Sziréna

Árokba borult egy autó a 6-os úton

Árokba borult egy autó a 6-os úton

2017. november 20. (hétfő)

Letért az úttestről és árokba borult egy személygépkocsi a 6-os főút Dunaföldvár és Kisapostag közötti szakaszán, a 82-es kilométernél. A balesethez a solti hivatásos és a dunaföldvári önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. A helyszínen forgalomkorlátozásra kell számítani.

Feszítővágóval szabadították ki a sofőrt

Feszítővágóval szabadították ki a sofőrt

2017. november 17. (péntek)

Tetejére borult egy személygépkocsi csütörtökön éjszaka a 7-es főút székesfehérvári kivezető szakaszán.

Árokba borult egy kamion a 6-os úton

Árokba borult egy kamion a 6-os úton

2017. november 15. (szerda)

Egy árokba borult kamion műszaki mentését végezték a szakemberek a 6-os úton, a város határában.

Tűz a Gőzmalom utcában

Tűz a Gőzmalom utcában

2017. november 14. (kedd)

Tűz ütött ki egy kétszintes családi ház egyik helyiségében kedd délután a Gőzmalom utcában.

Satufék, kilenc sérült

Satufék, kilenc sérült

2017. november 14. (kedd)

Eddig tisztázatlan körülmények között vészfékezésre kényszerült egy menetrend szerinti autóbusz Székesfehérváron, a Palotai úton.

Baleset a baracsi lehajtónál

Baleset a baracsi lehajtónál

2017. november 14. (kedd)

Két autó ütközött a 6-os főút 72-es kilométerszelvényében a baracsi lehajtónál. A balesetben egy ember könnyebben megsérült.

Részegen az utakon

Részegen az utakon

2017. november 13. (hétfő)

Az elmúlt huszonnégy órában három esetben intézkedtek ittas járművezetés miatt a rendőrök.