A legnehezebb ágról a csúcsra?

Szárszó Lajos - 2017. július 19. 13:07

Július 24-én startol a Tomanóczy Tibor által irányított magyar ifjúsági röplabda válogatott számára az EYOF, vagyis az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál.

Az Oroszország elleni csoportmeccsel kezdi meg szereplését július 24-én 16:30-tól a magyar ifjúsági röplabda válogatott a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Tomanóczy Tibor csapata az Európa-bajnoki döntőhöz hasonlóan nagyon nehéz ágra került, hiszen a csoportmérkőzések során az oroszokon kívül a lengyel és a cseh válogatottal kell megküzdeniük. A fiúk célja, hogy odakerüljenek a dobogó közelébe, így az elmúlt időszakban rengeteget dolgoztak azért, hogy a lehető legjobb formába kerüljenek. Mészáros Áron erőnléti edző is csatlakozott a fiúkhoz, aki elégedett a csapat teljesítményével, hozzáállásával.

- A fiatalok nagyon pozitívan álltak a munkához, akik megértették, hogy ez a fajta munka mennyire fontos a számukra. A felkészülésben lépésről lépésre haladunk. A programban ott tartunk, melyet előre megterveztünk. Szerencsére könnyen megtaláltam velük a hangot, hiszen ők is tudják, ez a munka mennyire fontos számukra. Az erőnlét és az állóképesség növelésére egyaránt hangsúlyt fektetünk. Mivel az állóképességet játék közben is meg lehet szerezni, így egy kicsivel több munkát fektettünk az erejük növelésére, mert véleményem szerint ott volt lemaradásuk. Ezt a feladatot úgy végeztük el, hogy az izomnövelés ne menjen a gyorsaság csökkenésének rovására. A végcél az, hogy a megszerzett erővel ne csak erősebbek, hanem gyorsabbak is legyenek. Ez lehet, hogy az első meccsen nem, csak a folytatásban látszik majd a fiúkon. Éppen ezért egy hosszabb távú együttműködésen gondolkozunk, melynek első állomása áprilisban volt. Akkor a sportág specifikusabb edzésekre helyeztük a hangsúlyt. A tervünk az, hogy decemberben folytatjuk a megkezdett munkát, majd a folyamat befejezéseként áprilisban ismét találkozunk. Közben a gyerekek személyre szabott programmal készülnek, hogy a fejlődésük zökkenőmentes legyen. Most azonban csak egy feladatra, az EYOF-ra koncentrálunk, hogy ott minél sikeresebben lehessenek.

Kiss Marcell, a Dunaferr SE centere sérülés miatt kimaradt az Európa-bajnoki döntős csapatból, most viszont nagy erővel készül az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra, ahol ponterős játékával sokat tehet a csapat sikeréért:

- Nagyon motiváltak vagyunk, hiszen a célunk az, hogy éremért küzdhessünk. Ezért mindent megteszünk, így az erőnléti és a labdás edzéseken egyaránt. Az biztos, hogy mi mindannyian bele fogjuk tenni tudásunk legjavát, és úgy szeretnénk lezárni a mérkőzéseket, hogy semmiféle hiányérzet ne maradjon bennünk. A felkészülési időszakban az edzések kemények voltak, egy kicsivel másabbak, mint amilyeneket megszokhattunk, de erre szükségünk van, hiszen olyan szintű csapatok ellen fogunk játszani, amilyenekkel ritkán csaphatunk össze. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy az elvégzett munka eredménye a meccsek után válik majd láthatóvá. Nagyon nehéz ellenfelek ellen játsszunk majd, de célunk, hogy ellenük meglepetést okozzunk. Szeretnénk szetteket, meccseket nyerni, de ahhoz mindenkinek maximális koncentrációra lesz szüksége.

A rovat további hírei: Sport

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.