Dunaújváros Hetilap

Százöt diák nyaralását támogatta az önkormányzat

Molnár Emese - 2017. július 27. 14:43

Több mint száz dunaújvárosi kisdiák vakációzhatott a Mohácsi Lovasklub táborában az önkormányzat támogatásával. A három hetes programról Cserna Gábor polgármester és Deák Mária, a Dunaújvárosi Tankerület vezetője tartott sajtótájékoztatót.

Mint azt Cserna Gábor felidézte, három évvel ezelőtt kereste meg először az önkormányzatot a Mohácsi Lovasklub. Felajánlották a lehetőséget arra, hogy az újonnan felújított táborukban szívesen fogadják a dunaújvárosi gyermekeket. Az önkormányzat akkor három millió forint támogatást nyújtott a Dunaújvárosi Tankerületnek erre a célra, így két turnusban, összesen hetven általános iskolás, elsősorban hátrányos helyzetű gyermek táborozhatott Mohácson.

Tavaly már ötmillió forintot biztosított a város, idén pedig az 5,5 millió forintos támogatással három turnusban, 105 gyermek utazhatott a lovastáborba. Ám nemcsak a hátrányos helyzetű fiatalok, hanem az Info Dunaújváros magazin által meghirdetett Hónap diákja verseny kitüntető cím birtokosait is ezzel jutalmazták. Cserna Gábor hozzátette, a lovak, a lovaglás megtanulása mellett számos szabadidős program várta a fiatalokat, például strandolás, kézműveskedés, emellett napi ötszöri étkezést is biztosítottak számukra.

- Bízom abban, hogy jövőre is folytatódik ez a program, a város az ügy mögött áll. Mindamellett, hogy bővített, szélesebb körben biztosítunk étkeztetést a nyári szünetben a rászoruló gyerekeknek, és iskolakezdési támogatással segítjük az általános és középiskola első osztályát először megkezdő diákokat- tette hozzá a polgármester.

Deák Mária köszönetet mondott az önkormányzatnak a támogatásért, valamint a lovastábor vezetőinek és munkatársainak azért, hogy felejthetetlen élményt nyújtottak a gyerekeknek.  Mint mondta, a beszámolók és a fényképek alapján, szép helyszínen, felújított környezetben vakációzhattak a diákok, idén már egy medence is várta őket a táborban. A szórakoztató programok mellett becsempésztek olyan élményeket is, amellyel ismereteiket bővíthették a fiatalok, például ellátogattak a mohácsi csata helyszínére, a Busóudvarba, ahol a busójárás hagyományairól tanulhattak és maszkot is készíthettek, valamint kirándultak még Pécsett is, és az állatkertben is voltak.

A rovat további hírei: Közélet

Gyászol a Vasvári iskola, elhunyt Borvendég Attila

Gyászol a Vasvári iskola, elhunyt Borvendég Attila

2024. aug. 30.

"Nincsenek szavak, csak az űr és a mérhetetlen fájdalom..." – a Vasvári iskola földrajz-történelem szakos tanára tragikus hirtelenséggel vesztette életét. 61 éves volt, nyugodjék békében! Nekrológ.

Vasárnap még nyitva, de hétfőn zár az élményfürdő

Vasárnap még nyitva, de hétfőn zár az élményfürdő

2024. aug. 30.

Az ok prózai: a jelentősen lecsökkenő látogatói szám miatt vállalhatatlan költségekkel jár az őszi üzemeltetés. Most vasárnap még lehet fürdőzni, de hétfőtől bezár a létesítmény.

Halaszthatatlan témák a rendkívüli közgyűlésen

Halaszthatatlan témák a rendkívüli közgyűlésen

2024. aug. 29.

Dunaújváros rendes közgyűlése csak szeptemberben lesz majd, de rendkívüli ügyek és rendkívüli témák bármikor rendkívüli ülés összehívását tehetik szükségessé. Így is történt.

Emelkedő lakásárak Dunaújvárosban is

Emelkedő lakásárak Dunaújvárosban is

2024. aug. 28.

Ingatlan- és albérletárak az egekben, hitelpiaci roham, lakhatási válság – mostanában ilyen és ehhez hasonló híreket hallhatunk a hazai ingatlanpiacról.  A Creditline elemzése nyomán arra kerestük a választ, ezekből a trendekből mi szűrődött le városunkba.

Boldog 90. születésnap a nagy család körében

Boldog 90. születésnap a nagy család körében

2024. aug. 27.

Újabb szépkorú polgárt köszöntött az önkormányzat: Siposné Jánvári Irén, Irénke néni 90 éves lett. A születésnapost Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő köszöntötte otthonában.

Tartsuk fenn, és amennyire lehet, növeljük is zöld értékeinket!

Tartsuk fenn, és amennyire lehet, növeljük is zöld értékeinket!

2024. aug. 27.

Városi zöldterületek Dunaújvárosban – a jelenlegi helyzettel és a változó klíma kihívásaival egyaránt  foglalkozik az a civil szervezésű program, amelynek a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) ad otthont csütörtökön. Nyitott program, aktuális téma, mindenkit várnak!

DSTV: már használható a játszótér

DSTV: már használható a játszótér

2024. aug. 27.

Még télen számolt be a DSTV a BIROK Szabó Magda Tagintézménye jótékonysági báljáról, amely nemes céllal, az iskola udvarán építendő játszótér létrehozásáért rendeztek. A közösségi kezdeményezés elérte a célját – megépült a játszótér. Hangkép.