Szoros győzelem a Kecskemét ellen

spigott - 2017. július 26. 13:02

Hátrányból fordítva aratott 2-1-es sikert a Kecskemét elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Negyedik edzőmérkőzését játszotta a nyári felkészülési időszakban a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely ma délelőtt fél tizenegytől a pár éve még első osztályú, ám most a megyei első osztályban szerénykedő Kecskemét ellen lépett pályára az Agrospeciál sporttelepen. Dobos Barna vezetőedző ezúttal sem számíthatott Dobos Áronra, valamint a szintén sérül Király Bencére és Tóth Tiborra sem, ám arra talán a hazaiak szakvezetője sem számított, hogy az alacsonyabb osztályú vendégek szerzik meg a vezetést a 18. percben, miután Farkas tizenhét méteres szabadrúgása talált utat Vaszócsik kapujába (0-1).

A folytatásban is inkább a kecskemétiek akarata érvényesült, a jó erőkből álló vendégek nem igazán adtak területet a hazaiaknak, ám amikor hibáztak, azt azonnal kihasználta a DPASE, mely Bailo 39. percben szerzett góljával hozta egálra az eredményt (1-1).
A félidő utolsó perceiben újra Bailo szerezhetett volna gólt, ám második próbálkozását bravúrral fogta a kecskeméti hálóőr. A fordulást követő első negyed órában nem nagyon forogtak veszélyben a kapuk, ám a folytatásban már lényegesen több munkája volt a védelmeknek. A 62. percben a vendégek hagytak ki egy óriási ziccert, majd nem sokkal később megszületett a második hazai találat: egy kapu előtti keveredés után Sándor lőtt közelről a hálóba a 70. percben (2-1).

Nem sokkal később Vaszócsiknak kellett kétszer is bravúrral hárítania, majd a hajrában Hamar Erik hagyott ki két óriási helyzetet, de az eredmény már nem változott, így a küzdelmes, jó iramú meccs végén a DPASE örülhetett a 2-1-es győzelemnek.

DPASE – Kecskemét 2-1 (1-1)

Gólszerzőink: Bailo, Sándor.

DPASE – Vaszócsik – Erdős, Farkas, Csendes, Ferencz, Zvara, Barna, Csehi, Dorogi, Szepessy, Bailo. Csere: Szilvási, Hompót, Hamar, Sándor. Vezetőedző: Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.