Dunaújváros Hetilap

Újabb nagyrendezvénynek ad otthont a Szalki-sziget

Molnár Emese - 2017. július 13. 16:58

Városunkban rendezik meg július 28-30. között az országos strandröplabda bajnokság harmadik fordulóját, ennek érdekében felújítottak két homokos sportpályát a Szalki-szigeten.

A Szalki-sziget legújabb fejlesztéséről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester, Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatósági tagja és Gergő Edmond, a DVG Zrt. operatív igazgatója.

Mint azt Cserna Gábor ismertette, a Családi Hétvége, a DUDIK és a Rockmaraton után egy újabb nagyszabású rendezvény lesz városunkban. Pontosabban kettő, hiszen egy hétvégén két programnak ad otthont a Szalki-sziget: július 28-30. között lesz a strandröplabda országos bajnokság harmadik fordulója, valamint július 29-re időzítették a második Horgász-, halászlé- és halfőző versenyt.

A polgármester elmondta, tavasszal kereste meg az önkormányzatot a Magyar Röplabda Szövetség strandröplabda bizottsága azzal, hogy Dunaújváros biztosíthatná a strandröplabda bajnokság egyik fordulóját. Felidézte, 2002-ben nyerte el a nemzet sportvárosa címet Dunaújváros, azóta is igyekeznek ennek megfelelni. Sok röplabdás válogatottat nevelt ki a város, és rengeteg kiemelkedő eredménnyel is büszkélkedhetünk ebben a sportágban, például a Hild röplabda csapata idén harmincegyedszerre nyerte el a diákolimpiai címet. A strandröplabda bizottság megkeresése után egyeztettek a DVG Zrt-vel, milyen fejlesztések szükségesek ahhoz, hogy megrendezhessék a bajnokságot a szigeten. Az önkormányzat hétmillió forintot biztosított a cégnek arra, hogy teljesen felújítsák, szabványosítsák a két homokos pályát, valamint hogy mobil lelátókat is kihelyezhessenek. Ezzel a két új pályával további hasonló rangos rendezvényeket is meg lehet majd valósítani a szigeten. Cserna Gábor azt is elmondta, a kormány stratégiai kabinetje elfogadta az önkormányzat Szalki-szigetre vonatkozó fejlesztési tervét, amelyről később részletesen is beszámolnak.

A négyfordulós strandröplabda országos bajnokság június 23-án kezdődött Tatán, majd Nyíregyháza után Dunaújvárosban rendezik meg. Az utolsó forduló augusztus közepén a Lupa-tónál lesz. A fővárosi szuperdöntőbe a férfiaktól és a nőktől is 16 páros jut be.

A szervezésben, az előkészületekben koordinációs szerepet vállalt Kovács Judit. Mint mondta, több város is jelentkezett a megrendezés jogára, de Dunaújváros a megközelíthetőségével, a természeti adottságaival, a röplabdás eredményeinek tükrében kitűnő helyszíne lesz a programnak. Több támogató is hozzájárult a rendezvény megvalósításához, így például a Mészáros és Mészáros Kft. ötven kamionnyi homokot hozott, a férfi és női pénzdíjas versenyt pedig a Renalpin Kft. és a Magyar Bionix Kft. támogatta. Mint azt Kovács Judit elmondta, szeretnének minél több városlakót a szigetre csábítani, a rendezvénnyel pedig a strandröplabdát népszerűsíteni, Arról is szólt, hogy más sportág képviselőinek is ajánlják az új pályákat.

Gergő Edmond megtiszteltetésnek nevezte, hogy egy ilyen országos programot rendeznek meg a DVG Zrt. által üzemeltetett Szalki-szigeten. Elmondta, már volt a strandon két homokos pálya, de szabványosítani kellett ahhoz, hogy a rangos viadalt megrendezhessék. Az új pályatestek már elkészültek, és amint vége lesz a Rockmaratonnak, kitakarítják a területet, megtisztítják a pályát, és felállítják a mobil lelátókat is.

A sajtótájékoztató végén Cserna Gábor azt is megosztotta a sajtó képviselőivel, hogy szeretné, ha a Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzatával közösen jövőre megpályáznák az EFOTT rendezési jogát. Mint mondta, amikor 2008-ban Dunaújvárosban volt az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, nézőcsúcsot döntött a rendezvény, de akkor még nem lehetett fürdeni a szabadstrandon, akkor dolgoztak még a kotráson.

A rovat további hírei: Közélet

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)

A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

A történelmi múlt kötelez, de a jövő bőven tartogat feladatokat is

2024. ápr. 12.

Szabó Zsolt szerint egy gazdasági alpolgármester dolga, hogy a város cégeit, intézményeit időről időre személyesen is körbejárja és egyeztesse az éppen aktuális teendőket. Ennek jegyében kedden az Innopark Nonprofit Kft.-hez, dr. Huszti Zsolt ügyvezetőhöz látogatott el.