Újabb sima győzelem az Európa-bajnokságon

spigott - 2017. július 28. 15:09

Remekül kezdett, s egy kisebb megingástól eltekintve könnyed, 34-26-os győzelmet aratott a hollandok elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a magyar női junior kézilabda válogatott.

A románok ellen aratott 26-21-s győzelem után ma már a hollandok vártak a magyar junior leány kézilabda válogatottra a szlovéniai Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában. Mivel együttesünk mai ellenfele a svédek elleni 26-23-as győzelemmel kezdte meg a sorozatot, egy esetleges győzelemmel már ma bebiztosította volna továbbjutását a magyar csapat, mely igen jól kezdte a találkozót, s már a hetedik percben 4-1-re vezetett. Jött is a holland időkérés, ám a tegnapi meccshez hasonlóan ez nem törte meg a mieink lendületét, s egy újabb 4-0-s rohammal sikerült meglépni 8-1-re az ellenféltől.

Hosszú gólcsendjüket a 13. percben törték meg a hollandok, akik védekezést váltva igyekeztek megzavarni a mieinket, nem sok sikerrel, mert Klujber duplája után már 11-3-as magyar vezetésnek örülhettünk. A hollandok persze nem adták fel, s egyre többször találták meg a rést a magyar falon, így a 23. percben 14-9-es magyar előnynél Hajdu Jánosnak kellett magához hívnia tanítványait. A félidő hajrájában mindkét csapat siettette a támadások befejezését, s ugyan vetélytársunknak egy góllal sikerült tovább csökkentenie hátrányát, így is 18-14-es magyar vezetéssel vonultak pihenőre a felek.

A tízperces szünet szerencsére jót tett kézilabdázóinknak, akik láthatóan összeszedték magukat a folytatásra, s alig nyolc perc telt el a második játékrészből, mikor újra megléptek ellenfelüktől, s hétgólos előnyből tarthatták kontroll alatt a találkozót (23-16). Hajdu János tanítványai ezúttal szerencsére nem követték el az első félidő hajrájában látott hibákat, a nagy rohanásban is igyekeztek átgondoltan, pontosan kézilabdáztak, így nemcsak tartották, növelni is tudták előnyüket, így az 50. percben már csak az volt a kérdés, hogy milyen különbséggel nyerik második csoportmeccsüket (30-22). Az utolsó tíz perc már semmi izgalmat nem tartogatott, mert a magyar csapat simán őrizte előnyét, s a nyolc gólig jutó Klujber Katrinnak is köszönhetően könnyed, 34-26-os sikert aratva lépett nagyot a csoportgyőzelem megszerzése felé.

A magyar válogatott csoportmérkőzései

Július 27.
13:00 Magyarország – Románia 26-21 (14-11)

Július 28.
13:00 Hollandia – Magyarország 34-26 (14-9)

Július 30.
13:00 Magyarország - Svédország

A magyar leány junior válogatott kerete

Kapusok: BÍNÓ Boglárka (Győri Audi ETO), HLOGYIK Petra (MTK), SUBA Sára (Váci KSE)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC), KLUJBER Katrin (DKKA)
Jobbátlövők: KUTI Bettina (NEKA)
Irányítók: SZABÓ Kitti (NEKA), ROMÁN Dorina (NEKA)
Beállók: TÓVIZI Petra (DVSC), PÁSZTOR Noémi (NEKA), GIRICZ Laura (NEKA), HUDÁK Emma (Győri Audi ETO)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (MTK), HORNYÁK Bernadett (VÁC)
Balszélsők: FODOR Csenge (NEKA), MÁRTON Gréta (MTK)

Szövetségi edző: Hajdu János

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.