Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Utolsó napjához érkezett az idei Rockmaraton

Brousil Csaba - 2017. július 15. 16:30

Elérkezett az utolsó nap is az idei Rockmaratonon. A tegnapi program sem volt semmi, meg is telt a Szalki-sziget rendesen. A szervezők mára tartogatták a legnagyobb ászokat, hatalmas zúzás és még nagyobb tömeg várható, mint tegnap.

A Rockmaraton eddigi legerősebb napján szórakozhattak pénteken este a fesztivál résztvevői, akik ezúttal már szinte teljesen megtöltötték a Szalki-szigetet. A délutáni "bemelegítés" után ugyanis este hét órától a nagyszínpadon a Tales of Evening, míg a kisszínpadon a Junkies csapott a lovak közé, majd egymást követték a jobbnál is jobb koncertek. Ahogy sejthető volt, a Depresszió és a Road is "telt ház" előtt ugráltatta meg a rockereket, miközben a nagyszínpadon a német Xandria hozott hibátlant a power metal műfaj szerelmeseinek.

 

A Road kemény zúzdával töltötte meg azt a hetven percet, amit a színpadon tölthettek. A közönség kitartó figyelme volt a jutalom. abban a pillanatban viszont, ahogy a bandatagok elhagyták a rivaldafényt a közönség szinte egy emberként nyomott egy "jobbra át"-ot és elindult a nagyszínpadhoz, ahol a Hammerfall kezdett nem sokkal később. A svéd heavy-power metál banda hozta a kötelezőt, tolták a riffeket, ment a zúzás rendesen. A közönség a második számnál már teljesen felvette a ritmust és együtt élt a zenekarral. Két vagy három generáció is képviseltette magát, találkoztunk hatéves forma gyerekkel éppúgy, mint hatvanas hölgyekkel. Toltak régit és újat, többen vártuk, hogy ha már Magyarországon vannak, akkor elnyomják a Pokolgéptől a Hol van a szót, de sajnos ez elmaradt. A Hammerfall után sokan hazaindultak, de jócskán maradt közönsége a Zorallnak is, akik szokásukhoz híven fergeteges bulit nyomtak.

A képre kattintva galéria nyílik!

Ma lesz a Rockmaraton legerősebb napja. Hétkor jön a két hazai legenda, Rudán Joe és Kalapács Józsi, majd utánuk a a blues nagy királya, Deák Bill Gyula. Aztán szintén ezen a színpadon jön a Pokolgép, biztos eljátsszák majd a Hol van a szót, végül pedig az Auróra zárja a műsort és a fesztivált ezen a helyszínen. A nagyszínpadon ma lesz a legdurvább a program: az Ektomorf kezd, majd jön az Obituary, aztán a Sepultura. Ez az utolsó nap, húzzunk bele, reméljük az időjárás kegyes lesz hozzánk!

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!