Dunaújváros Hetilap

Vona Gábor a piacon

2017. július 14. (péntek) 12:47 - Molnár Emese

Sajtótájékoztatót tartott ma reggel Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, miniszterelnök-jelöltje és Pintér Tamás, a párt országgyűlési képviselője a piac bejáratánál.

A kezdés előtt egyfajta köztéri fogadóórát tartott a pártelnök, mintegy harminc emberrel beszélgetett, s válaszolt a kérdéseikre.

Vona Gábor szerint az a tapasztalat, hogy sok negatív érzelem van az emberekben, amit a politikai helyzet csak tovább ront, mert nem tudnak egymással beszélgetni a más politikai nézeteket vallók, pedig hidat kellene építeni a társadalomban. Mint mondta, azt kell elérni, hogy minden ember a saját hazájában boldogulhasson. Problémaként vázolta, hogy nagy az elvándorlás, sok fiatal megy el külföldre dolgozni, miközben itthon munkaerő hiány van. Beszélt arról a jobbikos kezdeményezésről is, amely arra irányul, hogy az Európai Unió vegye be az alapelvek közé az egyenlő munkáért-egyenlő bér fogalmát, hogy ne legyenek nagy fizetésbeli különbségek a Nyugat- és Kelet-európai országok között. A kezdeményezést, amelyet nyolc ország szervezetivel közösen nyújtottak be, befogadta az Európai Bizottság. Ez azt jelenti, hogy az elkövetkező egy évben egymillió aláírást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy az Unió napirendre tűzze a kérdést (hogy felvegyék-e az uniós alapelvek közé).

A sajtótájékoztató végén Pintér Tamást ajánlotta a választópolgárok figyelmébe, ő lesz a párt országgyűlési képviselő-jelöltje ebben a választókerületben a jövő tavaszi voksolások alkalmával. Mint azt Pintér Tamásról elmondta, bátor, a munkájában alázatos lokálpatriótát ismert meg személyében.

A rovat további hírei: Közélet

D+ TV Híradó - A nap legfontosabb eseményei

D+ TV Híradó - A nap legfontosabb eseményei

2017. november 22. (szerda)

Webveszély, evangélikus busz a főtéren, szépkorú köszöntés - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Vándorló kiállítás a reformációról

Vándorló kiállítás a reformációról

2017. november 22. (szerda)

Szerdán egy különleges busz parkolt le városunk főterén, megérkezett ugyanis a reformációról szóló kiállítást bemutató csuklós busz, amin rengeteg érdekes dolgot megtudhattak a látogatók az egyházközség elmúlt ötszáz évéről.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2017. november 22. (szerda)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése.

D+ TV Híradó - Kiállítás, győzelem

D+ TV Híradó - Kiállítás, győzelem

2017. november 21. (kedd)

Kiállítás a Gárdonyiban, győzött a futsal csapat, diadalmaskodtak a dunaújvárosi tornász lányok - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Városalapítót köszöntöttek

Városalapítót köszöntöttek

2017. november 21. (kedd)

A dunaújvárosi szépkorúak táborát erősíti immár Salamon Gergely, akit kilencvenedik születésnapja alkalmából Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntött fel az önkormányzat nevében.

D+ TV Híradó - Kiállítás, előadás

D+ TV Híradó - Kiállítás, előadás

2017. november 20. (hétfő)

Kiállítás a Bartókban, színházi előadás az MMK-ban, Kolbászfesztivál idén is - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

D+ TV Híradó - Márton nap, vereség

D+ TV Híradó - Márton nap, vereség

2017. november 19. (vasárnap)

Márton nap az MMK-ban, búcsú az EHF-Kupától, kollégium felújítás - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.