Dunaújváros Hetilap

Vona Gábor a piacon

2017. július 14. (péntek) 12:47 - Molnár Emese

Sajtótájékoztatót tartott ma reggel Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, miniszterelnök-jelöltje és Pintér Tamás, a párt országgyűlési képviselője a piac bejáratánál.

A kezdés előtt egyfajta köztéri fogadóórát tartott a pártelnök, mintegy harminc emberrel beszélgetett, s válaszolt a kérdéseikre.

Vona Gábor szerint az a tapasztalat, hogy sok negatív érzelem van az emberekben, amit a politikai helyzet csak tovább ront, mert nem tudnak egymással beszélgetni a más politikai nézeteket vallók, pedig hidat kellene építeni a társadalomban. Mint mondta, azt kell elérni, hogy minden ember a saját hazájában boldogulhasson. Problémaként vázolta, hogy nagy az elvándorlás, sok fiatal megy el külföldre dolgozni, miközben itthon munkaerő hiány van. Beszélt arról a jobbikos kezdeményezésről is, amely arra irányul, hogy az Európai Unió vegye be az alapelvek közé az egyenlő munkáért-egyenlő bér fogalmát, hogy ne legyenek nagy fizetésbeli különbségek a Nyugat- és Kelet-európai országok között. A kezdeményezést, amelyet nyolc ország szervezetivel közösen nyújtottak be, befogadta az Európai Bizottság. Ez azt jelenti, hogy az elkövetkező egy évben egymillió aláírást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy az Unió napirendre tűzze a kérdést (hogy felvegyék-e az uniós alapelvek közé).

A sajtótájékoztató végén Pintér Tamást ajánlotta a választópolgárok figyelmébe, ő lesz a párt országgyűlési képviselő-jelöltje ebben a választókerületben a jövő tavaszi voksolások alkalmával. Mint azt Pintér Tamásról elmondta, bátor, a munkájában alázatos lokálpatriótát ismert meg személyében.

A rovat további hírei: Közélet

Családi Hétvégére hangoló

Családi Hétvégére hangoló

2018. május 23. (szerda)

Elérkeztünk a város legnépszerűbb rendezvényéhez, a május végi (május 25-26-27.) Nagy Családi Hétvégéhez. A háromnapos buli helyszínén, az alsó Duna-parton tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Kiss András, a helyi Tourinform vezetője, akik a program főbb elemeit ismertették.

Tovább drágul a tankolás

Tovább drágul a tankolás

2018. május 23. (szerda)

Hat-hat forinttal emeli a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol. Ezzel a benzin literenkénti ára 398, a gázolajé 408 forintra nő.

Nem lesz ügyfélfogadás

Nem lesz ügyfélfogadás

2018. május 23. (szerda)

A Fejér Megyei Kormányhivatal ismét felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy áramszünet, illetve informatikai karbantartás miatt az adonyi, továbbá a dunaújvárosi kormányablakban egy-egy napig szünetel az ügyfélfogadás. 

D+ Híradó - Bodza, rangadó előtt

D+ Híradó - Bodza, rangadó előtt

2018. május 22. (kedd)

Nehéz év a bodzatermesztésben, a sírból hozták vissza a meccset a futsalosok, megyei rangadóra készül a Kohász - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Elkészült az átjáró javítása

Elkészült az átjáró javítása

2018. május 22. (kedd)

Erre azért volt szükség, mert omlásveszélyes volt.

D+ Híradó - Akarat Ereje Kupa, azonosítás

D+ Híradó - Akarat Ereje Kupa, azonosítás

2018. május 21. (hétfő)

Akarat Ereje Kupa hetedszerre, évek óta kötelező a kutyák chipes azonosítása, döntetlent játszott a DPASE - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Felújítás, ellenőrzés

D+ Híradó - Felújítás, ellenőrzés

2018. május 20. (vasárnap)

Átadták a felújított Gagarin téri átjárót, 24 órás sebességellenőrzés, a tűzesetek megelőzéséről - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.