Álomból rémálom!

Szárszó Lajos - 2017. augusztus 17. 17:19

Hiába vezetett a mérkőzés derekán három góllal, végül sima, 7-3-as vereséget szenvedett a DAB jégkorong csapata a Junoszty Minszk gárdájától a Tátra Kupa első mérkőzésén.

A poprádi Tátra Kupa első napján a fehérorosz Junoszty Minszk ellen korcsolyáztak jégre az Acélbikák. A találkozónak egyértelműen az ellenfél volt az esélyese, ám David Musial tanítványai abban reménykedtek, hogy fegyelmezett, jó játékkal lesznek klépesek megnehezíteni ellenfelük dolgát. Az azonban már az első pillanatokban is érezhető volt, hogy Azari Zsolt nem mondott valótlant arról, hogy mindent beleadnak majd, ennek eredményeként jött a vezetés. Daniel Nageler remekül csapott le egy eladott korongra, majd jól tette azt tovább Novotnynak, aki belőtte ziccerét (1:0). A folytatásban Németh kapott kampózásért kettő percet, azt azonban sikerült kivédekezni. Egyre nagyobb sebességre kapcsolt a Minszk, a DAB játékosai azonban hősiesen védekeztek. Duschek több szép védést mutatott be, majd Kogalev kiugrása okozott izgalmakat, ám az ellenfél csatára fonákkal a kapu mellé tette a pakkot.

A fehéroroszok igen veszélyes akciói után egy kicsit megnyugodhattunk, hiszen Makrickij szabálytalansága után két perces előnyhöz jutottunk. A harmad hajrájában Razvadovski, majd Cascarilla is megpróbált egyenlíteni, miközben a Bikák kontrákból veszélyeztettek. A legvégén Silló kapott két percet, majd Antonov tesztelte Duschek Dávidot. A szünet után a még emberelőnyben játszó Minszk Duschek remek védésének köszönhetően hatalmas egyenlítési lehetőséget puskázott el, aki Michnov bombáját remek mozdulattal védte. Ez azonban csupán előjele volt annak a nagy nyomásnak, amely ez után következett, hiszen a fehéroroszok össztűz alá vették a mieink kapuját. Záporoztak a lövések, a gyors csatárok pedig sorra forgatták meg védőinket, melynek kiállítás lett a vége. Erdélyi két percének elején a szerencse is mellénk állt Yeroho helyzeténél, majd miután megúsztuk az emberhátrányt, sikerült megállítanunk minszki rohamokat. Sőt, a harmincadik percben egy káprázatos kontra végén újabb gólt szereztünk! Ezúttal Silló volt az előkészítő és Nageler a befejező, aki fonákkal emelt Šibanov mellett a hálóba (2:0). És ha mindez nem lett volna elég, jött a harmadik találat is! Ezúttal az előbbi előkészítő, Silló talált a minszki kapuba (3:0).

Képek: DO-archív

Aki otthonos a hokiban jól tudja, hogy a háromgólos előny a legveszélyesebb. Így járt sajnos a DAB is, hiszen a 33. percben megtört a varázs, és Parfeevets találatával szépített a Minszk (3:1). Ettől aztán tűzbe jöttek a fehéroroszok, és két percen belül egyenlítettek. Előbb Turkin (3:2), majd a bedobás után szinte azonnal Kogalev volt eredményes (3:3). A szünet után ott folytatta ellenfelünk, ahol előtte abbahagyta, hiszen gyors egymásután kétszer is betaláltak Duschek kapujába. Előbb Ivanov, majd egy percen belül Parfeevets, ezzel alaposan megforgatták az állást (3:5). Érezhetően megfogta mindez a Bikákat, ráadásként jött a hatodik, majd a hetedik bekapott gól is, ezúttal is egy percen belül (3:7), így a 0:4-es harmadot produkáló Minszk végül megérdemelten győzött. A DAB-ra holnap pihenőnap vár, majd szombaton a Kassa ellen húznak korcsolyát David Musial tanítványai.

Dunaújvárosi Acélbikák - Yunost Minsk 3:7 (1:0, 2:3, 0:4)

Dunaújvárosi Acélbikák: Duschek (Stojanović) – Klosz, Skripets, Lencses, Hruby (1), Magosi – Azari (C), Ogrizek, Rzavský – Nageler 1 (1), Novotný 1 (A), Ižacký – Németh (1), Silló 1 (1), Odnoga – Godó, Lérant, Nagy – Török. Vezetőedző: David Musial.

A 70. Tátra Kupa csoportbeosztása

A-csoport: HK Poprad, Les Aigles de Nice, EHC Bayreuth Tigers
B-csoport: HC Kosice, Yunost Minsk, Dunaújvárosi Acélbikák

A torna programja

2017. 08. 17. 15:00 DAB – Yunost Minsk
2017. 08. 17. 19:00 Les Aigles de Nice – EHC Bayreuth Tigers
2017. 08. 18. 15:00 HC Kosice – Yunost Minsk
2017. 08. 18. 19:00 HK Poprad - EHC Bayreuth Tigers
2017. 08. 19. 15:00 DAB – HC Kosice
2017. 08. 19. 19:00 HK Poprad - Les Aigles de Nice
2017. 08. 20. 11:00 – 5. helyért
2017. 08. 20. 15:00 – 3. helyért
2017. 08. 20. 19:00 – Döntő

 

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.