Chicago-siker a sportcsarnokban

spigott - 2017. augusztus 20. 18:58

A Chicago együttesének győzelmével ért véget az egyetemi sportcsarnokban megrendezett ünnepi kispályás labdarúgó torna.

Mint arról már reggel beszámoltunk, a kedvezőtlen időjárás alaposan felborította az I. Szent István Kupa programját, ugyanis a strandröplabdázók és a strandkézilabdázók tornája elmaradt, míg a strandfocisok a Szalki-sziget helyett az egyetemi sportcsarnokban, egy kispályás labdarúgótornán mérték össze egymással erejüket. A nyolccsapatos viadal küzdelmei reggel kilenc órakor végül elkezdődhettek, s a csoportmérkőzéseket, valamint az elődöntőket követően eldőlt, hogy a bronzéremért a dunaújvárosi futsal utánpótlás és a Kemi-Ker gárdái csaphattak össze, míg a döntőben a Füredi Panzió és a fővárosi Chicago együttese küzdhetett meg az aranyéremért.

A helyosztók szintén nagy csatát hoztak, ugyanis a bronzcsatában a Kemi-Ker csapata 4-2-re győzte le a fiatal futsalosokat, míg a fináléban Chicago gárdája diadalmaskodott 2-1 arányban, így végül a budapesti együttes örülhetett a végső győzelemnek. Ahogy az elmúlt években már megszokhattuk, úgy idén is több egyéni díjat osztottak ki a szervezők, akik legjobb játékosnak Nagy Dánielt (Chicago) választották, s a legjobb kapusnak járó díj is a fővárosi csapathoz került, mivel ebben a kategóriában Őri Gábor diadalmaskodott. A gólkirálynak járó elismerést a Kemi-Ker labdarúgója, Kővári László szerezte meg, míg az első alkalommal odaítélt DLSZ + díjat Zemankó Zoltán érdemelte ki.

Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára: - Az már reggel fél hat körül láttuk, hogy a rossz idő miatt sajnos nem tudjuk a szigeten megrendezni a sportprogramokat, rögtönöznünk kellett, így a labdarúgókat be tudtuk vinni az egyetemi sportcsarnokba. Ebben Zemankó Zoltán segített nekünk, s reggel hét órakor már tudtuk, hogy legalább a focitornát meg tudjuk majd rendezni, s ezért nagy köszönet jár Dunaferr DUE Renalpin FC operatív vezetőjének. A strandkézilabda és a strandröplabda küzdelmeit igyekszünk a jövőben bepótolni, s erről mindenkit időben értesíteni is fogunk. Ami pedig a mai tornát illeti, minden csapat nagyon örült, hogy így tudtunk reagálni a helyzetre, s a betervezett sportolási lehetőségeik nem maradtak el. Tetszett nekik az egyetemi sportcsarnok is, jó mérkőzéseket láttunk, baráti hangulatban, így végül mindenki elégedett lehetett a nap végén. Érdekesség volt, hogy a mai viadalon vezettük be először az úgynevezett DLSZ + díjat, amit annak ítélünk oda, aki egy általunk szervezett rendezvényen emlékezetes dolgot tesz, s most ezt Zemankó Zoltánnak ítéltük oda, hiszen hatalmas része volt abban, hogy meg tudjuk tartani a mai focitornát.

Kiss András, a dunaújvárosi Tourinform iroda vezetője: - Óriási hála és köszönet Petrás Gábornak és Zemankó Zoltánnak, hogy ilyen flottul és gyorsan el tudták intézni, hogy legalább a labdarúgók pályára léphessenek, mert a délelőtti időjárás sajnos ezúttal senkihez nem volt kegyes. Kicsit megbolygatta persze a helyzetet, hogy nem strandon, hanem teremben kellett játszani a csapatoknak, de ők is jól vették az akadályt, mindenben partnernek bizonyultak, s egy színvonalas tornán vehettek végül részt.

Az ünnepi teremtorna dobogósai: 1. Chicago, 2. Füredi Panzió, 3. Kemi-Ker Kft.

Egyéni díjak

Legjobb játékos: Nagy Dániel (Chicago)
Legjobb kapus: Ősi Gábor (Chicago)
Gólkirály: Kővári László (Kemi-Ker Kft.)
DLSZ + díj: Zemankó Zoltán

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.