Döntetlennel kezdett a DPASE

2017. augusztus 12. (szombat) 20:49 - spigott

Hiába vezetett a véghajráig, 1-1-es döntetlent ért el a Hódmezővásárhely elleni hazai szezonnyitón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A 2017/2018-as szezon első bajnoki mérkőzését játszotta ma este hét órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely egyik nagy tavalyi riválisát, a Hódmezővásárhely gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Stadionban. Dobos Barna tanítványai elszántan és optimistán várták a bajnoki nyitányt, bár azzal mindenki tisztában volt, hogy nehéz kilencven perc vár labdarúgóinkra a nyáron megerősödött vendégekkel szemben.
A mérkőzés első negyed órája amolyan szezon eleji játékot hozott, mindössze Zvara Dávid huszonkét méteres szabadrúgása okozott némi veszélyt a vendégek kapujára. Ezt követően inkább a mezőnyben gyűrték egymást a felek, de mivel rengeteg volt az átadási hiba a két csapat játékában, az első húsz percben nem jegyezhettünk fel még kisebb helyzetet sem.

A játékrész derekához közeledve Szilágyi lövését viszont már bravúrral kellett védenie Vaszócsiknak, majd nem sokkal később Szepessy kapu elé lőtt labdáját szedte fel a hódmezővásárhelyi hálóőr. A játékrész hajrájában a dunaújvárosiak tudtak pontosítani játékukon, s ez több lehetőséget is hozott, de Dorogi közeli fejese centikkel elkerülte a bal kapufát, majd Szepessy elől szereltek jó helyzetben a vendégek védői. Persze a kontrákra azért oda kellett figyelni a Dobos-csapatnak, de az ellenfél egy távoli, egyébként jócskán fölé szálló lövésen kívül semmit nem tudott felmutatni az első félidőben, így gólnélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második felvonás sokkal jobban kezdte együttesünk, s mezőnyfölénye tíz percet követőn góllá is érett, mert egy bal oldali beadást követően Csendes érkezett pontosan a labdára, s hét méterről védhetetlenül fejelt a kapu jobb oldalába (1-0). Érthetően sietősebb is lett a vendégeknek, de nem igazán tudtak mit kezdeni a DPASE védekezésével sőt, továbbra is inkább a vásárhelyi térfélen pattogott a labda, s bár apróbb helyzetek adódtak a mieink előtt, ezekkel nem tudtak élni. Az utolsó tíz perchez érve láthatóan beleerősített a vendégcsapat, s ez meg is hozta eredményét, ugyanis a pár nappal ezelőtt még dunaújvárosi Ablonczy Gerjén a 83. percben kiegyenlített (1-1).

DPASE – Hódmezővásárhely 1-1 (0-0)

DPASE: Vaszócsik – Zvara, Csendes, Farkas, Karacs, Csehi, Dorogi, Sándor, Barna, Szepessy R., Tóth T. Vezetőedző: Dobos Barna.

Hódmezővásárhely: Bordás – Kormányos, Huszár, Szabó, Szilágyi, Laczkó, Ablonczy, Mezei, Pataki, Máté, Prasler. Vezetőedző: Major László.

A rovat további hírei: Sport

Rutinos csatárt igazolt a DAB

Rutinos csatárt igazolt a DAB

2018. június 19. (kedd)

A magyar útlevéllel rendelkező Martin Saluga a Brassó együttesétől érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Nem borult a papírforma

Nem borult a papírforma

2018. június 19. (kedd)

Könnyed győzelmet aratott alacsonyabb osztály vetélytársa ellen az SZP-Asztalos SE gárdája a Dunaújváros Kupa hétfő esti nyitómérkőzésén.

Hasznos tapasztalatok

Hasznos tapasztalatok

2018. június 18. (hétfő)

Helyezetlenül zárt élete első Európa-bajnokságán a Dunaferr SE tehetséges birkózója, Nyikos Veronika, aki csak külön engedéllyel vehetett részt a kontinensviadalon.

Döntős helyezések a válogatón

Döntős helyezések a válogatón

2018. június 18. (hétfő)

Tisztességgel helyt álltak, s három döntős eredményt is elértek a szolnoki ifjúsági válogatón a Dunaferr SE kajak-kenusai.

Horváth Máté újabb szép sikere

Horváth Máté újabb szép sikere

2018. június 18. (hétfő)

A Dunai Ökölvívó Egyesület három versenyzője is részt vett a szlovákiai Klinben megrendezett 4. Boxing Cup elnevezésű nagyszabású nemzetközi viadalon.

Tisztes helytállás a Steelers ellen

Tisztes helytállás a Steelers ellen

2018. június 17. (vasárnap)

Alaposan megnehezítette a favorit Miskolc Steelers dolgát az alapszakasz utolsó mérkőzésén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Döntetlennel zártak a magyarok

Döntetlennel zártak a magyarok

2018. június 17. (vasárnap)

A harmadik helyen végzett a debreceni Négy Nemzet Tornáján a magyar női junior kézilabda válogatott.