Döntetlennel kezdett a DPASE

2017. augusztus 12. (szombat) 20:49 - spigott

Hiába vezetett a véghajráig, 1-1-es döntetlent ért el a Hódmezővásárhely elleni hazai szezonnyitón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A 2017/2018-as szezon első bajnoki mérkőzését játszotta ma este hét órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely egyik nagy tavalyi riválisát, a Hódmezővásárhely gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Stadionban. Dobos Barna tanítványai elszántan és optimistán várták a bajnoki nyitányt, bár azzal mindenki tisztában volt, hogy nehéz kilencven perc vár labdarúgóinkra a nyáron megerősödött vendégekkel szemben.
A mérkőzés első negyed órája amolyan szezon eleji játékot hozott, mindössze Zvara Dávid huszonkét méteres szabadrúgása okozott némi veszélyt a vendégek kapujára. Ezt követően inkább a mezőnyben gyűrték egymást a felek, de mivel rengeteg volt az átadási hiba a két csapat játékában, az első húsz percben nem jegyezhettünk fel még kisebb helyzetet sem.

A játékrész derekához közeledve Szilágyi lövését viszont már bravúrral kellett védenie Vaszócsiknak, majd nem sokkal később Szepessy kapu elé lőtt labdáját szedte fel a hódmezővásárhelyi hálóőr. A játékrész hajrájában a dunaújvárosiak tudtak pontosítani játékukon, s ez több lehetőséget is hozott, de Dorogi közeli fejese centikkel elkerülte a bal kapufát, majd Szepessy elől szereltek jó helyzetben a vendégek védői. Persze a kontrákra azért oda kellett figyelni a Dobos-csapatnak, de az ellenfél egy távoli, egyébként jócskán fölé szálló lövésen kívül semmit nem tudott felmutatni az első félidőben, így gólnélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második felvonás sokkal jobban kezdte együttesünk, s mezőnyfölénye tíz percet követőn góllá is érett, mert egy bal oldali beadást követően Csendes érkezett pontosan a labdára, s hét méterről védhetetlenül fejelt a kapu jobb oldalába (1-0). Érthetően sietősebb is lett a vendégeknek, de nem igazán tudtak mit kezdeni a DPASE védekezésével sőt, továbbra is inkább a vásárhelyi térfélen pattogott a labda, s bár apróbb helyzetek adódtak a mieink előtt, ezekkel nem tudtak élni. Az utolsó tíz perchez érve láthatóan beleerősített a vendégcsapat, s ez meg is hozta eredményét, ugyanis a pár nappal ezelőtt még dunaújvárosi Ablonczy Gerjén a 83. percben kiegyenlített (1-1).

DPASE – Hódmezővásárhely 1-1 (0-0)

DPASE: Vaszócsik – Zvara, Csendes, Farkas, Karacs, Csehi, Dorogi, Sándor, Barna, Szepessy R., Tóth T. Vezetőedző: Dobos Barna.

Hódmezővásárhely: Bordás – Kormányos, Huszár, Szabó, Szilágyi, Laczkó, Ablonczy, Mezei, Pataki, Máté, Prasler. Vezetőedző: Major László.

A rovat további hírei: Sport

Nagy különbségek az Aranyban!

Nagy különbségek az Aranyban!

2017. december 12. (kedd)

A legszorosabb eredményt a Perkátai SE tízgólos sikere jelentette a Dunaújvárosi Futsal Bajnokság harmadik fordulójának nyitónapján.

Folytatódott a DAB sikerszériája

Folytatódott a DAB sikerszériája

2017. december 11. (hétfő)

Rengeteg helyzetet kihagyott, de így is simán nyert a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata a Fehérvári Titánok elleni összecsapáson az Erste Ligában.

Ezúttal nem volt esélye a Dunaferrnek

Ezúttal nem volt esélye a Dunaferrnek

2017. december 11. (hétfő)

A Dunaferr vezető gólja után nagyon felpörgette játékát a Berettyóújfalu, akik végül hat gólos különbséggel győzték le a mieinket.

Kiváló évet zárt a kajak-kenu szakosztály

Kiváló évet zárt a kajak-kenu szakosztály

2017. december 11. (hétfő)

A 2017-es év aranybetűkkel lesz beírva a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának emlékkönyvébe, hiszen sportolóik eredményei alapján fennállásuk legsikeresebb évét zárták.

A jól elvégzett munka öröme

A jól elvégzett munka öröme

2017. december 11. (hétfő)

Hazai és nemzetközi sikerekben gazdag, szép és eredményes esztendőt hagyott maga mögött a Dunaferr SE úszó szakosztálya.

Ismét cseh öröm a jégpályán

Ismét cseh öröm a jégpályán

2017. december 11. (hétfő)

Az U10-es torna után az U9-esek között is cseh siker született a Santa Claus Kupa elnevezésű utánpótlás jégkorong tornán a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Megyei rangadó a jégcsarnokban

Megyei rangadó a jégcsarnokban

2017. december 11. (hétfő)

A Fehérvári Titánok ellen szerezné meg újabb győzelmét ma este nyolc órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.