Döntetlennel kezdett a DPASE

2017. augusztus 12. (szombat) 20:49 - spigott

Hiába vezetett a véghajráig, 1-1-es döntetlent ért el a Hódmezővásárhely elleni hazai szezonnyitón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A 2017/2018-as szezon első bajnoki mérkőzését játszotta ma este hét órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely egyik nagy tavalyi riválisát, a Hódmezővásárhely gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Stadionban. Dobos Barna tanítványai elszántan és optimistán várták a bajnoki nyitányt, bár azzal mindenki tisztában volt, hogy nehéz kilencven perc vár labdarúgóinkra a nyáron megerősödött vendégekkel szemben.
A mérkőzés első negyed órája amolyan szezon eleji játékot hozott, mindössze Zvara Dávid huszonkét méteres szabadrúgása okozott némi veszélyt a vendégek kapujára. Ezt követően inkább a mezőnyben gyűrték egymást a felek, de mivel rengeteg volt az átadási hiba a két csapat játékában, az első húsz percben nem jegyezhettünk fel még kisebb helyzetet sem.

A játékrész derekához közeledve Szilágyi lövését viszont már bravúrral kellett védenie Vaszócsiknak, majd nem sokkal később Szepessy kapu elé lőtt labdáját szedte fel a hódmezővásárhelyi hálóőr. A játékrész hajrájában a dunaújvárosiak tudtak pontosítani játékukon, s ez több lehetőséget is hozott, de Dorogi közeli fejese centikkel elkerülte a bal kapufát, majd Szepessy elől szereltek jó helyzetben a vendégek védői. Persze a kontrákra azért oda kellett figyelni a Dobos-csapatnak, de az ellenfél egy távoli, egyébként jócskán fölé szálló lövésen kívül semmit nem tudott felmutatni az első félidőben, így gólnélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második felvonás sokkal jobban kezdte együttesünk, s mezőnyfölénye tíz percet követőn góllá is érett, mert egy bal oldali beadást követően Csendes érkezett pontosan a labdára, s hét méterről védhetetlenül fejelt a kapu jobb oldalába (1-0). Érthetően sietősebb is lett a vendégeknek, de nem igazán tudtak mit kezdeni a DPASE védekezésével sőt, továbbra is inkább a vásárhelyi térfélen pattogott a labda, s bár apróbb helyzetek adódtak a mieink előtt, ezekkel nem tudtak élni. Az utolsó tíz perchez érve láthatóan beleerősített a vendégcsapat, s ez meg is hozta eredményét, ugyanis a pár nappal ezelőtt még dunaújvárosi Ablonczy Gerjén a 83. percben kiegyenlített (1-1).

DPASE – Hódmezővásárhely 1-1 (0-0)

DPASE: Vaszócsik – Zvara, Csendes, Farkas, Karacs, Csehi, Dorogi, Sándor, Barna, Szepessy R., Tóth T. Vezetőedző: Dobos Barna.

Hódmezővásárhely: Bordás – Kormányos, Huszár, Szabó, Szilágyi, Laczkó, Ablonczy, Mezei, Pataki, Máté, Prasler. Vezetőedző: Major László.

A rovat további hírei: Sport

Felveszi a kesztyűt a DPASE!

Felveszi a kesztyűt a DPASE!

2017. augusztus 23. (szerda)

A vezetőedzőjét nélkülözni kényszerülő Dunaújváros PASE az első hazai győzelem megszerzésére készül a szombat esti, Szekszárd elleni mérkőzésen.

Emléktorna a sportcsarnokban

Emléktorna a sportcsarnokban

2017. augusztus 23. (szerda)

Tragikusan fiatalon elhunyt játékosa, Horváth Nikolett emléke előtt adózva rendez nyolccsapatos utánpótlás tornát hétvégén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.

Egy maradt, kettő távozott

Egy maradt, kettő távozott

2017. augusztus 23. (szerda)

Az EBEL-bajnok Daniel Nageler aláírt a Dunaújvárosi Acélbikák csapatához, ketten viszont távoztak az Erste Liga 2017/2018-as szezonjára készülő jégkorongozóktól.

A tollaslabdázók is készülnek az új szezonra

A tollaslabdázók is készülnek az új szezonra

2017. augusztus 22. (kedd)

Immáron tizenkettedik alkalommal vettek részt szarvasi edzőtáborukban a Danubius KSE tollaslabda szakosztályának igazolt versenyzői.

Nyerni kell a lettek ellen!

Nyerni kell a lettek ellen!

2017. augusztus 22. (kedd)

Jövő hét csütörtökön a lettek elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen jó játékkal, gólokkal és győzelemmel örvendeztetné meg csapatával a szurkolókat Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Vereség az Universiadén

Vereség az Universiadén

2017. augusztus 22. (kedd)

A magyar női válogatott háromgólos vereséget szenvedett Kanada csapatától a Tajvanon zajló Universiade vízilabdatornáján, kedden.

A Karmacsié a Szuperkupa

A Karmacsié a Szuperkupa

2017. augusztus 22. (kedd)

Az első osztályú bajnokság tavalyi bajnoka könnyedén nyert a Dunaújváros Kupa győztese ellen a Szuperkupa hétfő esti fináléjában.