Döntetlennel kezdett a DPASE

2017. augusztus 12. (szombat) 20:49 - spigott

Hiába vezetett a véghajráig, 1-1-es döntetlent ért el a Hódmezővásárhely elleni hazai szezonnyitón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A 2017/2018-as szezon első bajnoki mérkőzését játszotta ma este hét órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely egyik nagy tavalyi riválisát, a Hódmezővásárhely gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Stadionban. Dobos Barna tanítványai elszántan és optimistán várták a bajnoki nyitányt, bár azzal mindenki tisztában volt, hogy nehéz kilencven perc vár labdarúgóinkra a nyáron megerősödött vendégekkel szemben.
A mérkőzés első negyed órája amolyan szezon eleji játékot hozott, mindössze Zvara Dávid huszonkét méteres szabadrúgása okozott némi veszélyt a vendégek kapujára. Ezt követően inkább a mezőnyben gyűrték egymást a felek, de mivel rengeteg volt az átadási hiba a két csapat játékában, az első húsz percben nem jegyezhettünk fel még kisebb helyzetet sem.

A játékrész derekához közeledve Szilágyi lövését viszont már bravúrral kellett védenie Vaszócsiknak, majd nem sokkal később Szepessy kapu elé lőtt labdáját szedte fel a hódmezővásárhelyi hálóőr. A játékrész hajrájában a dunaújvárosiak tudtak pontosítani játékukon, s ez több lehetőséget is hozott, de Dorogi közeli fejese centikkel elkerülte a bal kapufát, majd Szepessy elől szereltek jó helyzetben a vendégek védői. Persze a kontrákra azért oda kellett figyelni a Dobos-csapatnak, de az ellenfél egy távoli, egyébként jócskán fölé szálló lövésen kívül semmit nem tudott felmutatni az első félidőben, így gólnélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második felvonás sokkal jobban kezdte együttesünk, s mezőnyfölénye tíz percet követőn góllá is érett, mert egy bal oldali beadást követően Csendes érkezett pontosan a labdára, s hét méterről védhetetlenül fejelt a kapu jobb oldalába (1-0). Érthetően sietősebb is lett a vendégeknek, de nem igazán tudtak mit kezdeni a DPASE védekezésével sőt, továbbra is inkább a vásárhelyi térfélen pattogott a labda, s bár apróbb helyzetek adódtak a mieink előtt, ezekkel nem tudtak élni. Az utolsó tíz perchez érve láthatóan beleerősített a vendégcsapat, s ez meg is hozta eredményét, ugyanis a pár nappal ezelőtt még dunaújvárosi Ablonczy Gerjén a 83. percben kiegyenlített (1-1).

DPASE – Hódmezővásárhely 1-1 (0-0)

DPASE: Vaszócsik – Zvara, Csendes, Farkas, Karacs, Csehi, Dorogi, Sándor, Barna, Szepessy R., Tóth T. Vezetőedző: Dobos Barna.

Hódmezővásárhely: Bordás – Kormányos, Huszár, Szabó, Szilágyi, Laczkó, Ablonczy, Mezei, Pataki, Máté, Prasler. Vezetőedző: Major László.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányból fordítottak az ifik

Hátrányból fordítottak az ifik

2018. február 19. (hétfő)

A DFVE serdülő vízilabdázói meglepő vereséget szenvedtek, az ifjúságiak viszont háromgólos hátrányból fordítva nyertek rangadót Tatabányán.

Remek dunaújvárosi eredmények a diákolimpián

Remek dunaújvárosi eredmények a diákolimpián

2018. február 19. (hétfő)

Nyolc dunaújvárosi versenyző jutott tovább Seregélyesről a tollaslabdázók kiskunfélegyházi országos diákolimpiai fináléjába.

A lengyelek legyőzésével zárt a magyar jégkorong-válogatott

A lengyelek legyőzésével zárt a magyar jégkorong-válogatott

2018. február 18. (vasárnap)

A magyar jégkorong-válogatott 3-2-re legyőzte a világbajnoki rivális, házigazda lengyel csapatot a katowicei felkészülési torna vasárnapi zárónapján, így a második helyen zárt.

A Dunaferr nyerte az idegek harcát!

A Dunaferr nyerte az idegek harcát!

2018. február 18. (vasárnap)

Négy szettes, a végletekig kiélezett csatában nyerte a Pécs elleni hazai rangadót a Dunaferr SE röplabda csapata.

Negyedik a gyerekcsapat

Negyedik a gyerekcsapat

2018. február 18. (vasárnap)

Nyolc együttes részvételével rendeztek OMB röplabda fordulót a Dózsa iskola tornatermében, ahol kiváló meccseket láthattak a sportág szerelmesei.

Végleg felkerültünk a magyar darts térképre

Végleg felkerültünk a magyar darts térképre

2018. február 18. (vasárnap)

Az előző években is találkozhattunk nagyobb darts versenyekkel városunkban, de most először egy igazán tekintélyes eseményre került sor hétvégén, hiszen két nap alatt több, mint kétszáz versenyző állt a táblák elé.

A Pécset fogadja a Dunaferr

A Pécset fogadja a Dunaferr

2018. február 18. (vasárnap)

A röplabda bajnokság alapszakaszának alsóházi rangadóján a tét a legjobb nyolc csapat közé kerülés lehet, így igazán izgalmas ütközet elé néznek a sportág helyi kedvelői.