Döntetlennel kezdett a DPASE

2017. augusztus 12. (szombat) 20:49 - spigott

Hiába vezetett a véghajráig, 1-1-es döntetlent ért el a Hódmezővásárhely elleni hazai szezonnyitón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A 2017/2018-as szezon első bajnoki mérkőzését játszotta ma este hét órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely egyik nagy tavalyi riválisát, a Hódmezővásárhely gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Stadionban. Dobos Barna tanítványai elszántan és optimistán várták a bajnoki nyitányt, bár azzal mindenki tisztában volt, hogy nehéz kilencven perc vár labdarúgóinkra a nyáron megerősödött vendégekkel szemben.
A mérkőzés első negyed órája amolyan szezon eleji játékot hozott, mindössze Zvara Dávid huszonkét méteres szabadrúgása okozott némi veszélyt a vendégek kapujára. Ezt követően inkább a mezőnyben gyűrték egymást a felek, de mivel rengeteg volt az átadási hiba a két csapat játékában, az első húsz percben nem jegyezhettünk fel még kisebb helyzetet sem.

A játékrész derekához közeledve Szilágyi lövését viszont már bravúrral kellett védenie Vaszócsiknak, majd nem sokkal később Szepessy kapu elé lőtt labdáját szedte fel a hódmezővásárhelyi hálóőr. A játékrész hajrájában a dunaújvárosiak tudtak pontosítani játékukon, s ez több lehetőséget is hozott, de Dorogi közeli fejese centikkel elkerülte a bal kapufát, majd Szepessy elől szereltek jó helyzetben a vendégek védői. Persze a kontrákra azért oda kellett figyelni a Dobos-csapatnak, de az ellenfél egy távoli, egyébként jócskán fölé szálló lövésen kívül semmit nem tudott felmutatni az első félidőben, így gólnélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második felvonás sokkal jobban kezdte együttesünk, s mezőnyfölénye tíz percet követőn góllá is érett, mert egy bal oldali beadást követően Csendes érkezett pontosan a labdára, s hét méterről védhetetlenül fejelt a kapu jobb oldalába (1-0). Érthetően sietősebb is lett a vendégeknek, de nem igazán tudtak mit kezdeni a DPASE védekezésével sőt, továbbra is inkább a vásárhelyi térfélen pattogott a labda, s bár apróbb helyzetek adódtak a mieink előtt, ezekkel nem tudtak élni. Az utolsó tíz perchez érve láthatóan beleerősített a vendégcsapat, s ez meg is hozta eredményét, ugyanis a pár nappal ezelőtt még dunaújvárosi Ablonczy Gerjén a 83. percben kiegyenlített (1-1).

DPASE – Hódmezővásárhely 1-1 (0-0)

DPASE: Vaszócsik – Zvara, Csendes, Farkas, Karacs, Csehi, Dorogi, Sándor, Barna, Szepessy R., Tóth T. Vezetőedző: Dobos Barna.

Hódmezővásárhely: Bordás – Kormányos, Huszár, Szabó, Szilágyi, Laczkó, Ablonczy, Mezei, Pataki, Máté, Prasler. Vezetőedző: Major László.

A rovat további hírei: Sport

Vereség, de továbbjutás az EHF Kupában

Vereség, de továbbjutás az EHF Kupában

2017. október 22. (vasárnap)

Kétgólos, 27-25-ös vereséget szenvedett a CSM Roman vendégeként, de összességében magabiztosan jutott tovább az EHF Kupa harmadik fordulójába a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Trapattoni lesz a magyar válogatott kapitánya?

Trapattoni lesz a magyar válogatott kapitánya?

2017. október 22. (vasárnap)

A korábban hétszeres olasz bajnok, Giovanni Trapattoni is bejelentkezett a magyar válogatott kispadjára, mondta Bánki Erik, a szövetség elnökségi tagja a szegedma.hu-nak.

Idegenben is a győzelemre tör a Kohász

Idegenben is a győzelemre tör a Kohász

2017. október 22. (vasárnap)

Hétgólos előnyből várja az EHF Kupa második fordulójának romániai visszavágóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. A ma délelőtt tíz órakor kezdődő összecsapást a remények szerint élő videóközvetítés segítségével követhetjük figyelemmel. Részletek a tovább után.

Sima győzelem a Pénzügyőr ellen

Sima győzelem a Pénzügyőr ellen

2017. október 22. (vasárnap)

Remek játékkal aratott 35-25-ös sikert a Pénzügyőr elleni hazai bajnoki mérkőzésen a DAC NB II-es férfi kézilabda csapata.

Nem bírtuk legyűrni a Dabast

Nem bírtuk legyűrni a Dabast

2017. október 21. (szombat)

A kifejezetten jó formában játszó Dunaújváros ezúttal a tabellán hatodik helyet elfoglaló Dabas FC otthonába látogatott. A mieinknek kettős célja volt, hiszen meg szerették volna őrizni a tabellán elfoglalt első helyezésüket, ezzel együtt megszerezni a három bajnoki pontot.

Rangadót nyert a DSE Akadémia

Rangadót nyert a DSE Akadémia

2017. október 21. (szombat)

A röplabda bajnokság másodosztályában a Dunaferr SE Röplabda Akadémia három játszmában győzött a Zalaegerszeg ellen.

Botlott az Akrasz-Bau

Botlott az Akrasz-Bau

2017. október 21. (szombat)

Nagy esélyt szalasztott el az Akrasz-Bau, mely meglepő vereséget szenvedett a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának pénteki fordulójában.