Döntetlennel zárt Viborgban a DKKA

spigott - 2017. augusztus 5. 11:30

Az utolsó másodpercben kapott góllal ért el 26-26-os döntetlent a Viborg elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Miközben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es együttese megnyerte a Generation Handball utánpótlás kézilabda tornát, addig a felnőtt gárdára újabb felkészülési mérkőzés várt dániai túrájának utolsó "munkanapján". György László tanítványai ezúttal a 2016/2017-es dán bajnokság negyedik helyezettje, a Viborg HK ellen léptek pályára, méghozzá azzal a céllal, hogy a rendkívül kemény fizikai munka mellett is legyen lehetőségük a taktikai, technikai elemek csiszolására. Mint azt György László vezetőedző a találkozó után elmondta, rendkívül hasznos mérkőzést játszottak a jó erőkből álló hazaiakkal, annak ellenére is, hogy a mérkőzés eleje nem pont úgy alakult, ahogy azt a mieink elképzelték.

- Azt kértem a csapat tagjaitól a meccs előtt, hogy az eddigi mérkőzéseinkhez hasonlóan rengeteg futással igyekezzünk nyomás alatt tartani ellenfelünket. A nagy rohanásban azonban a kelleténél több technikai hibát is vétettünk az első félidőben, így a hazaiak megléptek tőlünk négy-öt góllal, de ahogy pontosítottunk a játékunkon, úgy elkezdtük ledolgozni hátrányunkat, melyet a szünetig sikerült minimálisra csökkenteni (14-13). A fordulás után a sérültek és hiányzók kivételével mindenki játéklehetőséget kapott, kemény, de kiegyenlített csatát vívtunk a hazaiakkal, s bár komoly esélyünk volt a győzelem megszerzésére is, végül egy időntúli hétméteressel döntetlenre mentették a meccset a dánok (26-26). Ezzel együtt maximálisan elérte a célját a péntek esti találkozó, elégedett voltam új játékosaink teljesítményével is, most kapnak egy kis pihenőt a lányok, de keddtől már otthon folytatjuk tovább a felkészülést.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.