Eb-bronzérmes a Dragon Steel!

spigott - 2017. augusztus 3. 18:00

Taktikus, remek versenyzéssel szerzett bronzérmet a sárkányhajósok Klub Európa-bajnokságán a dunaújvárosi Dragon Steel SE csapata.

Franciaországban, Divonne les Bains-ben rendezték meg július 27. és 31. között a 17. Klub Legénység Sárkányhajó Európa-bajnokságot. A megméretésen huszonöt ország kétezer versenyzője vett részt, s köztük természetesen ott voltak a dunaújvárosi Dragon Steel SE sportolói is, akik városunk és a Duna-menti Települések Alapítvány támogatásával vehettek részt a kontinensviadalon. Mint azt Tóth Edit, a Dragon Steel SE elnöke érdeklődésünkre elárulta, ezúttal négy kishajós legénységgel (Premier Vegyes, Női, Open és Szenior Vegyes), összesen tizenegy versenyszámban álltak rajhoz a rangos versenyen.

- A pénteki, első versenynapon a 2000 méteres versenyszámmal kezdtük meg a küzdelmeket, elszánt és erős ellenfelekkel, a megszokottól eltérő versenyrendezésben és szabályokkal kellett szembenéznünk ezen a távon. Ezen a napon négy különböző kategóriában és 10-es hajókban indultunk. A dobogóról éppen leszorulta végül a negyedik helyen végzett szenior vegyes csapatunk, a premier női a hatodik, premier vegyes a hetedik, míg a premier open (férfi) egységünk a tizedik helyen fejezte a táv küzdelmeit. Szombaton már a 200 méteres futamokon bizonyíthattunk, s a premier vegyes nagyhajós (20 fő) egységünk a premier open tízfős legénységéhez hasonlóan a kisdöntő negyedik helyét szerezte meg. A női mezőnyben sikerült elérnünk a nagydöntőt is, ám a dobogóra sajnos nem állhattunk fel, mert itt is a negyedik helyen végeztünk.

Vasárnap jöhettek az 500 méteres futamok, s ez volt az utolsó lehetőségünk arra, hogy végre elcsípjünk egy érmes helyezést. Nagy reményeket fűztünk szenior vegyes egységünkhöz, ám mivel a mezőny nagyon erős volt, így taktikáznunk kellett, de megérte, mert a középfutamból a döntőbe jutva szereztük meg a bronzérmet, amire rendkívül büszkék voltunk. Másik három egységünk ugyan nem jutott be a nagydöntőbe, de a premier vegyes kishajónk az első, premier női legénységünk a harmadik, míg a premier open formáció a negyedik helyen végzett a táv kisdöntőiben. Összesen huszonkilenc versenyzővel képviseltük Dunaújvárost a rendezvényen, ahol erős mezőnyben sikerült nagyon értékes bronzérmet szereznünk, de nemcsak erre, két negyedik helyünkre is nagyon örültünk, tényleg jár az elismerés a csapat tagjainak.

Képek forrása: Dragon Steel SE

A Dragon Steel SE Eb-csapatának tagjai: Bíró Andrea, Budaházi Melinda, Csobaji Botond, Gálné Sárközi Éva, Horváth Attila, Horváth László, Kiss Levente, Major József, Makrai Ádám, Mikulka Petra, Nagy Sándor, dr. Rubics László, Rubicsné Guld Lívia, Ruffing Gyöngyi, Schäffer Tamás, Séder-Schneider Katalin, Sógor Roland, Somogyi-Madarász Tibor, Szabó Ildikó, Szabó Katalin, Szilvási Katalin, Szvoboda Ferenc,Tóth Edit, Tóth Gergely, Tóth Villő, Várszegi Nikoletta, Vilmánszki Marcell, Vilmánszki Róbert.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.