Felveszi a kesztyűt a DPASE!

Szárszó Lajos - 2017. augusztus 23. 18:07

A vezetőedzőjét nélkülözni kényszerülő Dunaújváros PASE az első hazai győzelem megszerzésére készül a szombat esti, Szekszárd elleni mérkőzésen.

Két mérkőzést már lejátszottak a labdarúgó NB III idei kiírásában, melyeken a DPASE egy hazai döntetlen mellett egy idegenbeli győzelmet mutat fel. Ezeket is értékelte Dobos Barna vezetőedző és a csapat két új játékosa, Zvara Dávid és Sándor Tamás.

- Sajnálom, hogy az első mérkőzésen nem tudtuk győzni – kezdte a sajtótájékoztatót Dobos Barna vezetőedző -, amely elvárás lett volna, hiszen a legvégéig a kezünkben volt a győzelem megszerzésének lehetősége. Ezt követően nagyon készültünk a Szentlőrinc elleni idegenbeli mérkőzésre, hiszen az elmúlt szezonban vereséget szenvedtünk tőlük, így volt miért visszavágnunk, és természetesen az első idegenbeli győzelmet is meg akartuk szerezni. Láthatóan jobban játszottunk, mint az első fordulóban, hiszen taktikusak voltunk, illetve meg tudtuk akadályozni az ellenfél íveléseit. Góljaink előtt jó helyeken szereztük meg a labdákat, melyekből eredményes akciókat vezettünk, így tudtunk kétgólos előnyre szert tenni. A folytatásban a játékvezető elküldött a kispadról, így a kapunk mögötti helyezkedésem miatt jól láttam, hogy a meccs vége előtt nem sokkal tévesen ítélt tizenegyest a hazaiak javára. Nekünk azonban most nem ezzel, hanem azzal kell foglalkoznunk, hogy a jövőben egy keresztlabda se jusson el a kapunk előterébe. A legvégén nagyobb nyomás alá helyezték kapunkat, ráadásul volt egy extra hosszú, legalább hat perces hosszabbítás is, de végül sikerült megtartanunk előnyünket. Amit sajnálok, hogy ebből a védekezésből most még nem tudtunk olyan kontrát vezetni, amellyel végleg eldönthettük volna a találkozót. Csapatom minden dicséretet megérdemel, hiszen azt a Szentlőrincet győzte le, akik a tavalyi szezonban hazai pályán számos, az élcsoporthoz tartozó gárdát vertek meg.

Zvara Dávid arról is beszélt, hogy milyen volt a beilleszkedése a csapatba.
- Mivel már korábban is voltak tárgyalásaim Dobos Barnával, így nem volt számomra idegen a dunaújvárosi légkör. Már akkor is tetszettek a körülmények csakúgy, mint az egyesület hosszú távú koncepciója. Ideérkezésem után a beilleszkedés könnyen ment, a társak befogadtak. Az első hazai mérkőzésen nagyon szerettünk volna győzni, de az sajnos nem sikerült. Abban biztos vagyok, hogy a játékunk hétről-hétre jobb lesz, ezáltal sokra leszünk hivatottak ebben az idényben. Miután az első idegenbeli mérkőzésünket megnyertük most azért fogunk küzdeni, hogy az első hazai sikert is elérjük.

Sándor Tamás szerint jó, folyamatosan fejlődni tudó csapatunk van, így a bajnokság során számos örömben lesz még részünk.
- Jó látni, hogy mennyire számít a szakvezetés a fiatalokra, akik a rutinosakkal közösen jó csapatot alkotnak. Míg az első meccs végén a győzelemhez szükséges koncentráció hiányzott, a másodikon már minden rendben volt. Rutinosabb védőink jól fogták össze a védekezést, így sikerült megőriznünk a 2:1-es vezetést. Most már az első hazai győzelem megszerzésére készülünk, mellyel ki szeretnénk javítani az első mérkőzésen okozott csorbát.

Sándor Tamásék (16) az első hazai sikerrel készülnek!

A folytatásban a szombat este 19 órakor kezdődő Szekszárd elleni mérkőzésről beszélt Dobos Barna vezetőedző, aki játékosaival nem felejtette el a tavalyi záró fordulót, ahol leendő ellenfelünk alattomosan, számos komoly sérülést okozva játszott ellenünk.
- Igen jól kezdte a bajnokságot a Szekszárd, hiszen idegenben döntetlent játszottak, majd hazai pályán győztek. Erejüket mutatja, hogy utolsó góljaikat a meccseik végén szerezték. Bár azt szoktam mondani, hogy nem kell foglalkoznunk a múltban lezajlott mérkőzésekkel, most ennek az ellenkezője lesz az igaz, hiszen számunkra nagyon negatív mérleggel zárult a legutóbbi Szekszárd elleni találkozó. Sajnálom, hogy ilyet kell mondjak, de az ellenfelünk akkor agyonrúgott bennünket, melyet a játékvezető engedett. Ekkor vesztettük el több, mint fél évre Dobos Áront, akivel a gólja előtt szabálytalankodott a védője. Van mit törlesztenünk ellenük! Edzőjüket ismerve elmondhatom, parázs ütközet várható, de mi készen állunk erre! Számunkra az lesz a legfontosabb, hogy három ponttal zárjuk a mérkőzést, így lépéselőnyre tegyünk szert ellenük. Bízom abban, hogy következetes lesz a játékvezetés, akik reményeim szerint már a mérkőzés legelején kiszűrik, akár lappal is megfékezik a játékosok durvaságait, hiszen kiemelten fontos a játékosok testi épségének megvédése.

Képek: DO-archív

Nem véletlenül emelte ezt ki Dobos Barna, hiszen mint azt a vezetőedző elmondta, több alkalommal végzett videó elemzést a szekszárdi csapatról, melyeken feltűnő volt a játékosok szándékos, ellenfeleik testi épséget sem kímélő szabálytalankodása, így ez várható a szombat esti mérkőzésen is.
Zvara Dávid beszélt az öltözői hangulatról, melyből érződik, hogy a játékosok igen nagy erőbedobással készülnek a rangadóra:
- Igazi presztízsharc várható, melyen számunkra a legfontosabb az eredményesség lesz. Magunk, és a szurkolók miatt is mindent meg fogunk tenni azért, hogy megszerezzük az első hazai győzelmünket.
Az előző mérkőzésen a „sorozatos reklamálásért” kispadról elküldött Dobos Barna vezetőedző kétmeccses eltiltást kapott, ezért a helyére Lőrincz Emil ül majd le Jávorka András mellé. A Szekszárd elleni mérkőzés szombaton 19 órakor kezdődik a Dunaújváros Stadionban.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.