Hatodik helyen zárt a DAB

Szárszó Lajos - 2017. augusztus 20. 13:09

Hiába szerzett vezetést korán, végül négygólos, 6-2-es vereséggel fejezte be a poprádi Tátra Kupa küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A német EHC Bayreuth Tigers csapata ellen lépett jégre a Poprád kupa záró mérkőzésén a Dunaújvárosi Acélbikák együttese. A tét az ötödik hely megszerzése volt az igen erős mezőnyben, így a mieinknek minden erejüket össze kellett szedniük ahhoz, hogy a németek ellen szoros eredményt érjenek el a szokatlan, délelőtt 11 órakor kezdődő találkozón. Az első akciót a Tigers vezette, melynek végén máris bemutatkozott Duschek, aki védte Barta váratlan lövését, majd két veszélyes kontrát vezettek a mieink, ám az utolsó passzok pontatlanok voltak. A folytatás kiegyenlített párharcot hozott, mely alatt egy-egy keményebb ütközés tarkította a játékot. A kilencedik percben megszerezhettük volna a vezetést, amikor Müller hanyag átadását csípte el Németh, aki azonnal kapura fordult és lőtt, de a korong a vasról kifelé pattant. Ezt követően minden erejüket összeszedték a mieink, és megpróbálták nyomás alatt tartani ellenfelük kapuját, így Novotný is, aki a kapu torkából próbálta bepiszkálni a pakkot Vosvrada lábai között, melyre végül rá tudott tenyerelni. A DAB nyomása a 13. percben gólt eredményezett. Ezúttal nem a kapu előtti kavarodást használták ki a mieink, hanem a kék vonalról próbálkoztak jól, hiszen Ižacký bombaerős lövése talált utat a kapuba (1:0).

A vezetésnek azonban nem sokáig örülhettünk, mivel a bedobás után azonnal egyenlített a német együttes. Talán még a lőtt gól után nem állt össze a védekezés, vagy nem koncentráltak elég jól a fiúk, melyet Gläser használt ki (1:1). A folytatás kísértetiesen hasonlított az első, Minszk elleni meccshez, hiszen a vezetésünk után két perccel már ellenfelünknél volt az előny. A németek ezúttal Skripets kétperces kiállítását használták ki, Stas püfölte a korongot a kapunkba (1:2). A harmad végén Klosz életerős lövését védte a lepkéssel Vosvrda, majd Nagy gondolkodott túl sokat Silló remek átadása után, így elmaradt az egyenlítés. Ám ez a második harmad elején sem jött össze, főként, hogy növelte előnyét a Bayreuth. Ezúttal Müller volt a befejező (1:3). Talán ettől a találattól kissé összeroppant kapusunk, Stojanović, aki egy rossz kimozdulás után üresen hagyta kapuját, így Alanovnak nem akadt nehéz dolga, hogy abba becsúsztassa a pakkot, 1-4 és kapuscsere.

Ogrizek tesztelte egy kemény lövéssel a poprádi plexi tűrőképességét, majd emberelőnyben Orbán, őt követően Novotný lőtt eredmény nélkül. A két percbe egy kombinatív előnyös figura is belefért, melyet Némethre szerettünk volna megjátszani, de őt még időben semlegesítették az ellenfél védői. Az ellentámadásnál Németh szerette volna ugyanezt megtenni egy Tigers támadóval, de azt kiállítással jutalmazták a sporik. Duschek a meccs védését mutatta be a 34. percben, amikor óriási bravúrral védte Gerstung löketét, miközben a társak hősiesen védekezték ki az emberhátrányt. Skripets lövéssel zárult a játékrész, melyben a németek játéka érvényesült, így a Bikáknak sok lehetőségük nem volt a támadások felépítésére.

Képek: DO-archív

A záró húsz perc ismét gyors EHC góllal kezdődött, Barta mattolta Duschek Dávidot (1:5), majd Müller próbált meg varázsolni, de a korong végül megtréfálta. A 46. percben Geigenmüller előtt nyílt meg az út a kapunk felé, aki végül a keresztvasat lőtte telibe. Ezt követően azonban nekünk is sikerült átverekednünk magunkat az ellenfél védelmén, mely akció szép gólt eredményezett. Hruby indította remekül Ižacký-t, aki a szólóját biztos kézzel értékesítette (2:5). Jól érezhetően ez a mieinknek adott erőt, hiszen Silló betörése után Hetényi lőtt alig kapu mellé. Barta keresztpasszát Duschek remek mozdulattal tolta ki a kapu elől, míg a túloldalon, a biztos vezetés birtokában kapust cserélt a Tigers. Orbán Attila mutatta ki kissé a foga fehérjét, melyért két percet kapott, és azt azonnal kihasználta a Bayreuth. Duschek először még hárítani tudta Bart lövését, de a kipattanót Stas értékesítette (2:6). A folytatásban a gólszerző Stas kapott két percet akasztásért, melyből Ogrizek, majd Novotný szerettek volna újabb gólt szerezni, de a lövéseket a csereként beállt Lala hárította. A DAB vereségével a hatodik helyen végzett, de ne felejtsük el, milyen erőkből álló mezőnyben.

Dunaújváros Acélbikák - EHC Bayreuth Tigers 2:6 (1:2, 0:2, 1:2)

Dunaújvárosi Acélbikák: Stojanović (Duschek) – Klosz, Skripets, Lencsés, Hruby (1), Borbás, Hetényi, Orbán – Azari (C), Ogrizek, Rzavský – Nageler, Novotný (A), Ižacký 2 – Németh, Silló, Odnoga – Godó, Lérant, Nagy – Török. Vezetőedző: David Musial.

EHC Bayreuth Tigers: Vosvrda (Lala) – Gerstung, Heider (A) (1), Neher, Linden, Potač (C), Mayer, Müller 1, Pokovič – Barta 1 (1), S. Busch (1), Geigenmüller (1), Drews, Voronov, Koložváry (1), Bartosch (A), V. Busch, Stas 2 (1), Pešut (1), Gläser 1, Alanov 1 (1).

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.