Hazai bronz a Kohász Kupán

spigott - 2017. augusztus 19. 14:51

Háromgólos, 28-25-ös sikert aratott a Kohász Kupa bronzmérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Vác ellen. Együttesünk támadójátéka az első félidőben még akadozott, ám a térfélcsere után sikerült bedarálni a jól küzdő vendégeket.

A Kohász Kupa helyosztóinak bronzmérkőzésén lépett pályára ma déltől a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely ezúttal a váciak ellen mérette meg magát, nem titkoltan a javuló játék és a harmadik hely megszerzésének reményében. A kezdés azonban nem a legjobban alakult a mieink számára, ugyanis több átlövést is elhibázott csapatunk, s ezt ki is használták a vendégek, akik gyors lerohanásból és felállt fal ellen is rendre meglepték együttesünket (3-5). A folytatásban úgy tűnt, hogy rendezi sorait a Kohász, mely Dombi, Klujber és Szekerczés találataival fordított az álláson sőt, a Metzingen csapatától igazolt jobbátlövő újabb bombája után már 7-5-ös hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

Ekkor a váciakon volt a fordítás sora, feljavuló védekezésüknek, s a hazai hibáknak köszönhetően sorozatban háromszor Mattolták Tomasevics kapust, így a 24. percben újra a vendégek álltak közelebb a félidei részsikerhez (9-10). A játékrészből hátralévő időben felváltva szerezték góljaikat a csapatok, így a szünetre ellenfelünk vonulhatott minimális vezetéssel (11-12).

Ugyan a térfélcsere utáni első találatot újra a Vác jegyezte, a hazai jobb oldal továbbra is elemében volt, s mikor végre az addig csak kapufázó Micijevic is beszállt a gólgyártásba, végre magához ragadta a vezetést a Kohász (15-14). A folytatásban több kihagyott ziccer, elhibázott hetes miatt bosszankodhatott György László, aki annak ellenére is időt kért a 45. percben, hogy csapata ekkor már kettővel vezetett, mert úgy tűnt, hogy a befejezéseknél komoly gond akadt a koncentrációval.

A rövid szünetet követően Monori és Szalai találatainak tapsolhattak a dunaújvárosi drukkerek, s bár az 50. perc környékén újra jött egy hullámvölgy, a véghajrában már nem adott esélyt ellenfelének csapatunk, mely végül 28-25-re megnyerte a mérkőzést, ezzel a Kohász Kupa harmadik helyét is megszerezte.
György László: - A három hétvégi mérkőzésünk közül talán most játszottunk a legösszeszedettebben, támadásban és védekezésben is sikerült előrébb lépnünk, ez volt ma a legfontosabb. Hasznos torna volt ez számunkra, de hétfőtől már dolgozunk tovább.

A Kohász Kupa küzdelmeit végül a Viborg csapata nyerte meg, miután hatalmas küzdelemben, az utolsó másodpercekben szerzett góllal 25-24-re legyőzte a Budaörsöt, a bronz Dunaújvárosban maradt, míg az ötödik helyet a Zvezda Zvenigorod ellen hétméteresekkel győztes Debrecen szerezte meg.

DKKA – Váci NKSE 28-25 (11-12)
Gólszerzőink: Szekerczés 8, Klujber 7, Szalai 4, Monori 3, Micijevic 2, Kazai 2, Dombi 1, Molnár 1.

A Kohász Kupa pénteki eredményei

DVSC-TVP – Viborg HK 20-20 (11-13)
DKKA – Budaörs 23-23 (14-13)
Viborg HK – Váci NKSE 26-23 (12-12)
Zvezda Zvenigorod – Budaörs 23-27 (10-16)
Váci NKSE – DVSC-TVP 25-24 (12-13)
DKKA – Zvezda Zvenigorod 22-18 (16-7)

A helyosztók eredményei

2017. 08. 19. 10:00 DVSC-TVP – Zvezda Zvenigorod (ötödik helyért) 31-30 (hétméteresekkel
2017. 08. 19. 12:00 DKKA – Váci NKSE (harmadik helyért) 28-25
2017. 08. 19. 14:00 Budaörs – Viborg HK (első helyért) 24-25

Egyéni elismerések

Legjobb kapus: Katarina Tomasevics (DKKA)
Legjobb játékos: Lotte Grigel (DVSC-TVP)
Gólkirálynő: Szekerczés Luca (DKKA), Line Haugsted (Viborg HK) 17-17 góllal

A rovat további hírei: Sport

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.