Hiába volt zsebben a döntő

spigott - 2017. augusztus 18. 21:22

Vezetett már tíz góllal is, ám végül csak néggyel nyert az orosz Zvezda Zvenigorod ellen, így csak a Kohász Kupa harmadik helyéért léphet pályára szombaton a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

A Budaörs elleni 23-23-as döntetlen után a Zvezda Zvenigorod ellen lépett pályára ma este hét órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese a Kohász Kupa utolsó csoportmérkőzésén. Mivel a délutáni találkozón a Budaörs 27-23-ra legyőzte az oroszokat, ezért a mieinknek minimum öt góllal kellett nyerniük ahhoz, hogy szombaton délután kettő órától az aranyéremért szállhassanak harcba a hatcsapatos megméretésen.

György László tanítványai ennek megfelelően is kezdték a mérkőzést, remek védekezéssel, s ellenállhatatlan támadójátékkal lepték meg ellenfelüket, s alig telt el négy perc a találkozóból, mikor már 4-0-ra vezettek Szekerczésék. A vendégek ugyan a hatodik percben megtörték gólcsendjüket, ám ez sem hozta vissza őket a meccsbe, mert a Kohász játékosai továbbra is nagy odafigyeléssel kézilabdáztak, s Dombi, valamint Micijevic találataival növelték tovább előnyüket (8-2). Az oroszok szakvezetője hiába forgatta csapatát, csak nem sikerült megtalálnia az ideális felállást, mert hiába tartották meg 10-4-ig a hatgólos különbséget, Szekerczés, Micijevic, Kazai és Szalai révén egy újabb 4-0-s rohamot produkált a Kohász, mely a 20. percben már 14-4-re vezetett. Ugyan a félidő hajrájában egy-két hibát elkövettek a mieink, ám a szünetre így is 16-7-es vezetéssel vonulhattak, s ekkor kevesen gondolták azt, hogy mégsem sikerül bejutni a torna döntőjébe.

Pedig a térfélcsere után voltak arra utaló jelek, hogy valamivel könnyedebben veszik a játékot a mieink, s ezt megelégelve György László már a negyedik percben időt kért, ám a kisebb fejmosás sem használt a csapatnak, mely sorozatban hagyta ki ziccereit, s egyetlen árva Szekerczés-gólon kívül nem tudott semmit sem felmutatni a második felvonás első tizenöt percében. A túloldalon az oroszok sem brillíroztak, ám így is fokozatosan csökkenteni tudták a két gárda közti különbséget, így a mérkőzés utolsó tíz percéhez érve ismét volt miért izgulni, hiszen ekkor már csak hattal vezetett a Kohász (17-11). Innen ugyan még egyszer megléptek nyolccal Klujber Katrinék, ám a véghajrát nagyon elrontották kézilabdázóink, újabb kihagyott ziccerek, rossz átadások bosszantották a hazai drukkereket, s ezt köszönték a vendégek, akik az utolsó percben kétszer betalálva alakították ki a 22-18-as végeredményt.

Ez egyben azt is jelentette, hogy azonos pontszám és gólarány mellett, több szerzett találatának köszönhetően a Budaörs nyerte a mieink csoportját, így Zácsikék játszhatják a szombat délutáni döntőt a Viborg ellen, a mieink a Vác ellenében lépnek pályára a bronzéremért, míg az ötödik helyért a Debrecen és a Zvezda Zvenigorod küzdhet meg délelőtt tíz órától.

DKKA – Zvezda Zvenigorod 22-18 (16-7)
Gólszerzőink: Szekerczés 7, Micijevic 6, Kazai 3, Monori 2, Klujber 2, Dombi 1, Szalai 1.

A Kohász Kupa mai eredményei

DVSC-TVP – Viborg HK 20-20 (11-13)
DKKA – Budaörs 23-23 (14-13)
Viborg HK – Váci NKSE 26-23 (12-12)
Zvezda Zvenigorod – Budaörs 23-27 (10-16)
Váci NKSE – DVSC-TVP 25-24 (12-13)
DKKA – Zvezda Zvenigorod 22-18 (16-7)

A helyosztók programja

2017. 08. 19. 10:00 DVSC-TVP – Zvezda Zvenigorod (ötödik helyért)
2017. 08. 19. 12:00 DKKA – Váci NKSE (harmadik helyért)
2017. 08. 19. 14:00 Budaörs – Viborg HK (első helyért)

A rovat további hírei: Sport

Biztos sikernek örülhettek

Biztos sikernek örülhettek

2024. okt. 19.

Remek mentalitással, nagyon fegyelmezetten játszva aratott háromgólos győzelmet a Mad Dogs elleni hazai bajnokin a Dunaújváros Futsal együttese pénteken este.

A kétgólos előny sem volt elég az Acélbikáknak

A kétgólos előny sem volt elég az Acélbikáknak

2024. okt. 19.

Hiába a vezetés és az első játékrészben nyújtott jó játék, a második harmadtól jobban, fegyelmezettebben játszó Újpest is elvitte a három pontot a jégcsarnokból.

A továbbjutás kapujában a DFVE

A továbbjutás kapujában a DFVE

2024. okt. 19.

Fél lábbal már a legjobb négy között van a DFVE női vízilabda csapata a Magyar Kupában, miután a negyeddöntő első meccsén négy góllal nyert Szentesen.

DSTV: győztest hirdettek az ÚDL-ben

DSTV: győztest hirdettek az ÚDL-ben

2024. okt. 18.

Véget ért a Dunaújvárosi Darts Club saját szervezésű sorozatának az egyéni viadalsora. Az idei ÚDL egyéni nyertese Tömöri Tibor lett, míg a dobogó második fokára Kiss Péter, a harmadikra pedig Füzesi Zsolt állhatott fel. Hangkép.

Hazai meccs előtt az Acélbikák

Hazai meccs előtt az Acélbikák

2024. okt. 18.

Idén már másodszor lép pályára az Újpest ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.

DSTV: sporttal ünnepelték a szép jubileumot

DSTV: sporttal ünnepelték a szép jubileumot

2024. okt. 17.

Az idei volt az 50. elkezdett tanév a DSZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium életében. A jeles jubileum alkalmából nagyon sok programmal készül az iskola – a sportos vonal nyitánya pedig a Rudas50 Kupa elnevezésű sportesemény volt. Hangkép.

Olimpiai bronzérmes kapust igazolt a DFVE

Olimpiai bronzérmes kapust igazolt a DFVE

2024. okt. 17.

Dunaújvárosban folytatja pályafutását az orosz női válogatott 31 esztendős kiváló hálóőre, Anna Karnaukh.