Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Ligetzáró-Évadnyitó vasárnap a Petőfi ligetben

2017. augusztus 27. (vasárnap) 7:51 - Vass Ádám

Ahogy az lenni szokott, a nyári Petőfi Művészeti Liget programjának zárása egyben az új színházi évad kezdetét is jelenti a Bartók színház számára, minderre vasárnap kerül sor változatos programok kíséretében.

Már délután elkezdődik az idei Petőfi Művészeti Ligetet záró programsorozat vasárnap, hiszen délután négy órakor a liget fái alatt kreatív és tudást gyarapító szórakozás, logikai feladványok, ügyességi játékok és érdekes kísérletek várják kicsiket és nagyokat egyaránt. A Furfangos csudavilág után a Holló együttes lép a szabadtéri színpadra, vásári komédiákat idéző műsorukkal és az elmúlt évszázadok legszebb gyermekdalaiból összeállított előadásukkal. Fél hétkor újabb program egy újabb helyszínen, a kora esti órában már Bernáth Imre vár mindenkit a színházteremben, amikor sor kerül a nagysikerű Mozi kalandok című film premierjére a Bartók színházban. Zárásként a Quartett Escualo és Várhelyi Éva argentin tangó estje szórakoztatja a közönséget, akik néhány év alatt a magyar zenei élet elismert szereplőjévé váltak.

Az esti zárókoncert előtt a Bartók színház igazgatója, Őze Áron köszönti a közönséget és részletesebben beszél az új évad terveiről és a bemutatókról. A Szolgálat évada többek közt a Mikrokozmosz című gyermekelőadással kezdődik Csadi Zoltán rendezésében, de ősszel bemutatják a Négy évszak, A falka című táncjátékot, valamint több vendégelőadásra is számítani lehet. Nem maradnak el továbbá az előző évad legnagyobb sikerei sem, hiszen az Ájlávju, de jó vagy, légy más és a Valahol Európában is a repertoárban szerepel, és természetesen az aula sem marad soha üres, a Bartók idén is havonta ad majd lehetőséget helyi művészeknek tárlatuk bemutatására.

A rovat további hírei: Kultúra

Keserédes búcsú a színpadtól

Keserédes búcsú a színpadtól

2018. február 18. (vasárnap)

Lapis Erika öt hónapos kismamaként lépett utoljára a Bartók színpadára, most minden erejével az anyaságra koncentrál fog. 

Dunaújváros is szóba került

Dunaújváros is szóba került

2018. február 13. (kedd)

Két monostort építene Magyarországon a bécsi ortodox egyházközség. Ennek érdekében egyházi delegáció tett látogatást városunkban is.

Nemzetközi jazz-őrület a Művészben

Nemzetközi jazz-őrület a Művészben

2018. február 11. (vasárnap)

A keddi jazz koncert után szombaton ismét programot tervezhettek a műfaj szerelmesei az egyre ismertebb és látogatottabb Művész Presszóba. 

Terminálon a hokisok

Terminálon a hokisok

2018. február 09. (péntek)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának tagjai szerdán este ellátogattak a Bartók Kamaraszínházba.

Nem hétköznapi muzsika

Nem hétköznapi muzsika

2018. február 07. (szerda)

Rendhagyó módon kedden este is felcsendült a jazz a Művész Presszóban. A Havasi Lajos énekessel kibővült Finucci Bros Quartet lemezbemutató turnéja első állomásának a dunaújvárosi Művész Presszót választotta. DO-videó!

Lélekharangra hangolva

Lélekharangra hangolva

2018. február 06. (kedd)

Hétfőn tartották Páskándi Géza, Lélekharang című drámájának olvasópróbáját a Bartók Kamaraszínházban. A premier március 16-án, pénteken lesz.

Mátyás király-emlékév

Mátyás király-emlékév

2018. február 04. (vasárnap)

2018-ban Mátyás király uralkodóvá választásának 560., valamint születésének 575. évfordulójára emlékezünk. Emlékév keretében a legendás uralkodó életéről szóló vándorkiállításokkal, előadásokkal, hagyományőrző programokkal készülnek a szervezők.