Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Ligetzáró-Évadnyitó vasárnap a Petőfi ligetben

2017. augusztus 27. (vasárnap) 7:51 - Vass Ádám

Ahogy az lenni szokott, a nyári Petőfi Művészeti Liget programjának zárása egyben az új színházi évad kezdetét is jelenti a Bartók színház számára, minderre vasárnap kerül sor változatos programok kíséretében.

Már délután elkezdődik az idei Petőfi Művészeti Ligetet záró programsorozat vasárnap, hiszen délután négy órakor a liget fái alatt kreatív és tudást gyarapító szórakozás, logikai feladványok, ügyességi játékok és érdekes kísérletek várják kicsiket és nagyokat egyaránt. A Furfangos csudavilág után a Holló együttes lép a szabadtéri színpadra, vásári komédiákat idéző műsorukkal és az elmúlt évszázadok legszebb gyermekdalaiból összeállított előadásukkal. Fél hétkor újabb program egy újabb helyszínen, a kora esti órában már Bernáth Imre vár mindenkit a színházteremben, amikor sor kerül a nagysikerű Mozi kalandok című film premierjére a Bartók színházban. Zárásként a Quartett Escualo és Várhelyi Éva argentin tangó estje szórakoztatja a közönséget, akik néhány év alatt a magyar zenei élet elismert szereplőjévé váltak.

Az esti zárókoncert előtt a Bartók színház igazgatója, Őze Áron köszönti a közönséget és részletesebben beszél az új évad terveiről és a bemutatókról. A Szolgálat évada többek közt a Mikrokozmosz című gyermekelőadással kezdődik Csadi Zoltán rendezésében, de ősszel bemutatják a Négy évszak, A falka című táncjátékot, valamint több vendégelőadásra is számítani lehet. Nem maradnak el továbbá az előző évad legnagyobb sikerei sem, hiszen az Ájlávju, de jó vagy, légy más és a Valahol Európában is a repertoárban szerepel, és természetesen az aula sem marad soha üres, a Bartók idén is havonta ad majd lehetőséget helyi művészeknek tárlatuk bemutatására.

A rovat további hírei: Kultúra

Tízezren "dudikoztunk" a Zsiráf téren

Tízezren "dudikoztunk" a Zsiráf téren

2018. június 20. (szerda)

Hangosan, pörgősen és többnyire jó zenékkel ért véget a tizedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton. A tapasztalatokról, a visszajelzésekről Arnold Miklós, a fesztivál főszervezője számolt be

Elhunyt Kányádi Sándor

Elhunyt Kányádi Sándor

2018. június 20. (szerda)

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

Gyulára megy a Rák Jóska

Gyulára megy a Rák Jóska

2018. június 19. (kedd)

A Bartók színház társulata is fellép az idei Shakespeare Fesztiválon, amelyet július 9-15. között rendeznek Gyulán, a várszínházi évad keretében.

Vége az utolsó dalnak is

Vége az utolsó dalnak is

2018. június 17. (vasárnap)

Hangosan, pörgősen és többnyire jó zenékkel ért véget a tizedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton. Jövőre ugyanitt, ugyanekkor találkozunk. Addig viszont sok élmény vár még ránk, élen a Rockmaratonnal, amit most csak még jobban várunk.

Tetőpontján a hangulat

Tetőpontján a hangulat

2018. június 16. (szombat)

A harmadik nap a DUDIK-on egyben eddig a legjobb is volt, köszönhetően a zenekaroknak és a látogatóknak, akik szép számmal képviseltették magukat.

A Család Évadát hirdette meg Őze Áron

A Család Évadát hirdette meg Őze Áron

2018. június 15. (péntek)

Évadzáró társulati ülést tartottak a Bartók színházban, az elmúlt hónapot értékelése után pedig átadták a díjakat is azoknak, akik a legtöbbet tették idén a színházért.

Beindult a fesztivál

Beindult a fesztivál

2018. június 15. (péntek)

Túl vagyunk a DUDIK felénél és az biztos, hogy nem a csütörtöki számított a legerősebb napnak a négy közül, de a látogatók nem csalódtak, megkapták az igazi fesztiválérzést.