Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Ligetzáró-Évadnyitó vasárnap a Petőfi ligetben

2017. augusztus 27. (vasárnap) 7:51 - Vass Ádám

Ahogy az lenni szokott, a nyári Petőfi Művészeti Liget programjának zárása egyben az új színházi évad kezdetét is jelenti a Bartók színház számára, minderre vasárnap kerül sor változatos programok kíséretében.

Már délután elkezdődik az idei Petőfi Művészeti Ligetet záró programsorozat vasárnap, hiszen délután négy órakor a liget fái alatt kreatív és tudást gyarapító szórakozás, logikai feladványok, ügyességi játékok és érdekes kísérletek várják kicsiket és nagyokat egyaránt. A Furfangos csudavilág után a Holló együttes lép a szabadtéri színpadra, vásári komédiákat idéző műsorukkal és az elmúlt évszázadok legszebb gyermekdalaiból összeállított előadásukkal. Fél hétkor újabb program egy újabb helyszínen, a kora esti órában már Bernáth Imre vár mindenkit a színházteremben, amikor sor kerül a nagysikerű Mozi kalandok című film premierjére a Bartók színházban. Zárásként a Quartett Escualo és Várhelyi Éva argentin tangó estje szórakoztatja a közönséget, akik néhány év alatt a magyar zenei élet elismert szereplőjévé váltak.

Az esti zárókoncert előtt a Bartók színház igazgatója, Őze Áron köszönti a közönséget és részletesebben beszél az új évad terveiről és a bemutatókról. A Szolgálat évada többek közt a Mikrokozmosz című gyermekelőadással kezdődik Csadi Zoltán rendezésében, de ősszel bemutatják a Négy évszak, A falka című táncjátékot, valamint több vendégelőadásra is számítani lehet. Nem maradnak el továbbá az előző évad legnagyobb sikerei sem, hiszen az Ájlávju, de jó vagy, légy más és a Valahol Európában is a repertoárban szerepel, és természetesen az aula sem marad soha üres, a Bartók idén is havonta ad majd lehetőséget helyi művészeknek tárlatuk bemutatására.

A rovat további hírei: Kultúra

Zene és tánc a kozmoszban

Zene és tánc a kozmoszban

2017. szeptember 26. (kedd)

Ugyan csak október 6-án lesz a Mikrokozmosz című gyermekelőadás bemutatója a Bartók színházban, ám olyan jól haladnak a próbákkal, hogy szinte már csak finomhangolásra van szükség.

Pénteken elszabadul a Falka

Pénteken elszabadul a Falka

2017. szeptember 25. (hétfő)

Dupla táncjátékkal indul a Szolgálat Évada a Bartók színházban, pénteken ugyanis jön az első premier, ami rögtön két előadást is jelent egyben, hiszen a Négy évszak, A falka két különböző történetet mesél el, ami mégis együtt ad ki egy látványos előadást.

Kiállítás a múlt századból

Kiállítás a múlt századból

2017. szeptember 22. (péntek)

Pentelei Molnár János mellett városunk egy másik kiemelkedően nagy színvonalú festőt is adott az országnak, mégpedig a méltatlanul elfeledett Galla Endrét, aki éppen 120 éve született. Most az ő festményeiből látható kiállítás a Bartók színházban.

Újra nagy ünneppé tenni a Zene Világnapját

Újra nagy ünneppé tenni a Zene Világnapját

2017. szeptember 22. (péntek)

Az előző években a Zene Világnapja kevésbé került középpontba városunkban, holott korábban nagy hagyományai voltak minden év október elsején. Idén a Sándor Frigyes Zeneiskola szervezésének hála méltó módon ünnepelhetünk egy egész napos programsorozatnak köszönhetően.

Ez Vagyok Én kiállítás idén is

Ez Vagyok Én kiállítás idén is

2017. szeptember 20. (szerda)

A Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület idén már tizenkilencedik alkalommal rendezi meg országos kiállítását Ez Vagyok Én címmel, melyre október 6-ig várják az alkotásokat.

Históriás mesék az MMK-ban

Históriás mesék az MMK-ban

2017. szeptember 18. (hétfő)

Ma este hat órától az MMK-ban folytatódik Horváth Béla történelem tanár históriás meséinek őszi idénye. Az első előadáson a 10. századi magyar katonai nagyhatalom hadjáratait mutatja be az érdeklődőknek.

Negyven éve a közösségért

Negyven éve a közösségért

2017. szeptember 17. (vasárnap)

Négy évtizeddel ezelőtt, 1977. szeptember 12-én alakult meg a Dunaújvárosi Délszláv Klub. Ez alkalomból látványos gálával kedveskedtek a ma már Dunaújvárosi Horvátok és Szerbek Egyesülete nevet viselő csapat tagjai az érdeklődőknek szombaton délután a Bartók színházban, ami egy jókedvű vacsorával és Táncházzal folytatódott a Béke étteremben.