Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Ligetzáró-Évadnyitó vasárnap a Petőfi ligetben

2017. augusztus 27. (vasárnap) 7:51 - Vass Ádám

Ahogy az lenni szokott, a nyári Petőfi Művészeti Liget programjának zárása egyben az új színházi évad kezdetét is jelenti a Bartók színház számára, minderre vasárnap kerül sor változatos programok kíséretében.

Már délután elkezdődik az idei Petőfi Művészeti Ligetet záró programsorozat vasárnap, hiszen délután négy órakor a liget fái alatt kreatív és tudást gyarapító szórakozás, logikai feladványok, ügyességi játékok és érdekes kísérletek várják kicsiket és nagyokat egyaránt. A Furfangos csudavilág után a Holló együttes lép a szabadtéri színpadra, vásári komédiákat idéző műsorukkal és az elmúlt évszázadok legszebb gyermekdalaiból összeállított előadásukkal. Fél hétkor újabb program egy újabb helyszínen, a kora esti órában már Bernáth Imre vár mindenkit a színházteremben, amikor sor kerül a nagysikerű Mozi kalandok című film premierjére a Bartók színházban. Zárásként a Quartett Escualo és Várhelyi Éva argentin tangó estje szórakoztatja a közönséget, akik néhány év alatt a magyar zenei élet elismert szereplőjévé váltak.

Az esti zárókoncert előtt a Bartók színház igazgatója, Őze Áron köszönti a közönséget és részletesebben beszél az új évad terveiről és a bemutatókról. A Szolgálat évada többek közt a Mikrokozmosz című gyermekelőadással kezdődik Csadi Zoltán rendezésében, de ősszel bemutatják a Négy évszak, A falka című táncjátékot, valamint több vendégelőadásra is számítani lehet. Nem maradnak el továbbá az előző évad legnagyobb sikerei sem, hiszen az Ájlávju, de jó vagy, légy más és a Valahol Európában is a repertoárban szerepel, és természetesen az aula sem marad soha üres, a Bartók idén is havonta ad majd lehetőséget helyi művészeknek tárlatuk bemutatására.

A rovat további hírei: Kultúra

Újrahasznosítás kreatívan

Újrahasznosítás kreatívan

2017. november 20. (hétfő)

A Gárdonyi iskolában nyílt kiállításon rendkívül egyedi, de az iskolához nagyon közel álló technikával készült alkotásokat tekinthetnek meg a látogatók a következő egy hétben.

Márton napi mulatság

Márton napi mulatság

2017. november 19. (vasárnap)

A Munkásművelődési Központban harmadszor rendezték meg a Márton napi kavalkádot, ezúttal az első alkalmaknál is több látogatóval.

Kurucz Zsófia harmadik kiállítása

Kurucz Zsófia harmadik kiállítása

2017. november 17. (péntek)

A Bartók színház aulájában ezúttal Kurucz Zsófia tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők, akinek tavaly augusztusi bemutatkozása óta ez már a harmadik kiállítása városunkban.

A költő üzenete a legfontosabb

A költő üzenete a legfontosabb

2017. november 16. (csütörtök)

Tizenkilencedik alkalommal tartott városi szavalóversenyt a Dunaferr iskola, melyre a korábbiakhoz hasonlóan ismét rengetegen jelentkeztek, hogy elszavalhassák kedvenc versüket.

Asszonymese egy részben

Asszonymese egy részben

2017. november 15. (szerda)

Márai Sándor 1980-ban megjelent története elevenedik meg a Bartók színházban, méghozzá nem más, mint a Jászai Mari-díjas Vándor Éva tolmácsolásában. A rendező, Szemán Béla a darabbal kapcsolatban elmondta, színházi értelemben véve a nők nincsenek elkényeztetve, ritka, hogy ennyire mély, ennyire nagy szerep jut valakinek, az előadás tehát ebben is kicsit más lesz, mint amit megszokhattunk.

Múzeumi Őszbúcsúztató

Múzeumi Őszbúcsúztató

2017. november 12. (vasárnap)

Ismeretterjesztő előadásokkal, őszies hangulatú kézműves programokkal és Márton napi hagyományokra épülő foglalkozásokkal várta az érdeklődőket az Intercisa Múzeum szombaton a családi napon.

Jazzy Stripe a Művészben

Jazzy Stripe a Művészben

2017. november 10. (péntek)

Folytatódik a Művész Presszó péntek esti jazz-sorozata, ma a könnyedebb, populárisabb műfajokat is előszeretettel megszólaltató Jazzy Stripe lép a közönség elé.