Negyedik hely a junior Eb-n

spigott - 2017. augusztus 6. 16:29

Nagy küzdelemben szenvedett 28-26-os vereséget a dánoktól az Európa-bajnokság bronzmérkőzésén a magyar női junior kézilabda válogatott.

A franciák elleni elődöntős vereség után ma délután három órától a dánok elleni bronzmérkőzésen lépett pályára a magyar női junior kézilabda válogatott a szlovéniai Európa-bajnokság utolsó napján. Hajdu János tanítványai elszántan kezdték a találkozót, ráadásul nem is rosszul, mert alig telt el hat perc a játékidőből, mikor már időt kellett kérnie az ellenfélnek (4-2). Ugyan az időkérést követően már három góllal is megléptek a mieink, sajnos a folytatásban erősen visszaesett a magyar juniorok teljesítménye, s ezt kihasználva fokozatosan csökkentette hátrányát ellenfelük, mely a játékrész derekához érve minimálisra csökkentette a két gárda közti különbséget. A félidő derekától felváltva szerezték góljaikat a csapatok, de a hajrát a dánok bírták valamivel jobban, így a szünetre már ők vonulhattak 14-13-as vezetéssel.

A térfélcserét követően viszont eldőlni látszott a találkozó, ugyanis míg a mieink több tiszta ziccert kihagytak, addig a dánok könnyedén szerezték újabb és újabb góljaikat, így egyáltalán nem volt véletlen, hogy Hajdu János a 42. percben, 16-21-es hátrányban időt kellett, hogy kérjen. Sikerült is összeszedni egy kicsit a mieink támadójátékát és védekezését is, egy ideig nem nőtt tovább a különbség sőt, Háfra és Klujber találataival faragott is hátrányából együttesünk, s az 50. percben újra csak három találatra volt ellenfelétől (22-25). A véghajrában többször is sikerült feljönnie kettő gólra fiataljainknak, ám a dánok már nem engedték ki a meccset a kezükből, s végül 28-26-os sikert aratva szerezték meg a bronzérmet, míg a magyar női junior válogatott a negyedik helyen fejezte be az Európa-bajnokságot.

Magyarország - Dánia 26-28 (13-14)

Magyarország: Binó, Hlogyik, Suba (kapusok), Faluvégi 2, Fodor 2, Giricz 1, Háfra 9, Hornyák B. 2, Hudák, Klujber 4, Kuti, Márton 1, Pásztor 2, Román 1, Szabó K. 2, Tóvizi. Szövetségi edző: Hajdu János.

Főoldali kép: keziszovetseg.hu

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.