Pontvesztés a hibák ára

spigott - 2017. augusztus 18. 13:11

Nem játszott jól, rengeteg technikai hibát vétett, így a Budaörs elleni 23-23-as döntetlennel kezdte meg a Kohász Kupa küzdelmeit ma délelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Két mérkőzéssel vette kezdetét ma délelőtt a VI. Kohász Kupa küzdelemsorozata a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A hatcsapatos viadal első találkozóján a Debrecen és a Viborg mérete össze egymással erejét, s hiába vezettek a mérkőzés nagyobbik részében a dánok, a jól küzdő DVSC végül 20-20-as döntetlenre mentette a meccset. Ezt követte a Kohász és a Budaörs mérkőzése, mely előtt György László abban bízott, hogy tanítványai ezúttal pontosabban, jobban játszanak, mint tették azt legutóbbi fellépésükön.

A kezdésre nem is lehetett különösebb panasz, mert pillanatok alatt meglógott két góllal csapatunk, ám a 8. percben már időt kellett kérnie vezetőedzőnknek, mert a jó kezdést nem követte hasonló folytatás (3-2). A rövid pauzát követően úgy tűnt, hogy visszatalál a helyes útra együttesünk, mely Kazai és Micijevic találataival lógott meg 6-3-ra, ám a támadásban elkövetett technikai hibákból sorozatban kapta a gyors indítás utáni gólokat a Kohász, így a 15. percben ismét egált mutatott az eredményjelző (6-6). Egy budaörsi időkérést követően Zácsik és Monori gólpárbaját láthatták a drukkerek, előbbivel a hazai, utóbbival a vendégek védelme nem tudott mit kezdeni, de hiába szállt be Klujber is a gólgyártásba, két-három eladott labdát követően a 20. percben átvette a vezetést Mihály Attila együttese (10-11). Az utolsó öt percben Tomasevics kapus védéseivel, valamint Klujber találataival fordított a DKKA, mely végül 14-13-as előnnyel vonulhatott a tízperces pihenőre.

A térfélcserét követően szinte teljesen átszervezte csapatát György László vezetőedző, ám hiába sikerült újra meglépni kettő találattal, ismét jöttek a bosszantó hibák, eladott, vagy helyzet nélkül ellőtt labdák, s mivel ezt könyörtelenül kihasználták a vendégek, a 40. percben ismét náluk volt az előny (18-19). Micijevic gyorsan egyenlített azért, majd a horvát átlövő kiállítása alatt Grosch kétszer, míg Szalai egyszer villant, s bár a túloldalon Gerháth is betalált, bő öt perccel a meccs vége előtt a mieink álltak valamivel közelebb a sikerhez (22-20). Micijevic hetedik gólja után már szinte a kezünkben érezhettük a győzelmet, ám a hajrában is több rossz megoldás miatt bosszankodhattak a hazai drukkerek, s mivel a túloldalon ezt nem követték el a vendégek, így fél perccel a meccs vége előtt ki is egyenlítettek (23-23). Az utolsó másodpercekben Grosch lőtt éles szögből kapuba, ám a játékvezetők nem adták meg a találatot, így maradt a döntetlen, ami György László szerint is reális volt a mai találkozón.

"A játék képe alapján jogos a döntetlen, amiért sajnos elsősorban minket terhel a felelősség. Gyenge teljesítményt nyújtottunk ma, főleg támadásban, rengeteg ki nem kényszerített hibát követtünk el, s ennek egyenes következménye volt az, hogy nem tudtuk megnyerni a mérkőzést" – fogalmazott a mérkőzést követően a DKKA szakvezetője

A Kohász Kupa délelőtti eredményei

DVSC-TVP – Viborg HK 20-20 (12-13)

DKKA – Budaörs 23-23 (14-13)
Gólszerzőink: Micijevic 7, Klujber 4, Kazai 3, Monori 2, Grosch 2, Bouti 2, Szekerczés 2, Szalai 1.

A rovat további hírei: Sport

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.