Tisztes helytállás a Kassa ellen

Szárszó Lajos - 2017. augusztus 19. 17:25

A szlovák rekordbajnok elleni találkozón gólig, döntetlenre hozott harmadig jutottak az Acélbikák, ám így sem volt esélyük a szoros eredményre a poprádi Tátra Kupán.

A 70. Poprád kupa második mérkőzését a Dunaújváros az ellen a Kassa ellen játszotta, akik a Minszk legyőzésével egyértelműsítették, hogy miért ők a szlovák bajnokság második legmagasabban jegyzett klubja. A múltjukról elég annyit tudnunk, hogy a hokicsapat kétszeres csehszlovák és nyolcszoros szlovák bajnok, mindkét kategóriában listavezető. Kontinentális Kupa-győztes, kétszeres ezüstérmes a jégkorong BEK-ben. Nos, ezek alapján a DAB-tól a tisztes helytállás volt elvárható még akkor is, ha most nem találtuk ott az ellenfél játékosainak névsorában a legnagyobb neveket, így a szlovákok 2002-es világbajnokát és 2003-ban világbajnoki bronzérmes válogatottjának tagját, aki több mint 450 NHL-, 230 KHL- és 100 SHL-mérkőzést játszott, vagyis Ladislav Nagyot, valamint a Stanley Kupa-győztes Jiri Biceket sem.

A mieink viszont az első meccshez képest erősödtek, mivel csatlakozott az együtteshez az frissen hazaigazolt Orbán Attila. A szlovák együttes villámrajtot vett, hiszen a 38. másodpercben, vagyis az első akcióból gólt szerzett. Egy határozott korongszerzést követően Bača talált Duschek hálójába (0:1). A következő percekben folytatódott a kassai nyomás, akik kiváló korcsolyázással forgatták meg védőinket, és a kapu mögötti terület bejátszásával próbálták elterelni kapusunk figyelmét, akinek ez idő alatt is volt védenivalója. A hatodik perc elején Hetényi kiállítása miatt emberhátrányba kerültünk, de gyorsan ki is egészültünk, mert a Kassa kihasználta lehetőségét. Egy begyakorolt emberelőnyös figura végén Koyš növelte csapata előnyét (0:2). Vezetése birtokában látványos támadásokat vezetett ellenfelünk, de a lövések hol célt tévesztettek, hol pedig Duschek mamutján, lepkésén akadtak el. Matejka kiállítása után a DAB került emberelőnybe, mely idő alatt Nageler és Novotný is kaput talált, majd Pacan is leült a büntetőpadra, így kettős fórba kerültünk.

Ez idő alatt Azari bal oldali passzára Ogrizek érkezett jól, a lövést azonban Škorvánek hárította, majd Lencsés távoli próbálkozása csúszott el a kapu mellett. Miután kiegészültek a kassaiak, azonnal gólt is szereztek, ezúttal Pulli volt a befejező ember (0:3), ezzel beállítva az első harmad végeredményét. Rzavský lövésével indult a második húsz perc, melyre a túloldalon Dudáš válaszolt. A mutatós akciókból nekünk is jutott, viszont Ogrizek passza Némethnek kicsit hosszúra sikeredett, míg az ellenakcióból Petráš vette be kapunkat (0:4). A bedobás után azonban megszerezték a Bikák a szépítő találatukat. Nageler tört be nagy lendülettel a támadó harmadba, majd nagyszerű lövéssel mattolta Škorvánek kapust (1:4). Erre villámgyorsan kettővel válaszolt a kassai alakulat. Előbb Novotný, majd öt másodperccel később Koyš használta ki a védelmi megingást (1:6).

Képek: DO-archív

A következő percekben hatalmas nyomás alatt volt a mieink kapuja, így egy kicsit fellélegezhettek játékosaink, amikor a 33. percben Bača ült le a büntetőpadra. Ezt követően Silló lőtt sistergős kapuvasat, majd csak a helyi gólkamera tudta megállapítani, hogy Azari kötényben eltett korongja nem csúszott át a gólvonalon. Ezek újvárosi szemszögből nézve szép pillanatai voltak a mérkőzésnek. A befejező játékrész elején Lencsés két perces büntetést, majd Klosz végleges kiállítást kapott, miután Šedivý ellen szabálytalankodott, így kettős hátrányba került a DAB. Az emberhátrány ellenére a 47. percben szép kontrát vezettek a Bikák. Novotný indult előre Ižackýval párban, aki passz helyett a lövést választotta, melyet Škorvánek hárított. Egy Bača kontra Ižacký lökdösődés hozta tűzbe a meccsre kilátogató szurkolókat, majd Skripets kékvonalról leadott lövésébe lépett bele Kafka. Az újabb újvárosi gólt az 56. percben Ogrizek szerezhette volna, de büntetőből nem tudott túljárni Škorvánek eszén. A legvégén a Bikák kivédekeztek egy emberhátrányt, így végül ötgólos különbségű vállalható vereséget szenvedtek a Kassa gárdájától. A DAB legközelebb holnap 11 órától az ötödik helyért várhatóan a Bayreuth Tigers együttese ellen játszik majd.

Dunaújváros Acélbikák - HC Košice 1:6 (0:3, 1:3, 0:0)

Dunaújváros Acélbikák: Duschek (Stojanović) – Klosz, Skripets, Lencsés, Hruby, Magosi, Hetényi, Orbán – Azari (C), Ogrizek, Rzavský – Nageler 1, Novotný (A), Ižacký – Németh, Silló, Odnoga – Godó, Lérant, Nagy – Török. Vezetőedző: David Musial.

HC Košice: Škorvánek (Lundström) – Dudáš (C), Kessel, Bača 1, Pulli 1, Matejka, Čížek, Koch, Michalčin (1) – Jenčík (A), Boltun, Kafka – Koyš 2 (1), Pacan (2), Klíma (3) –  Petráš 1 (1), Šedivý (1), Novotný 1 (1) – Šoltés, Suja (A), Hričina.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.