Több mint ezerötszáz játékost hívnak pályára

2017. augusztus 11. (péntek) 11:07 - Molnár Emese

Hét különböző csoportban hirdette meg a Markó Lajos Kispályás Labdarúgó Bajnokság következő szezonját a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A nagyobb érdeklődés miatt augusztus 15-ig meghosszabbították a nevezési határidőt.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség már több mint ezerötszáz amatőr kispályás labdarúgót csábít pályára hétről hétre. Amatőrök és profik, fiatalok és idősek, fiúk és lányok jelentkezését egyaránt várják, éppen ezért hét különböző osztályban hirdetik meg a Markó Lajos Kispályás Labdarúgó Bajnokságot. A baráti társaságok, munkahelyi kollektívák augusztus 11-ig jelentkezhetnek a szeptemberben induló bajnokságra, ám mint azt Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára és az MLSZ Kispályás Bizottságának tagja elmondta, a nagyszámú érdeklődés miatt még néhány nappal meghosszabbítják a határidőt. Az igazolások elkészítésében, és minden szükséges papírmunkában segítséget nyújt a szövetség a nevezőknek.

Azon csapatokat, akik csupán a sportolás, a szabadidős program miatt választják a bajnokságot, a kezdő osztályba sorolják. Innen lehet aztán évről-évre feljebb jutni a magasabb kategóriákba.

Petrás Gábor arról is beszélt lapunknak, hogy éves elnökségi ülést tartott a szövetség, amelyen értékelték az előző szezont, a bizottsági beszámolókat, a pénzügyi elszámolást elfogadták, és megfogalmazták a következő időszak célkitűzéseit.  Az egyik legnagyobb problémát a sportpályák hiánya jelenti. A mérkőzések többségét a Lorántffy iskola pályáján játsszák, de a volt vidámparki műfüves pályán, a Fáy András utcai pályán és Baracson is rendeznek mérkőzéseket. Tervezték, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázata által új pályákat építenek, de ez a kiírás módosítása miatt odébb tolódik. Helyette azon dolgozik a szövetség, hogy fő támogatója, Dunaújváros önkormányzatának segítségével felújítsák a Lorántffy pályát és megnyithassák a Hild kollégium pályáját az amatőr sportolók számára.

Az önkormányzat mellett stabil szponzori háttérrel is rendelkezik a szövetség, több helyi vállalat támogatja a bajnokságot, adott esetben névadója is egy-egy osztálynak. Természetesen várják a partnerek jelentkezését is, akikkel hosszú távon együttműködhetnek, de nem csak a bajnokságban, hanem akár a szövetség által szervezett, mintegy huszonkét tornának, kupának.

A szövetség másik célkitűzése, hogy kiépítsék, lefektethessék a Magyar Labdarúgó Szövetséggel az 5+1-es játékrendszer alapjait. Petrás Gábor elmondta, azt szeretnék, hogy egy égisz alatt legyenek a labdarúgók, vagyis az 5+1-es focisták is a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos rendszerében lehessenek. A DLSZ volt a próbarendszer, amit a szövetségünk profin lebonyolított és ezt szeretnénk, ha minden nagyobb városban csatlakoznának a sportszervezők, hogy országos szintre tudjuk emelni az amatőr kispályás labdarúgást.

A rovat további hírei: Sport

Felveszi a kesztyűt a DPASE!

Felveszi a kesztyűt a DPASE!

2017. augusztus 23. (szerda)

A vezetőedzőjét nélkülözni kényszerülő Dunaújváros PASE az első hazai győzelem megszerzésére készül a szombat esti, Szekszárd elleni mérkőzésen.

Emléktorna a sportcsarnokban

Emléktorna a sportcsarnokban

2017. augusztus 23. (szerda)

Tragikusan fiatalon elhunyt játékosa, Horváth Nikolett emléke előtt adózva rendez nyolccsapatos utánpótlás tornát hétvégén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.

Egy maradt, kettő távozott

Egy maradt, kettő távozott

2017. augusztus 23. (szerda)

Az EBEL-bajnok Daniel Nageler aláírt a Dunaújvárosi Acélbikák csapatához, ketten viszont távoztak az Erste Liga 2017/2018-as szezonjára készülő jégkorongozóktól.

A tollaslabdázók is készülnek az új szezonra

A tollaslabdázók is készülnek az új szezonra

2017. augusztus 22. (kedd)

Immáron tizenkettedik alkalommal vettek részt szarvasi edzőtáborukban a Danubius KSE tollaslabda szakosztályának igazolt versenyzői.

Nyerni kell a lettek ellen!

Nyerni kell a lettek ellen!

2017. augusztus 22. (kedd)

Jövő hét csütörtökön a lettek elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen jó játékkal, gólokkal és győzelemmel örvendeztetné meg csapatával a szurkolókat Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Vereség az Universiadén

Vereség az Universiadén

2017. augusztus 22. (kedd)

A magyar női válogatott háromgólos vereséget szenvedett Kanada csapatától a Tajvanon zajló Universiade vízilabdatornáján, kedden.

A Karmacsié a Szuperkupa

A Karmacsié a Szuperkupa

2017. augusztus 22. (kedd)

Az első osztályú bajnokság tavalyi bajnoka könnyedén nyert a Dunaújváros Kupa győztese ellen a Szuperkupa hétfő esti fináléjában.