Több mint ezerötszáz játékost hívnak pályára

2017. augusztus 11. (péntek) 11:07 - Molnár Emese

Hét különböző csoportban hirdette meg a Markó Lajos Kispályás Labdarúgó Bajnokság következő szezonját a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A nagyobb érdeklődés miatt augusztus 15-ig meghosszabbították a nevezési határidőt.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség már több mint ezerötszáz amatőr kispályás labdarúgót csábít pályára hétről hétre. Amatőrök és profik, fiatalok és idősek, fiúk és lányok jelentkezését egyaránt várják, éppen ezért hét különböző osztályban hirdetik meg a Markó Lajos Kispályás Labdarúgó Bajnokságot. A baráti társaságok, munkahelyi kollektívák augusztus 11-ig jelentkezhetnek a szeptemberben induló bajnokságra, ám mint azt Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára és az MLSZ Kispályás Bizottságának tagja elmondta, a nagyszámú érdeklődés miatt még néhány nappal meghosszabbítják a határidőt. Az igazolások elkészítésében, és minden szükséges papírmunkában segítséget nyújt a szövetség a nevezőknek.

Azon csapatokat, akik csupán a sportolás, a szabadidős program miatt választják a bajnokságot, a kezdő osztályba sorolják. Innen lehet aztán évről-évre feljebb jutni a magasabb kategóriákba.

Petrás Gábor arról is beszélt lapunknak, hogy éves elnökségi ülést tartott a szövetség, amelyen értékelték az előző szezont, a bizottsági beszámolókat, a pénzügyi elszámolást elfogadták, és megfogalmazták a következő időszak célkitűzéseit.  Az egyik legnagyobb problémát a sportpályák hiánya jelenti. A mérkőzések többségét a Lorántffy iskola pályáján játsszák, de a volt vidámparki műfüves pályán, a Fáy András utcai pályán és Baracson is rendeznek mérkőzéseket. Tervezték, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázata által új pályákat építenek, de ez a kiírás módosítása miatt odébb tolódik. Helyette azon dolgozik a szövetség, hogy fő támogatója, Dunaújváros önkormányzatának segítségével felújítsák a Lorántffy pályát és megnyithassák a Hild kollégium pályáját az amatőr sportolók számára.

Az önkormányzat mellett stabil szponzori háttérrel is rendelkezik a szövetség, több helyi vállalat támogatja a bajnokságot, adott esetben névadója is egy-egy osztálynak. Természetesen várják a partnerek jelentkezését is, akikkel hosszú távon együttműködhetnek, de nem csak a bajnokságban, hanem akár a szövetség által szervezett, mintegy huszonkét tornának, kupának.

A szövetség másik célkitűzése, hogy kiépítsék, lefektethessék a Magyar Labdarúgó Szövetséggel az 5+1-es játékrendszer alapjait. Petrás Gábor elmondta, azt szeretnék, hogy egy égisz alatt legyenek a labdarúgók, vagyis az 5+1-es focisták is a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos rendszerében lehessenek. A DLSZ volt a próbarendszer, amit a szövetségünk profin lebonyolított és ezt szeretnénk, ha minden nagyobb városban csatlakoznának a sportszervezők, hogy országos szintre tudjuk emelni az amatőr kispályás labdarúgást.

A rovat további hírei: Sport

Vereség, de továbbjutás az EHF Kupában

Vereség, de továbbjutás az EHF Kupában

2017. október 22. (vasárnap)

Kétgólos, 27-25-ös vereséget szenvedett a CSM Roman vendégeként, de összességében magabiztosan jutott tovább az EHF Kupa harmadik fordulójába a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Trapattoni lesz a magyar válogatott kapitánya?

Trapattoni lesz a magyar válogatott kapitánya?

2017. október 22. (vasárnap)

A korábban hétszeres olasz bajnok, Giovanni Trapattoni is bejelentkezett a magyar válogatott kispadjára, mondta Bánki Erik, a szövetség elnökségi tagja a szegedma.hu-nak.

Idegenben is a győzelemre tör a Kohász

Idegenben is a győzelemre tör a Kohász

2017. október 22. (vasárnap)

Hétgólos előnyből várja az EHF Kupa második fordulójának romániai visszavágóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. A ma délelőtt tíz órakor kezdődő összecsapást a remények szerint élő videóközvetítés segítségével követhetjük figyelemmel. Részletek a tovább után.

Sima győzelem a Pénzügyőr ellen

Sima győzelem a Pénzügyőr ellen

2017. október 22. (vasárnap)

Remek játékkal aratott 35-25-ös sikert a Pénzügyőr elleni hazai bajnoki mérkőzésen a DAC NB II-es férfi kézilabda csapata.

Nem bírtuk legyűrni a Dabast

Nem bírtuk legyűrni a Dabast

2017. október 21. (szombat)

A kifejezetten jó formában játszó Dunaújváros ezúttal a tabellán hatodik helyet elfoglaló Dabas FC otthonába látogatott. A mieinknek kettős célja volt, hiszen meg szerették volna őrizni a tabellán elfoglalt első helyezésüket, ezzel együtt megszerezni a három bajnoki pontot.

Rangadót nyert a DSE Akadémia

Rangadót nyert a DSE Akadémia

2017. október 21. (szombat)

A röplabda bajnokság másodosztályában a Dunaferr SE Röplabda Akadémia három játszmában győzött a Zalaegerszeg ellen.

Botlott az Akrasz-Bau

Botlott az Akrasz-Bau

2017. október 21. (szombat)

Nagy esélyt szalasztott el az Akrasz-Bau, mely meglepő vereséget szenvedett a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának pénteki fordulójában.