Több mint ezerötszáz játékost hívnak pályára

2017. augusztus 11. (péntek) 11:07 - Molnár Emese

Hét különböző csoportban hirdette meg a Markó Lajos Kispályás Labdarúgó Bajnokság következő szezonját a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A nagyobb érdeklődés miatt augusztus 15-ig meghosszabbították a nevezési határidőt.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség már több mint ezerötszáz amatőr kispályás labdarúgót csábít pályára hétről hétre. Amatőrök és profik, fiatalok és idősek, fiúk és lányok jelentkezését egyaránt várják, éppen ezért hét különböző osztályban hirdetik meg a Markó Lajos Kispályás Labdarúgó Bajnokságot. A baráti társaságok, munkahelyi kollektívák augusztus 11-ig jelentkezhetnek a szeptemberben induló bajnokságra, ám mint azt Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára és az MLSZ Kispályás Bizottságának tagja elmondta, a nagyszámú érdeklődés miatt még néhány nappal meghosszabbítják a határidőt. Az igazolások elkészítésében, és minden szükséges papírmunkában segítséget nyújt a szövetség a nevezőknek.

Azon csapatokat, akik csupán a sportolás, a szabadidős program miatt választják a bajnokságot, a kezdő osztályba sorolják. Innen lehet aztán évről-évre feljebb jutni a magasabb kategóriákba.

Petrás Gábor arról is beszélt lapunknak, hogy éves elnökségi ülést tartott a szövetség, amelyen értékelték az előző szezont, a bizottsági beszámolókat, a pénzügyi elszámolást elfogadták, és megfogalmazták a következő időszak célkitűzéseit.  Az egyik legnagyobb problémát a sportpályák hiánya jelenti. A mérkőzések többségét a Lorántffy iskola pályáján játsszák, de a volt vidámparki műfüves pályán, a Fáy András utcai pályán és Baracson is rendeznek mérkőzéseket. Tervezték, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázata által új pályákat építenek, de ez a kiírás módosítása miatt odébb tolódik. Helyette azon dolgozik a szövetség, hogy fő támogatója, Dunaújváros önkormányzatának segítségével felújítsák a Lorántffy pályát és megnyithassák a Hild kollégium pályáját az amatőr sportolók számára.

Az önkormányzat mellett stabil szponzori háttérrel is rendelkezik a szövetség, több helyi vállalat támogatja a bajnokságot, adott esetben névadója is egy-egy osztálynak. Természetesen várják a partnerek jelentkezését is, akikkel hosszú távon együttműködhetnek, de nem csak a bajnokságban, hanem akár a szövetség által szervezett, mintegy huszonkét tornának, kupának.

A szövetség másik célkitűzése, hogy kiépítsék, lefektethessék a Magyar Labdarúgó Szövetséggel az 5+1-es játékrendszer alapjait. Petrás Gábor elmondta, azt szeretnék, hogy egy égisz alatt legyenek a labdarúgók, vagyis az 5+1-es focisták is a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos rendszerében lehessenek. A DLSZ volt a próbarendszer, amit a szövetségünk profin lebonyolított és ezt szeretnénk, ha minden nagyobb városban csatlakoznának a sportszervezők, hogy országos szintre tudjuk emelni az amatőr kispályás labdarúgást.

A rovat további hírei: Sport

Végre győzelem!

Végre győzelem!

2018. március 24. (szombat)

Fontos három pontot szerzett a Dunaújvárosi PASE labdarúgó csapata, mely magabiztos játékkal aratott 3-1-es győzelmet a Kozármisleny elleni bajnoki mérkőzésen.

Bajnoki mezőny az MMK-ban

Bajnoki mezőny az MMK-ban

2018. március 24. (szombat)

A Dunaújvárosi Darts Club három csapata közül kettő idegenben, egy hazai környezetben kezdi meg az NB III-as bajnokság küzdelmeit.

Komoly változások a Kohásznál

Komoly változások a Kohásznál

2018. március 24. (szombat)

Bulath Anita, Oguntoye Viktória távozik, Erdősi Ildikó és Sirián Szederke viszont a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatánál folytatja pályafutását a következő szezonban.

Botlott az Akrasz-Bau

Botlott az Akrasz-Bau

2018. március 24. (szombat)

A két éllovas hozta a kötelezőt, az Akrasz-Bau viszont meglepő vereséget szenvedett a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának idei első fordulójában.

Vereséggel mutatkozott be az új kapitány

Vereséggel mutatkozott be az új kapitány

2018. március 23. (péntek)

Vereséggel debütált Georges Leekens szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott kispadján, mivel csapata pénteken 3-2-re kikapott a több mint másfél éve nyeretlen Kazahsztántól a Groupama Arénában.

A Kozármisleny ellen javíthat a DPASE

A Kozármisleny ellen javíthat a DPASE

2018. március 23. (péntek)

Elsősorban védekezésben kell feljavulnia a dunaújvárosi labdarúgóknak ahhoz, hogy idei harmadik bajnokijukon végre már győzelemnek örülhessenek.

Megérdemelt veszprémi győzelem

Megérdemelt veszprémi győzelem

2018. március 23. (péntek)

Csak az első negyedben játszott jól, így tizenhét pontos vereséget szenvedett Veszprémben a Dunaújvárosi Sárkányok U18-as kosárlabda csapata.