Több mint ezerötszáz játékost hívnak pályára

2017. augusztus 11. (péntek) 11:07 - Molnár Emese

Hét különböző csoportban hirdette meg a Markó Lajos Kispályás Labdarúgó Bajnokság következő szezonját a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A nagyobb érdeklődés miatt augusztus 15-ig meghosszabbították a nevezési határidőt.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség már több mint ezerötszáz amatőr kispályás labdarúgót csábít pályára hétről hétre. Amatőrök és profik, fiatalok és idősek, fiúk és lányok jelentkezését egyaránt várják, éppen ezért hét különböző osztályban hirdetik meg a Markó Lajos Kispályás Labdarúgó Bajnokságot. A baráti társaságok, munkahelyi kollektívák augusztus 11-ig jelentkezhetnek a szeptemberben induló bajnokságra, ám mint azt Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára és az MLSZ Kispályás Bizottságának tagja elmondta, a nagyszámú érdeklődés miatt még néhány nappal meghosszabbítják a határidőt. Az igazolások elkészítésében, és minden szükséges papírmunkában segítséget nyújt a szövetség a nevezőknek.

Azon csapatokat, akik csupán a sportolás, a szabadidős program miatt választják a bajnokságot, a kezdő osztályba sorolják. Innen lehet aztán évről-évre feljebb jutni a magasabb kategóriákba.

Petrás Gábor arról is beszélt lapunknak, hogy éves elnökségi ülést tartott a szövetség, amelyen értékelték az előző szezont, a bizottsági beszámolókat, a pénzügyi elszámolást elfogadták, és megfogalmazták a következő időszak célkitűzéseit.  Az egyik legnagyobb problémát a sportpályák hiánya jelenti. A mérkőzések többségét a Lorántffy iskola pályáján játsszák, de a volt vidámparki műfüves pályán, a Fáy András utcai pályán és Baracson is rendeznek mérkőzéseket. Tervezték, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázata által új pályákat építenek, de ez a kiírás módosítása miatt odébb tolódik. Helyette azon dolgozik a szövetség, hogy fő támogatója, Dunaújváros önkormányzatának segítségével felújítsák a Lorántffy pályát és megnyithassák a Hild kollégium pályáját az amatőr sportolók számára.

Az önkormányzat mellett stabil szponzori háttérrel is rendelkezik a szövetség, több helyi vállalat támogatja a bajnokságot, adott esetben névadója is egy-egy osztálynak. Természetesen várják a partnerek jelentkezését is, akikkel hosszú távon együttműködhetnek, de nem csak a bajnokságban, hanem akár a szövetség által szervezett, mintegy huszonkét tornának, kupának.

A szövetség másik célkitűzése, hogy kiépítsék, lefektethessék a Magyar Labdarúgó Szövetséggel az 5+1-es játékrendszer alapjait. Petrás Gábor elmondta, azt szeretnék, hogy egy égisz alatt legyenek a labdarúgók, vagyis az 5+1-es focisták is a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos rendszerében lehessenek. A DLSZ volt a próbarendszer, amit a szövetségünk profin lebonyolított és ezt szeretnénk, ha minden nagyobb városban csatlakoznának a sportszervezők, hogy országos szintre tudjuk emelni az amatőr kispályás labdarúgást.

A rovat további hírei: Sport

Gólzáporos győzelem az utolsó csoportmeccsen

Gólzáporos győzelem az utolsó csoportmeccsen

2018. július 21. (szombat)

Villámrajtot véve már az első negyedben eldöntötte a németek elleni összecsapást a magyar női vízilabda válogatott, akik legközelebb hétfőn, az egyenes kieséses szakaszban ugranak medencébe. Magyarország – Németország 26-1. Szép volt lányok!

Gera is bekerült Rossi stábjába

Gera is bekerült Rossi stábjába

2018. július 21. (szombat)

Hivatalosan is munkába állt Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Másodedzői feladatokat lát majd el a júniusban visszavonult, 97-szeres Gera Zoltán. 

Bombameglepetés az első napon

Bombameglepetés az első napon

2018. július 21. (szombat)

Alaposan felborult a papírforma a strandröplabdázók dunaújvárosi selejtezőjében, ugyanis a női mezőnyben a nagy esélyes párosok közül csak egy tudta kiharcolni a továbbjutást.

Kezdésnek jó volt!

Kezdésnek jó volt!

2018. július 20. (péntek)

Magabiztos, 29-20-as sikert aratott az MTK elleni fővárosi felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Előrébb lépett a válogatott

Előrébb lépett a válogatott

2018. július 20. (péntek)

Elégedetten értékelte az oroszok elleni Európa-bajnoki győzelmet Bíró Attila, a magyar női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya.

Teljes az éremkollekció

Teljes az éremkollekció

2018. július 20. (péntek)

A szegedi sárkányhajó világbajnokság harmadik napján sem maradtak érem nélkül a Dragon Steel SE fiatal versenyzői.

Ismét benépesül a Szalki-sziget

Ismét benépesül a Szalki-sziget

2018. július 20. (péntek)

Óriási csatákra számíthatunk péntektől vasárnapig a Strandröplabda Magyar Bajnokság dunaújvárosi fordulójában a Szalki-szigeten kialakított pályákon, melyen rekordszámú, 35 női és 29 férfi páros vesz részt.