Több mint ezerötszáz játékost hívnak pályára

2017. augusztus 11. (péntek) 11:07 - Molnár Emese

Hét különböző csoportban hirdette meg a Markó Lajos Kispályás Labdarúgó Bajnokság következő szezonját a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A nagyobb érdeklődés miatt augusztus 15-ig meghosszabbították a nevezési határidőt.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség már több mint ezerötszáz amatőr kispályás labdarúgót csábít pályára hétről hétre. Amatőrök és profik, fiatalok és idősek, fiúk és lányok jelentkezését egyaránt várják, éppen ezért hét különböző osztályban hirdetik meg a Markó Lajos Kispályás Labdarúgó Bajnokságot. A baráti társaságok, munkahelyi kollektívák augusztus 11-ig jelentkezhetnek a szeptemberben induló bajnokságra, ám mint azt Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára és az MLSZ Kispályás Bizottságának tagja elmondta, a nagyszámú érdeklődés miatt még néhány nappal meghosszabbítják a határidőt. Az igazolások elkészítésében, és minden szükséges papírmunkában segítséget nyújt a szövetség a nevezőknek.

Azon csapatokat, akik csupán a sportolás, a szabadidős program miatt választják a bajnokságot, a kezdő osztályba sorolják. Innen lehet aztán évről-évre feljebb jutni a magasabb kategóriákba.

Petrás Gábor arról is beszélt lapunknak, hogy éves elnökségi ülést tartott a szövetség, amelyen értékelték az előző szezont, a bizottsági beszámolókat, a pénzügyi elszámolást elfogadták, és megfogalmazták a következő időszak célkitűzéseit.  Az egyik legnagyobb problémát a sportpályák hiánya jelenti. A mérkőzések többségét a Lorántffy iskola pályáján játsszák, de a volt vidámparki műfüves pályán, a Fáy András utcai pályán és Baracson is rendeznek mérkőzéseket. Tervezték, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázata által új pályákat építenek, de ez a kiírás módosítása miatt odébb tolódik. Helyette azon dolgozik a szövetség, hogy fő támogatója, Dunaújváros önkormányzatának segítségével felújítsák a Lorántffy pályát és megnyithassák a Hild kollégium pályáját az amatőr sportolók számára.

Az önkormányzat mellett stabil szponzori háttérrel is rendelkezik a szövetség, több helyi vállalat támogatja a bajnokságot, adott esetben névadója is egy-egy osztálynak. Természetesen várják a partnerek jelentkezését is, akikkel hosszú távon együttműködhetnek, de nem csak a bajnokságban, hanem akár a szövetség által szervezett, mintegy huszonkét tornának, kupának.

A szövetség másik célkitűzése, hogy kiépítsék, lefektethessék a Magyar Labdarúgó Szövetséggel az 5+1-es játékrendszer alapjait. Petrás Gábor elmondta, azt szeretnék, hogy egy égisz alatt legyenek a labdarúgók, vagyis az 5+1-es focisták is a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos rendszerében lehessenek. A DLSZ volt a próbarendszer, amit a szövetségünk profin lebonyolított és ezt szeretnénk, ha minden nagyobb városban csatlakoznának a sportszervezők, hogy országos szintre tudjuk emelni az amatőr kispályás labdarúgást.

A rovat további hírei: Sport

Rangadó macidobálással

Rangadó macidobálással

2017. december 15. (péntek)

A győzelem és jótékonyság jegyében lép pályára szombaton este hat órától a Csíkszereda elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.

Újra élen a Dunabiztos Micro

Újra élen a Dunabiztos Micro

2017. december 15. (péntek)

Rangadót nyert, így ismét visszafoglalta a Dunaújvárosi Futsal Bajnokság A csoportjának első helyét a Dunabiztos Micro együttese.

Fradi skalp a karácsonyfa alá

Fradi skalp a karácsonyfa alá

2017. december 14. (csütörtök)

A Ferencváros elleni győztes hazai találkozóval búcsúzott a 2017-es esztendőtől a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata.

Kiütéses sikerrel előzött a Kemi-Ker

Kiütéses sikerrel előzött a Kemi-Ker

2017. december 14. (csütörtök)

Egy híján húsz gólt szerezve gyűjtötte be második győzelmét a Dunaújvárosi Futsal Bajnokságban a Kemi-Ker Kft. együttese.

Hazai évzáró a Fradi ellen

Hazai évzáró a Fradi ellen

2017. december 14. (csütörtök)

A Ferencváros elleni hazai találkozóval búcsúzik a 2017-es esztendőtől ma este nyolc órától a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata.

Más súlycsoport

Más súlycsoport

2017. december 13. (szerda)

Erősen tartalékos felállásban is biztosan, 9-3-ra nyerte a Vasas elleni kupamérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Rendhagyó évzárót tartott a Dunaferr SE!

Rendhagyó évzárót tartott a Dunaferr SE!

2017. december 13. (szerda)

Rendkívül sikeres esztendőt zárt a Dunaferr SE mind az öt szakosztálya, melyek az éves visszatekintő és az egyéni jutalmak átvétele után jó hangulatú játékokkal zárták le a 2017-es évet.