Tüzes hétvégénk volt

2017. augusztus 21. (hétfő) 18:17 - doszerk

Három tűzesethez riasztották a megye tűzoltóit az ünnepi hétvégén.

Az agárdi Balatoni úton gyulladt ki egy személyautó motortere augusztus 19-én és a lángok a műszerfalra is továbbterjedtek. A tűzesethez a székesfehérvári tűzoltók kaptak riasztást, azonban kiérkezésük előtt egy közterületet locsoló autóval sikerült megszüntetni a lánggal égést. A tűzoltók egy vízsugárral visszahűtötték a felforrósodott motorteret és átvizsgálták a gépjárművet. Személyi sérülés nem történt.

Vélhetően villámcsapás okozott tüzet Móron egy kárpitos üzemben augusztus 19-én. A Csókakői úton található ötszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete már teljes terjedelmében égett, amikor a móri önkormányzati tűzoltók a helyszínre értek.

A gyors felderítést követően a tűzoltás vezetője a riasztási fokozat emelése mellett döntött, ezt követően Székesfehérvárról és Kisbérről további tűzoltók vonultak a helyszínre. Miután kiérkeztek összesen hét, köztük egy magasból mentő és egy vízszállító gépjármű legénysége vette fel a harcot a lángokkal.

Fotók: Katasztrófavédelem

Az oltás közben az épület födémszerkezete beszakadt, a tűz átterjedt a műhely területére is. A tűzoltók összesen kilenc vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az öt órán keresztül tartó küzdelem eredményeként sikerül megvédeni a szomszéd telken található asztalosüzemet és irodaépületet a tűz továbbterjedésétől.

Közel ezer négyzetméter alapterületű szalmakazal kapott lángra Seregélyes-Elzamajor területén augusztus 20-án hajnalban.

A segélykérő hívást követően Székesfehérvárról és Pusztaszabolcsról vonultak hivatásos tűzoltók a helyszínre, akik gondoskodtak arról, hogy a tűz ne terjedjen tovább a közelben lévő további kazlakra. Az égő szalmabálák felügyelet mellett történő elégetése jelenleg is tart, mivel a tűz eloltásától nem várható értékmentés. A helyszín biztosításában a Székesfehérvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület is segítséget nyújtott, az oltóvíz ellátást a mezőgazdasági társaság lajtoskocsival biztosítja, személyi sérülés nem történt.

A rovat további hírei: Sziréna

Nosztalgia a kapitányságon

Nosztalgia a kapitányságon

2017. november 24. (péntek)

Nyugállományba vonult rendőrségi alkalmazottak találkoztak a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon.

Újabb eltűnt lányt keres a rendőrség!

Újabb eltűnt lányt keres a rendőrség!

2017. november 23. (csütörtök)

A dunaújvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik. A húszéves perkátai Kis Alexanda augusztusban lakóhelyéről ismeretlen helyre távozozott és azóta sem került elő.

Fejér Megye Védelméért

Fejér Megye Védelméért

2017. november 22. (szerda)

A „Fejér Megye Védelméért” emlékplakettet a testület először adta át, az arról szóló javaslatot az ülés elején fogadták el a tagok. Az elismerést első alkalommal Kiss Jenő kapta meg, aki 2007-2017-között a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Fejér megyei szakaszmérnöke volt.

Drogot árult a városban, most elkapták

Drogot árult a városban, most elkapták

2017. november 21. (kedd)

A rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki az elmúlt időszakban Dunaújvárosban árult kábítószert. A nyomozók a negyvenhat éves S. Csabát gyanúsítottként hallgatták ki és kezdeményezték előzetes letartóztatását is.

Árokba borult egy autó a 6-os úton

Árokba borult egy autó a 6-os úton

2017. november 20. (hétfő)

Letért az úttestről és árokba borult egy személygépkocsi a 6-os főút Dunaföldvár és Kisapostag közötti szakaszán, a 82-es kilométernél. A balesethez a solti hivatásos és a dunaföldvári önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. A helyszínen forgalomkorlátozásra kell számítani.

Feszítővágóval szabadították ki a sofőrt

Feszítővágóval szabadították ki a sofőrt

2017. november 17. (péntek)

Tetejére borult egy személygépkocsi csütörtökön éjszaka a 7-es főút székesfehérvári kivezető szakaszán.

Árokba borult egy kamion a 6-os úton

Árokba borult egy kamion a 6-os úton

2017. november 15. (szerda)

Egy árokba borult kamion műszaki mentését végezték a szakemberek a 6-os úton, a város határában.