Tüzes hétvégénk volt

2017. augusztus 21. (hétfő) 18:17 - doszerk

Három tűzesethez riasztották a megye tűzoltóit az ünnepi hétvégén.

Az agárdi Balatoni úton gyulladt ki egy személyautó motortere augusztus 19-én és a lángok a műszerfalra is továbbterjedtek. A tűzesethez a székesfehérvári tűzoltók kaptak riasztást, azonban kiérkezésük előtt egy közterületet locsoló autóval sikerült megszüntetni a lánggal égést. A tűzoltók egy vízsugárral visszahűtötték a felforrósodott motorteret és átvizsgálták a gépjárművet. Személyi sérülés nem történt.

Vélhetően villámcsapás okozott tüzet Móron egy kárpitos üzemben augusztus 19-én. A Csókakői úton található ötszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete már teljes terjedelmében égett, amikor a móri önkormányzati tűzoltók a helyszínre értek.

A gyors felderítést követően a tűzoltás vezetője a riasztási fokozat emelése mellett döntött, ezt követően Székesfehérvárról és Kisbérről további tűzoltók vonultak a helyszínre. Miután kiérkeztek összesen hét, köztük egy magasból mentő és egy vízszállító gépjármű legénysége vette fel a harcot a lángokkal.

Fotók: Katasztrófavédelem

Az oltás közben az épület födémszerkezete beszakadt, a tűz átterjedt a műhely területére is. A tűzoltók összesen kilenc vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az öt órán keresztül tartó küzdelem eredményeként sikerül megvédeni a szomszéd telken található asztalosüzemet és irodaépületet a tűz továbbterjedésétől.

Közel ezer négyzetméter alapterületű szalmakazal kapott lángra Seregélyes-Elzamajor területén augusztus 20-án hajnalban.

A segélykérő hívást követően Székesfehérvárról és Pusztaszabolcsról vonultak hivatásos tűzoltók a helyszínre, akik gondoskodtak arról, hogy a tűz ne terjedjen tovább a közelben lévő további kazlakra. Az égő szalmabálák felügyelet mellett történő elégetése jelenleg is tart, mivel a tűz eloltásától nem várható értékmentés. A helyszín biztosításában a Székesfehérvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület is segítséget nyújtott, az oltóvíz ellátást a mezőgazdasági társaság lajtoskocsival biztosítja, személyi sérülés nem történt.

A rovat további hírei: Sziréna

Lopás, baleset, vízbe fulladás

Lopás, baleset, vízbe fulladás

2017. szeptember 26. (kedd)

Az együttműködő partnerekkel közösen a rendőrség megfelelő közbiztonságot és közrendet tartott fenn az idei nyáron a Balaton és a Velencei-tó térségében - jelentette ki az országos rendőrfőkapitány kedden Gyenesdiáson.

Jogsi nélkül, részegen

Jogsi nélkül, részegen

2017. szeptember 24. (vasárnap)

Az Aranyvölgyi úton igazoltattak a járőrök egy 60 éves helyi autóst tegnap délben, aki ezt megelőzően anyagi káros balesetet okozott. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott és az is kiderült, hogy az illetőnek nincs jogosítványa. A férfit további mintavételre állították elő az egyenruhások, valamint büntető és szabálysértési eljárást indítottak vele szemben. 

Nem fizetett, így leüli a bírságot

Nem fizetett, így leüli a bírságot

2017. szeptember 23. (szombat)

A Sikló utcában intézkedtek a rendőrök egy 45 éves helyi férfival szemben, akiről megállapították, hogy a vele szemben kiszabott szabálysértési bírságot nem fizette be, ezért annak elzárásra változtatása miatt előállították és őrizetbe vették.

Halálos gázolás a Papírgyári úton

Halálos gázolás a Papírgyári úton

2017. szeptember 23. (szombat)

A zebrán gázoltak halálra egy 58 éves dunaújvárosi nőt ma hajnalban a Papírgyári úton.

Szép kis adag anyag volt nála

Szép kis adag anyag volt nála

2017. szeptember 21. (csütörtök)

A járőrök tegnap délelőtt a Tűzoltó úton igazoltattak egy helyi lakost. A rendőrök a férfi ruházatának átvizsgálása során több mint tíz gramm kábítószergyanús anyagot találtak, ezért az 52 éves férfit a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították. Az ügyben kábítószer birtoklása vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indult. 

Halálos baleset

Halálos baleset

2017. szeptember 20. (szerda)

Vadat gázolt egy személyautó szerda hajnalban Fejér megyében, a Csákvár és Oroszlány közötti úton, majd az ütközés következtében a gépkocsi az út menti árokba hajtott. Elsődleges információk szerint a gépkocsiban utazó egyik ember életét vesztette - jelentette honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Halálos baleset Százhalombattán

Halálos baleset Százhalombattán

2017. szeptember 18. (hétfő)

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt a százhalombattai olajfinomító területén. Az elsődleges adatok szerint a finomító belső úthálózatán egy személygépkocsival közlekedő férfi az egyik kereszteződésben figyelmen kívül hagyta az „elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát és neki ütközött egy segédmotor-kerékpárral közlekedő 56 éves férfinak. A motoros a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.