Tüzes hétvégénk volt

2017. augusztus 21. (hétfő) 18:17 - doszerk

Három tűzesethez riasztották a megye tűzoltóit az ünnepi hétvégén.

Az agárdi Balatoni úton gyulladt ki egy személyautó motortere augusztus 19-én és a lángok a műszerfalra is továbbterjedtek. A tűzesethez a székesfehérvári tűzoltók kaptak riasztást, azonban kiérkezésük előtt egy közterületet locsoló autóval sikerült megszüntetni a lánggal égést. A tűzoltók egy vízsugárral visszahűtötték a felforrósodott motorteret és átvizsgálták a gépjárművet. Személyi sérülés nem történt.

Vélhetően villámcsapás okozott tüzet Móron egy kárpitos üzemben augusztus 19-én. A Csókakői úton található ötszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete már teljes terjedelmében égett, amikor a móri önkormányzati tűzoltók a helyszínre értek.

A gyors felderítést követően a tűzoltás vezetője a riasztási fokozat emelése mellett döntött, ezt követően Székesfehérvárról és Kisbérről további tűzoltók vonultak a helyszínre. Miután kiérkeztek összesen hét, köztük egy magasból mentő és egy vízszállító gépjármű legénysége vette fel a harcot a lángokkal.

Fotók: Katasztrófavédelem

Az oltás közben az épület födémszerkezete beszakadt, a tűz átterjedt a műhely területére is. A tűzoltók összesen kilenc vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az öt órán keresztül tartó küzdelem eredményeként sikerül megvédeni a szomszéd telken található asztalosüzemet és irodaépületet a tűz továbbterjedésétől.

Közel ezer négyzetméter alapterületű szalmakazal kapott lángra Seregélyes-Elzamajor területén augusztus 20-án hajnalban.

A segélykérő hívást követően Székesfehérvárról és Pusztaszabolcsról vonultak hivatásos tűzoltók a helyszínre, akik gondoskodtak arról, hogy a tűz ne terjedjen tovább a közelben lévő további kazlakra. Az égő szalmabálák felügyelet mellett történő elégetése jelenleg is tart, mivel a tűz eloltásától nem várható értékmentés. A helyszín biztosításában a Székesfehérvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület is segítséget nyújtott, az oltóvíz ellátást a mezőgazdasági társaság lajtoskocsival biztosítja, személyi sérülés nem történt.

A rovat további hírei: Sziréna

Lakástűz a Martinovicson, egy ember meghalt

Lakástűz a Martinovicson, egy ember meghalt

2018. június 19. (kedd)

Tűz ütött ki a Martinovics utca 15-ben a második emeleten. A rendkívül hamar kiérkező tűzoltóknak sikerült gyorsan elfojtaniuk a lángokat. Az oltási munkálatok közben a lakásban egy elhunyt embert találtak.

Eltűnt egy sárbogárdi férfi

Eltűnt egy sárbogárdi férfi

2018. június 18. (hétfő)

A sárbogárdi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik, mivel körözési eljárást folytatnak Csögör Zoltán eltűnése kapcsán.

A szünetben is biztonságosan

A szünetben is biztonságosan

2018. június 17. (vasárnap)

A tanév befejezésével nagyon fontos, hogy a gyerekek a szabadidőt hasznosan és biztonságban töltsék el. 

Ellenőrzések a Velencei-tavon

Ellenőrzések a Velencei-tavon

2018. június 17. (vasárnap)

A rendőrök a balesetek megelőzése érdekében rendszeresen végeznek vízirendészeti ellenőrzéseket.

Elkapták az autótolvajt

Elkapták az autótolvajt

2018. június 15. (péntek)

Perkátára, a Baross Gábor utcába kértek rendőri segítséget tegnap, mivel egy ingatlan udvaráról egy Mercedest loptak el. A járőrök nem sokkal később elfogták a 37 éves székesfehérvári elkövetőt, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították, majd lopás megalapozott gyanújával hallgatták ki. 

Előzetes vár az erőszakos betörőre

Előzetes vár az erőszakos betörőre

2018. június 14. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki a nyomozás adatai szerint 2018. június 9-én, a délutáni órákban a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő társával azzal a céllal ment a sértett dunaújvárosi lakásához, hogy értékeit akár erőszak alkalmazása útján is megszerezze.

Öngyilkosság a Martinovics utcában

Öngyilkosság a Martinovics utcában

2018. június 13. (szerda)

Hivatalosan is megerősített információink szerint öngyilkosság történt a Martinovics utcában, egy hatvanas éveiben járó nő vetette ki magát az egyik tömbház tetejéről ma kora reggel.