Tüzes hétvégénk volt

2017. augusztus 21. (hétfő) 18:17 - doszerk

Három tűzesethez riasztották a megye tűzoltóit az ünnepi hétvégén.

Az agárdi Balatoni úton gyulladt ki egy személyautó motortere augusztus 19-én és a lángok a műszerfalra is továbbterjedtek. A tűzesethez a székesfehérvári tűzoltók kaptak riasztást, azonban kiérkezésük előtt egy közterületet locsoló autóval sikerült megszüntetni a lánggal égést. A tűzoltók egy vízsugárral visszahűtötték a felforrósodott motorteret és átvizsgálták a gépjárművet. Személyi sérülés nem történt.

Vélhetően villámcsapás okozott tüzet Móron egy kárpitos üzemben augusztus 19-én. A Csókakői úton található ötszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete már teljes terjedelmében égett, amikor a móri önkormányzati tűzoltók a helyszínre értek.

A gyors felderítést követően a tűzoltás vezetője a riasztási fokozat emelése mellett döntött, ezt követően Székesfehérvárról és Kisbérről további tűzoltók vonultak a helyszínre. Miután kiérkeztek összesen hét, köztük egy magasból mentő és egy vízszállító gépjármű legénysége vette fel a harcot a lángokkal.

Fotók: Katasztrófavédelem

Az oltás közben az épület födémszerkezete beszakadt, a tűz átterjedt a műhely területére is. A tűzoltók összesen kilenc vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az öt órán keresztül tartó küzdelem eredményeként sikerül megvédeni a szomszéd telken található asztalosüzemet és irodaépületet a tűz továbbterjedésétől.

Közel ezer négyzetméter alapterületű szalmakazal kapott lángra Seregélyes-Elzamajor területén augusztus 20-án hajnalban.

A segélykérő hívást követően Székesfehérvárról és Pusztaszabolcsról vonultak hivatásos tűzoltók a helyszínre, akik gondoskodtak arról, hogy a tűz ne terjedjen tovább a közelben lévő további kazlakra. Az égő szalmabálák felügyelet mellett történő elégetése jelenleg is tart, mivel a tűz eloltásától nem várható értékmentés. A helyszín biztosításában a Székesfehérvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület is segítséget nyújtott, az oltóvíz ellátást a mezőgazdasági társaság lajtoskocsival biztosítja, személyi sérülés nem történt.

A rovat további hírei: Sziréna

Körözött csalót fogtak

Körözött csalót fogtak

2018. február 15. (csütörtök)

Az egyenruhások tegnap a Devecseri Gábor utcában fogtak el egy 27 éves helyi férfit, akiről megállapították, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság csalás bűntett elkövetése miatt elrendelte a körözését. A férfit a rendőrök elfogták és előállítását követően őrizetbe vették.

Ököllel zárta le a vitát a férj

Ököllel zárta le a vitát a férj

2018. február 14. (szerda)

A rendőrök egy 50 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként, majd ideiglenes megelőző távoltartásról határoztak.

Kapával verte agyon az idős bácsit

Kapával verte agyon az idős bácsit

2018. február 13. (kedd)

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre súlyosbította a Pécsi Ítélőtábla kedden annak a férfinak a büntetését, aki 2016-ban betört egy dunaföldvári idős emberhez, majd egy vermelő kapával agyonverte.

Súlyos baleset az Óvárosban

Súlyos baleset az Óvárosban

2018. február 12. (hétfő)

Súlyos sérülést szenvedett az a motoros, aki egy személyautóval ütközött a Magyar út - Temető utca kereszteződésénél ma reggel.

Városi drogdílerek őrizetben

Városi drogdílerek őrizetben

2018. február 11. (vasárnap)

A dunaújvárosi rendőrök egy asszonyt és két férfit hallgattak ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették őket.

Migránsokat fogtak a városban

Migránsokat fogtak a városban

2018. február 10. (szombat)

Mint arról beszámoltunk, vélhetően illegálisan tartózkodott az a három személy annak a kamionnak a rakterében, mely Szerbiából hozott papírhulladékot a papírgyárhoz. A rendőrség tájékoztatta szerkesztőségünket: a gyanú jogos volt, három pakisztáni állampolgárságú illegális bevándorló bújt el a kamion rakterében.

Migránsok a városban?

Migránsok a városban?

2018. február 09. (péntek)

Vélhetően illegálisan tartózkodott az a három személy annak a kamionnak a rakterében, mely Szerbiából hozott papírhulladékot a papírgyárhoz.