Dunaújváros Hetilap

Vona Gábor kérjen bocsánatot

2017. augusztus 11. (péntek) 11:20 - doszerk

Míg a Fidesz-KDNP és a kormány a nyugdíjasok erkölcsi és anyagi megbecsülésével fejezi ki tiszteletét az idősek iránt, addig a Jobbiktól és annak elnökétől, Vona Gábortól csak tiszteletlenséget, sértegetést kapnak az érintettek.

Ezt mondta Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján, aki bocsánatkérésre szólította fel Vona Gábort. Nyitrai Zsolt hozzátette, Vona Gábor írásban és szóban tett nyilatkozatai azt tükrözik, hogy a Jobbik elnöke nem veszi emberszámba a több mint kétmillió nyugdíjast. Hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP 2010 óta 23 százalékos nyugdíjemelés valósított meg, az időseket kedvezően érintette a többi között az alapvető élelmiszerek áfájának 27-ről 5 százalékra csökkentése, a rezsicsökkentés pedig átlagosan évente 100 ezer forintos megtakarítást jelen számukra. Rámutatott arra is, hogy a jövő évi költségvetésben elsőként szerepel a nyugdíjprémium intézménye, amely lehetővé teszi, hogy a gazdasági növekedésből - ha az meghaladja a 3,5 százalékot -, az idősek is részesülhessenek.

Kepli Lajos, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján a témával kapcsolatos felvetésekre azt mondta, szerinte Vona Gábor tisztelettudóan beszélt az idősekről, vitatott mondatai pedig az érintettek azon részére vonatkoztak, akiket sikeresen hergeltek fel azért, hogy ellenzéki pártoknak "nekimenjenek". A jobbikos politikus szerint senkit nem sértegettek, hanem nevén nevezték a jelenségeket, és olyan eseményeket említettek, amelyekben atrocitások történtek.

Kovács Mihály dunaújvárosi nyugdíjas, ő így vélekedik Vona Gábor kijelentéseiről:

Az idős emberek mondják, hogy ilyen politikus még nem volt, aki így beszélt volna a nyugdíjasokról, és utána még csak bocsánatot sem kért. Nem értem, hogy mondhat ilyet, egyszer ő is megöregszik, vagy ezt a kijelentést az édesanyjáról, édesapjáról olvasta le?

Steinhübl Kálmánné szerint Vona Gábor ezzel csak azt érte el, hogy egyik nyugdíjas sem fog rá szavazni.

Varjas Jánosné azt mondta, sok bajuk van a nyugdíjasoknak, és nem kellene rátenni egy lapáttal, nagyon elítélendő, amit Vona Gábor mondott. - Nyugdíjasok vagyunk, de nem folyik a szánkból a szenny -tette hozzá.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Felújítások, hatalmas siker

D+ Híradó - Felújítások, hatalmas siker

2018. január 22. (hétfő)

Felújítások Ercsiben, határozati javaslat, hatalmas siker volt a XVI. Carissa Kupa - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Határozati javaslat

Határozati javaslat

2018. január 22. (hétfő)

Barta Endre, a Jobbik Magyarországért Mozgalom önkormányzati képviselője sajtótájékoztatót tartott ma a zöld SZTK épületénél.

730 milliós fejlesztés Ercsiben

730 milliós fejlesztés Ercsiben

2018. január 22. (hétfő)

Mintegy hatszázhetven millió forintból újítják fel a Nagyboldogasszony templomot, és 61 millió forintból alakítanak ki kormányablakot Ercsiben.

In memoriam dr. Kálmán András

In memoriam dr. Kálmán András

2018. január 22. (hétfő)

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata sajnálattal értesült arról, hogy Dr. Kálmán András Dunaújváros egykori polgármestere, az MSZP volt országgyűlési képviselője 68 évesen váratlanul elhunyt.

D+ Híradó - Carissa Kupa, Szabadegyetem

D+ Híradó - Carissa Kupa, Szabadegyetem

2018. január 21. (vasárnap)

Carissa Kupa tizenhatodszor, Szakrális Szabadegyetem, mammográfiai szűrés - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Meghalt Kálmán András

Meghalt Kálmán András

2018. január 21. (vasárnap)

Meghalt Kálmán András, Dunaújváros egykori polgármestere, az MSZP volt országgyűlési képviselője - közölte a párt vasárnap az MTI-vel. A volt városvezető 68 évesen, váratlanul hunyt el.

D+ Híradó - Kiállítás, versek

D+ Híradó - Kiállítás, versek

2018. január 20. (szombat)

Kiállítás a KMI-ben, a Magyar Kultúra Napjára emlékeztek az MMK-ban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.