Dunaújváros Hetilap

Vona Gábor kérjen bocsánatot

2017. augusztus 11. (péntek) 11:20 - doszerk

Míg a Fidesz-KDNP és a kormány a nyugdíjasok erkölcsi és anyagi megbecsülésével fejezi ki tiszteletét az idősek iránt, addig a Jobbiktól és annak elnökétől, Vona Gábortól csak tiszteletlenséget, sértegetést kapnak az érintettek.

Ezt mondta Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján, aki bocsánatkérésre szólította fel Vona Gábort. Nyitrai Zsolt hozzátette, Vona Gábor írásban és szóban tett nyilatkozatai azt tükrözik, hogy a Jobbik elnöke nem veszi emberszámba a több mint kétmillió nyugdíjast. Hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP 2010 óta 23 százalékos nyugdíjemelés valósított meg, az időseket kedvezően érintette a többi között az alapvető élelmiszerek áfájának 27-ről 5 százalékra csökkentése, a rezsicsökkentés pedig átlagosan évente 100 ezer forintos megtakarítást jelen számukra. Rámutatott arra is, hogy a jövő évi költségvetésben elsőként szerepel a nyugdíjprémium intézménye, amely lehetővé teszi, hogy a gazdasági növekedésből - ha az meghaladja a 3,5 százalékot -, az idősek is részesülhessenek.

Kepli Lajos, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján a témával kapcsolatos felvetésekre azt mondta, szerinte Vona Gábor tisztelettudóan beszélt az idősekről, vitatott mondatai pedig az érintettek azon részére vonatkoztak, akiket sikeresen hergeltek fel azért, hogy ellenzéki pártoknak "nekimenjenek". A jobbikos politikus szerint senkit nem sértegettek, hanem nevén nevezték a jelenségeket, és olyan eseményeket említettek, amelyekben atrocitások történtek.

Kovács Mihály dunaújvárosi nyugdíjas, ő így vélekedik Vona Gábor kijelentéseiről:

Az idős emberek mondják, hogy ilyen politikus még nem volt, aki így beszélt volna a nyugdíjasokról, és utána még csak bocsánatot sem kért. Nem értem, hogy mondhat ilyet, egyszer ő is megöregszik, vagy ezt a kijelentést az édesanyjáról, édesapjáról olvasta le?

Steinhübl Kálmánné szerint Vona Gábor ezzel csak azt érte el, hogy egyik nyugdíjas sem fog rá szavazni.

Varjas Jánosné azt mondta, sok bajuk van a nyugdíjasoknak, és nem kellene rátenni egy lapáttal, nagyon elítélendő, amit Vona Gábor mondott. - Nyugdíjasok vagyunk, de nem folyik a szánkból a szenny -tette hozzá.

A rovat további hírei: Közélet

Családi Hétvégére hangoló

Családi Hétvégére hangoló

2018. május 23. (szerda)

Elérkeztünk a város legnépszerűbb rendezvényéhez, a május végi (május 25-26-27.) Nagy Családi Hétvégéhez. A háromnapos buli helyszínén, az alsó Duna-parton tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Kiss András, a helyi Tourinform vezetője, akik a program főbb elemeit ismertették.

Tovább drágul a tankolás

Tovább drágul a tankolás

2018. május 23. (szerda)

Hat-hat forinttal emeli a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol. Ezzel a benzin literenkénti ára 398, a gázolajé 408 forintra nő.

Nem lesz ügyfélfogadás

Nem lesz ügyfélfogadás

2018. május 23. (szerda)

A Fejér Megyei Kormányhivatal ismét felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy áramszünet, illetve informatikai karbantartás miatt az adonyi, továbbá a dunaújvárosi kormányablakban egy-egy napig szünetel az ügyfélfogadás. 

D+ Híradó - Bodza, rangadó előtt

D+ Híradó - Bodza, rangadó előtt

2018. május 22. (kedd)

Nehéz év a bodzatermesztésben, a sírból hozták vissza a meccset a futsalosok, megyei rangadóra készül a Kohász - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Elkészült az átjáró javítása

Elkészült az átjáró javítása

2018. május 22. (kedd)

Erre azért volt szükség, mert omlásveszélyes volt.

D+ Híradó - Akarat Ereje Kupa, azonosítás

D+ Híradó - Akarat Ereje Kupa, azonosítás

2018. május 21. (hétfő)

Akarat Ereje Kupa hetedszerre, évek óta kötelező a kutyák chipes azonosítása, döntetlent játszott a DPASE - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Felújítás, ellenőrzés

D+ Híradó - Felújítás, ellenőrzés

2018. május 20. (vasárnap)

Átadták a felújított Gagarin téri átjárót, 24 órás sebességellenőrzés, a tűzesetek megelőzéséről - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.