Bravúros Karmacsi szereplés a BL-ben

2017. szeptember 13. (szerda) 12:12 - doszerk

A legjobb tizenhat közé jutott a szlovéniai Catezben megrendezett kispályás labdarúgó Bajnokok Ligájában a dunaújvárosi Karmacsi Autó FC együttese.

Két dunaújvárosi csapat is részt vett a szlovéniai Catezben megrendezett kispályás labdarúgó Bajnokok Ligájának küzdelmeiben, ugyanis városunkat ezúttal a rekordbajnok Karmacsi Autó FC, valamint a szintén remek erőkből álló Mé-Szi Frucht együttese képviselte a 22 ország 76 csapatát felvonultató mezőnyben. A dunaújvárosi csapatok számára ezúttal felemásan alakult a viadal, ugyanis a Mészi-Frucht az első csoportmeccsén 3-1-re kikapott bolgár ellenfelétől, s bár a második találkozón sikerült 4-2-es sikert aratniuk egy ír csapat ellen, a harmadikon 2-1-es vezetést követően 6-2-re kikaptak, így nem jutottak tovább a legjobb harminckettő közé.

A Karmacsi Autó FC gárdája viszont kiválóan szerepelt a megméretésen, s ugyan rendkívül nehéz csoportba került, a szerb Tipex ellen 2-1-re, a montenegrói FK Valter ellen 5-2-re nyertek Kővári Zsolték, s mivel harmadik meccsükön 2-2-es döntetlent értek el a bosnyák Lunar Gato ellen, így csoportelsőként jutottak tovább az egyenes kieséses szakaszba. A legjobb tizenhatba kerülésért a horvát CB Kula ellen léptek pályára a dunaújvárosi labdarúgók, s bár talán ezen a meccsen játszottak a legjobban, helyzeteiket kihagyták, így gól nélküli döntetlent követően büntetők döntötték el a továbbjutás sorsát, szerencsére a mieink javára.

Képek forrása: dlsz.hu

A nyolcaddöntőben az a montenegrói Dadi/Eurozox várt a Karmacsi együttesére, melynek négy válogatott játékosa is volt, így ők tűntek az esélyesebbnek. Ez sajnos meg is látszott a mérkőzésen, melyen a jól szervezett vetélytárs szerezte meg a vezetést s bár a második félidőben megvoltak a lehetőségei a Karmacsinak is, a montenegrói gárda egy újabb góllal eldöntötte a találkozót, melyet végül 2-0-ra nyert meg, s ezzel ők jutottak tovább a legjobb nyolc csapat közé. A sorozatban újonc Karmacsi azonban így is felül tudta múlni az előzetes várakozásokat, s mint azt Éliás Zsolt csapatvezető a Dunaújvárosi Labdarúgó szövetség honlapjának elárulta, egyértelmű sikerként értékelik a legjobb tizenhat közé jutást, s jövőre szeretnének visszatérni a BL-be, hogy tovább öregbítsék a dunaújvárosi kispályás labdarúgás hírnevét.

A rovat további hírei: Sport

Megérdemelt veszprémi győzelem

Megérdemelt veszprémi győzelem

2018. március 23. (péntek)

Csak az első negyedben játszott jól, így tizenhét pontos vereséget szenvedett Veszprémben a Dunaújvárosi Sárkányok U18-as kosárlabda csapata.

Újra pályán az élvonal

Újra pályán az élvonal

2018. március 23. (péntek)

A dobogóra pályázó együttesek közül kettő is pályára lépett csütörtökön este a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának első tavaszi fordulójában.

Tombor István nevét viseli az új edzőterem

Tombor István nevét viseli az új edzőterem

2018. március 22. (csütörtök)

A Gurics György Birkózó Centrumban adták át ma délután a Dunaferr SE birkózó szakosztályának új edzőtermét.

Az ötödik helyért játszik a válogatott

Az ötödik helyért játszik a válogatott

2018. március 22. (csütörtök)

A magyar női vízilabda-válogatott alulmaradt az oroszokkal vívott első mérkőzésén az Európa Kupa spanyolországi hatos döntőjében, így pénteken az elődöntő helyett az ötödik helyért szállhat vízbe.

Egygólos vereség Hollandia ellen

Egygólos vereség Hollandia ellen

2018. március 22. (csütörtök)

A magyar női kézilabda-válogatott 19-18-ra kikapott csütörtökön a világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hollandia csapatától Győrben, a decemberi kontinenstorna selejtezősorozatában.

Újabb Kohász-siker

Újabb Kohász-siker

2018. március 22. (csütörtök)

Hullámzó játékkal aratott 30-21-es győzelmet a Kecskemét elleni edzőmérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Tovább száguldanak a serdülők

Tovább száguldanak a serdülők

2018. március 22. (csütörtök)

A negyedik helyezett Tamási otthonában is nagyon sima győzelmet aratott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő együttese.