Bravúros Karmacsi szereplés a BL-ben

2017. szeptember 13. (szerda) 12:12 - doszerk

A legjobb tizenhat közé jutott a szlovéniai Catezben megrendezett kispályás labdarúgó Bajnokok Ligájában a dunaújvárosi Karmacsi Autó FC együttese.

Két dunaújvárosi csapat is részt vett a szlovéniai Catezben megrendezett kispályás labdarúgó Bajnokok Ligájának küzdelmeiben, ugyanis városunkat ezúttal a rekordbajnok Karmacsi Autó FC, valamint a szintén remek erőkből álló Mé-Szi Frucht együttese képviselte a 22 ország 76 csapatát felvonultató mezőnyben. A dunaújvárosi csapatok számára ezúttal felemásan alakult a viadal, ugyanis a Mészi-Frucht az első csoportmeccsén 3-1-re kikapott bolgár ellenfelétől, s bár a második találkozón sikerült 4-2-es sikert aratniuk egy ír csapat ellen, a harmadikon 2-1-es vezetést követően 6-2-re kikaptak, így nem jutottak tovább a legjobb harminckettő közé.

A Karmacsi Autó FC gárdája viszont kiválóan szerepelt a megméretésen, s ugyan rendkívül nehéz csoportba került, a szerb Tipex ellen 2-1-re, a montenegrói FK Valter ellen 5-2-re nyertek Kővári Zsolték, s mivel harmadik meccsükön 2-2-es döntetlent értek el a bosnyák Lunar Gato ellen, így csoportelsőként jutottak tovább az egyenes kieséses szakaszba. A legjobb tizenhatba kerülésért a horvát CB Kula ellen léptek pályára a dunaújvárosi labdarúgók, s bár talán ezen a meccsen játszottak a legjobban, helyzeteiket kihagyták, így gól nélküli döntetlent követően büntetők döntötték el a továbbjutás sorsát, szerencsére a mieink javára.

Képek forrása: dlsz.hu

A nyolcaddöntőben az a montenegrói Dadi/Eurozox várt a Karmacsi együttesére, melynek négy válogatott játékosa is volt, így ők tűntek az esélyesebbnek. Ez sajnos meg is látszott a mérkőzésen, melyen a jól szervezett vetélytárs szerezte meg a vezetést s bár a második félidőben megvoltak a lehetőségei a Karmacsinak is, a montenegrói gárda egy újabb góllal eldöntötte a találkozót, melyet végül 2-0-ra nyert meg, s ezzel ők jutottak tovább a legjobb nyolc csapat közé. A sorozatban újonc Karmacsi azonban így is felül tudta múlni az előzetes várakozásokat, s mint azt Éliás Zsolt csapatvezető a Dunaújvárosi Labdarúgó szövetség honlapjának elárulta, egyértelmű sikerként értékelik a legjobb tizenhat közé jutást, s jövőre szeretnének visszatérni a BL-be, hogy tovább öregbítsék a dunaújvárosi kispályás labdarúgás hírnevét.

A rovat további hírei: Sport

Klujber Katrin is a jövő klasszisai között

Klujber Katrin is a jövő klasszisai között

2017. szeptember 26. (kedd)

Az Európai Kézilabda Szövetség a sportág legtehetségesebbjei között tartja számon a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia jobbszélsőjét, Klujber Katrint is.

Simán nyertek a favoritok

Simán nyertek a favoritok

2017. szeptember 26. (kedd)

A Karmacsi hozta a papírformát, a Dunaferr Vasas viszont rangadót nyert a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának hétfő esti fordulójában.

Kovács Zsófia a felemáskorlát ásza

Kovács Zsófia a felemáskorlát ásza

2017. szeptember 26. (kedd)

A Dunaferr SE Európa-bajnoki ezüstérmes tornásza, Kovács Zsófia felemáskorláton szériagyőztes lett a tornászok világkupa-sorozatában.

Hibátlan juniorok

Hibátlan juniorok

2017. szeptember 26. (kedd)

A megyei rivális elleni szoros győzelemmel őrizte meg hibátlan mérlegét a Gorillaz Juniors amerikai focicsapata az U19-es bajnokság küzdelmeiben.

Fájó vereség az Erste Ligában

Fájó vereség az Erste Ligában

2017. szeptember 25. (hétfő)

Kegyetlenül kihasználta a gyenge napot kifogó dunaújvárosi védők hibáit a Csíkszereda, mely megérdemelten gyűjtötte be a bajnoki pontokat.

"Nem félünk senkitől!"

"Nem félünk senkitől!"

2017. szeptember 25. (hétfő)

Az elmúlt években sikert sikerre halmozó csapat magja együtt maradt, így a 2017/2018-as bajnoki szezonban is az érmekért szeretne küzdeni a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata az NB I-es bajnokságban.

Felemás eredmények az utánpótlásánál

Felemás eredmények az utánpótlásánál

2017. szeptember 25. (hétfő)

Az Országos Serdülő Bajnokságban és a Kiemelt Erima Bajnokságban is egy vereséggel, valamint egy győzelemmel kezdtek a DKKA U13-as kézilabdázói.