Bravúros Karmacsi szereplés a BL-ben

2017. szeptember 13. (szerda) 12:12 - doszerk

A legjobb tizenhat közé jutott a szlovéniai Catezben megrendezett kispályás labdarúgó Bajnokok Ligájában a dunaújvárosi Karmacsi Autó FC együttese.

Két dunaújvárosi csapat is részt vett a szlovéniai Catezben megrendezett kispályás labdarúgó Bajnokok Ligájának küzdelmeiben, ugyanis városunkat ezúttal a rekordbajnok Karmacsi Autó FC, valamint a szintén remek erőkből álló Mé-Szi Frucht együttese képviselte a 22 ország 76 csapatát felvonultató mezőnyben. A dunaújvárosi csapatok számára ezúttal felemásan alakult a viadal, ugyanis a Mészi-Frucht az első csoportmeccsén 3-1-re kikapott bolgár ellenfelétől, s bár a második találkozón sikerült 4-2-es sikert aratniuk egy ír csapat ellen, a harmadikon 2-1-es vezetést követően 6-2-re kikaptak, így nem jutottak tovább a legjobb harminckettő közé.

A Karmacsi Autó FC gárdája viszont kiválóan szerepelt a megméretésen, s ugyan rendkívül nehéz csoportba került, a szerb Tipex ellen 2-1-re, a montenegrói FK Valter ellen 5-2-re nyertek Kővári Zsolték, s mivel harmadik meccsükön 2-2-es döntetlent értek el a bosnyák Lunar Gato ellen, így csoportelsőként jutottak tovább az egyenes kieséses szakaszba. A legjobb tizenhatba kerülésért a horvát CB Kula ellen léptek pályára a dunaújvárosi labdarúgók, s bár talán ezen a meccsen játszottak a legjobban, helyzeteiket kihagyták, így gól nélküli döntetlent követően büntetők döntötték el a továbbjutás sorsát, szerencsére a mieink javára.

Képek forrása: dlsz.hu

A nyolcaddöntőben az a montenegrói Dadi/Eurozox várt a Karmacsi együttesére, melynek négy válogatott játékosa is volt, így ők tűntek az esélyesebbnek. Ez sajnos meg is látszott a mérkőzésen, melyen a jól szervezett vetélytárs szerezte meg a vezetést s bár a második félidőben megvoltak a lehetőségei a Karmacsinak is, a montenegrói gárda egy újabb góllal eldöntötte a találkozót, melyet végül 2-0-ra nyert meg, s ezzel ők jutottak tovább a legjobb nyolc csapat közé. A sorozatban újonc Karmacsi azonban így is felül tudta múlni az előzetes várakozásokat, s mint azt Éliás Zsolt csapatvezető a Dunaújvárosi Labdarúgó szövetség honlapjának elárulta, egyértelmű sikerként értékelik a legjobb tizenhat közé jutást, s jövőre szeretnének visszatérni a BL-be, hogy tovább öregbítsék a dunaújvárosi kispályás labdarúgás hírnevét.

A rovat további hírei: Sport

Fontos siker a megyei rangadón

Fontos siker a megyei rangadón

2017. november 20. (hétfő)

Duschek Dávid védéseinek, valamint a második harmadban szerzett két góljának köszönhetően idegenben győzte le a Fehérvári Titánokat a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Kiszenvedte a győzelmet a Dunaferr!

Kiszenvedte a győzelmet a Dunaferr!

2017. november 20. (hétfő)

A mérkőzés nagy részében jól játszó DUE Renalpin FC a hajrában csupán kiváló védekezésének köszönhetően tartotta itthon a pontokat a Nyírgyulaj elleni bajnokin. A vége azonban 4-3-as dunaújvárosi győzelem, mellyel együttesünk továbbra is tartja harmadik helyét a tabellán.

Bronzérem Seregélyesről

Bronzérem Seregélyesről

2017. november 20. (hétfő)

Csomor-Németh Lili és Nagy Bence párosa a harmadik helyen végzett a Seregélyesen megrendezett Országos Ranglista Versenyen.

A BVSC ellen a döntőért!

A BVSC ellen a döntőért!

2017. november 20. (hétfő)

A BVSC csapata lesz a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázóinak ellenfele a Magyar Kupa elődöntőjében.

Megyei rangadó vár az Acélbikákra

Megyei rangadó vár az Acélbikákra

2017. november 20. (hétfő)

Idegenben, a Fehérvári Titánok elleni összecsapáson korcsolyázik jégre ma este nyolc órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Újra pályán a Dunaferr!

Újra pályán a Dunaferr!

2017. november 20. (hétfő)

A Nyírgyulaj elleni hazai összecsapással folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este hét órától a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata.

Négy dunaújvárosi a Világliga-keretben

Négy dunaújvárosi a Világliga-keretben

2017. november 19. (vasárnap)

A DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatának négy játékosa is bekerült a magyar válogatott Világliga-keretébe.