Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Ez Vagyok Én kiállítás idén is

2017. szeptember 20. (szerda) 8:07 - Vass Ádám

A Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület idén már tizenkilencedik alkalommal rendezi meg országos kiállítását Ez Vagyok Én címmel, melyre október 6-ig várják az alkotásokat.

Kovács Pálné Ancsa elnök és lelkes csapata, a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület tagjai tizenkilenc évvel ezelőtt szervezte az első Ez Vagyok Én kiállítást, de akkor még csak a szervezeten belül. A gyermekeknek, hozzátartozóknak azonban nagy örömöt jelentett az a sikerélmény és tehetségük megmutatása, amit a kiállítás adott nekik, ezért országossá duzzasztották a felhívást. Céljuk, hogy a fogyatékkal, vagy egészségkárosodással élő társaik műveit bemutathassák, ezzel is ösztönözve őket szabadidejük hasznos eltöltésében. Mindezek mellett szeretnék felhívni a társadalom figyelmét a fogyatékkal élők rejtett képességeire. A kiállításra idén is több, mint kétszáz alkotást várnak, amit tetszőleges technikával lehet elkészíteni. Ezeket egy rövid bemutatkozással együtt október 6-ig várják a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület címére akár postai úton, akár személyesen. A kiállításra október 16. és 21. közt kerül sor a Rudas iskola aulájában, amely már 2000 óta ad otthon a tárlatnak.

A rovat további hírei: Kultúra

Tapsvihar fogadta a Terminált a Bartókban

Tapsvihar fogadta a Terminált a Bartókban

2017. október 20. (péntek)

Ma este mutatták be a Bartók Kamaraszínházban a Terminál című táncjátékot. A közönség kitörő lelkesedéssel fogadta a darabot, a végén álló tapssal jutalmazták a kitűnő előadást. Galéria!

'Duplázzon, mi felezünk!" - Példátlan kulturális megállapodás

'Duplázzon, mi felezünk!" - Példátlan kulturális megállapodás

2017. október 20. (péntek)

A Bartók színház és igazgatója, Őze Áron ötlete nyomán a színház az MMK-val, a mozival, a könyvtárral, a múzeummal, valamint a szakképzési centrummal olyan példa nélküli megállapodást kötött, ami még inkább megkönnyíti az város lakóinak számára a kulturális szórakozást.

Pazar szereposztással jön az új darab

Pazar szereposztással jön az új darab

2017. október 20. (péntek)

A Bartók Színház Szolgálat Évada eddig elsősorban a gyerekeknek és a táncjátékok szerelmeseinek kedvezett, december 8-án azonban egy színmű is bekerül a repertoárba, elkezdődtek ugyanis A mi kis városunk próbái.

Egy földig rombolt és kifosztott múzeum reneszánsza

Egy földig rombolt és kifosztott múzeum reneszánsza

2017. október 17. (kedd)

Az Intercisa Múzeum munkatársai az elmúlt hétvégén Dunaújváros  testvérvárosába, Vukovárra utaztak. Az ottani tapasztalatokról, a látogatásról Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója számolt be honlapunknak.

Utószó Németh Gáborral

Utószó Németh Gáborral

2017. október 13. (péntek)

Folytatódik a Kortárs Művészeti Intézet irodalmi programsorozata, ahol elismert költők, írók mesélnek munkáikról, eddigi életükről, sok érdekességet feltárva a hallgatók előtt.

Elhunyt Nepp József

Elhunyt Nepp József

2017. október 09. (hétfő)

Elhunyt Nepp József Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, forgatókönyvíró - tudatta családja hétfőn az MTI-vel.

Tapsviharos Mikrokozmosz

Tapsviharos Mikrokozmosz

2017. október 06. (péntek)

Este hétkor a Szolgálat Évadnak első gyerekelőadását mutatták be a Bartók színház stúdiótermbében, a fogadtatása pedig a várakozásoknak megfelelően kitűnő volt és a közönség tagjai rendkívül jól érezték magukat rajta.