Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Ez Vagyok Én kiállítás idén is

2017. szeptember 20. (szerda) 8:07 - Vass Ádám

A Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület idén már tizenkilencedik alkalommal rendezi meg országos kiállítását Ez Vagyok Én címmel, melyre október 6-ig várják az alkotásokat.

Kovács Pálné Ancsa elnök és lelkes csapata, a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület tagjai tizenkilenc évvel ezelőtt szervezte az első Ez Vagyok Én kiállítást, de akkor még csak a szervezeten belül. A gyermekeknek, hozzátartozóknak azonban nagy örömöt jelentett az a sikerélmény és tehetségük megmutatása, amit a kiállítás adott nekik, ezért országossá duzzasztották a felhívást. Céljuk, hogy a fogyatékkal, vagy egészségkárosodással élő társaik műveit bemutathassák, ezzel is ösztönözve őket szabadidejük hasznos eltöltésében. Mindezek mellett szeretnék felhívni a társadalom figyelmét a fogyatékkal élők rejtett képességeire. A kiállításra idén is több, mint kétszáz alkotást várnak, amit tetszőleges technikával lehet elkészíteni. Ezeket egy rövid bemutatkozással együtt október 6-ig várják a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület címére akár postai úton, akár személyesen. A kiállításra október 16. és 21. közt kerül sor a Rudas iskola aulájában, amely már 2000 óta ad otthon a tárlatnak.

A rovat további hírei: Kultúra

Ha Velence, akkor EFOTT

Ha Velence, akkor EFOTT

2018. július 10. (kedd)

Július 10-16. között a szervezők csordultig töltik a Velencei-tó partját programokkal, a Csak szabadon... életérzésnek kedvezve. A különleges élményekkel készülő Civil Tér, a turisztikai, kulturális és sport lehetőségek várhatóan teltházas érdeklődést hoznak. Jessie J, John Newman, Lost Frequencies, Dub FX, a Volbeat és a legnagyobb magyar sztárok koncertjei mellett biztosan nem lehet majd unatkozni az idei EFOTT-on.

Gyulára megy a Rák Jóska

Gyulára megy a Rák Jóska

2018. július 09. (hétfő)

A Bartók színház társulata is fellép az idei Shakespeare Fesztiválon, amelyet július 9-15. között rendeznek Gyulán, a várszínházi évad keretében.

Két Farkassal tért vissza a Jazzy Stripe

Két Farkassal tért vissza a Jazzy Stripe

2018. július 07. (szombat)

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének hallgatóiból verbuválódott Jazzy Stripe szinte napra pontosan egy éve koncertezett Dunaújvárosban, a Művész Presszó színpadán.

Frenk itthon is odatette magát

Frenk itthon is odatette magát

2018. július 02. (hétfő)

Amíg a foci Vb meccsei pörögtek Oroszországban, addig Frenk hazajött Dunaújvárosba egy remek koncertet adott a Petőfi Művészeti Ligetben. 

Gastroblues Pakson

Gastroblues Pakson

2018. július 02. (hétfő)

Koncertekkel, főzőversennyel, tradicionális magyar ételek és italok bemutatójával, valamint külföldi és magyar előadókkal várja a blues, dzsessz és rock zene kedvelőit július 2. és 8. között a paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztivál.

Falvédők a vukovári magyaroktól

Falvédők a vukovári magyaroktól

2018. június 30. (szombat)

Újabb kiállítás nyílt az Intercisa Múzeumban, ezúttal testvérvárosunkból, Vukovárról érkeztek a kiállítás darabjai, melynek mindegyikét kézzel készítették a vukovári magyarok.

Ujjé! A Ligetben nagyszerű!

Ujjé! A Ligetben nagyszerű!

2018. június 25. (hétfő)

Főként gyermekeknek szóló programokkal indult a Petőfi Művészeti Liget idei programja, mostantól kezdve július végéig heti három estén várja a zenekedvelőket a tér.