Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Ez Vagyok Én kiállítás idén is

2017. szeptember 20. (szerda) 8:07 - Vass Ádám

A Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület idén már tizenkilencedik alkalommal rendezi meg országos kiállítását Ez Vagyok Én címmel, melyre október 6-ig várják az alkotásokat.

Kovács Pálné Ancsa elnök és lelkes csapata, a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület tagjai tizenkilenc évvel ezelőtt szervezte az első Ez Vagyok Én kiállítást, de akkor még csak a szervezeten belül. A gyermekeknek, hozzátartozóknak azonban nagy örömöt jelentett az a sikerélmény és tehetségük megmutatása, amit a kiállítás adott nekik, ezért országossá duzzasztották a felhívást. Céljuk, hogy a fogyatékkal, vagy egészségkárosodással élő társaik műveit bemutathassák, ezzel is ösztönözve őket szabadidejük hasznos eltöltésében. Mindezek mellett szeretnék felhívni a társadalom figyelmét a fogyatékkal élők rejtett képességeire. A kiállításra idén is több, mint kétszáz alkotást várnak, amit tetszőleges technikával lehet elkészíteni. Ezeket egy rövid bemutatkozással együtt október 6-ig várják a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület címére akár postai úton, akár személyesen. A kiállításra október 16. és 21. közt kerül sor a Rudas iskola aulájában, amely már 2000 óta ad otthon a tárlatnak.

A rovat további hírei: Kultúra

Toldi jött, láttuk és győzött

Toldi jött, láttuk és győzött

2018. március 23. (péntek)

Elnyerte a nézők tetszését a Bartók legújabb előadása, a Toldi című musical. A pénteki premier után vastapssal jutalmazta a közönség a darabot.

Milyen lehet gyerekkönyvet írni?

Milyen lehet gyerekkönyvet írni?

2018. március 22. (csütörtök)

Berg Judit József Attila-díjas író érkezett szerda délután a gyerekekhez a József Attila Könyvtárba, hogy az írásról, olvasásról és a jó történetekről beszélgessenek.

Repül a Ghymes kő, ki tudja hol áll meg

Repül a Ghymes kő, ki tudja hol áll meg

2018. március 22. (csütörtök)

Nagyszabású történet és hagyományokra épülő szöveg, modern zenével tálalva. Ez lett a Toldi a Bartók színházban, melynek próbái már a vége felé közelednek, mielőtt elérkezne a péntek esti premier.

Újabb 5 helyszín fellépőit jelentette be a Fishing on Orfű

Újabb 5 helyszín fellépőit jelentette be a Fishing on Orfű

2018. március 22. (csütörtök)

Az erdei, a vízi, a színházi és a tánchelyszín mellett egy meglepetéshelyszínt is bejelent a fesztivál. Kispál András és Lovasi András nem ugyanazon a színpadon lép fel, az erdőben játszik Kiss Tibi, Beck Zoli és Bérczesi Robi is, az Anna & the Barbies, a Csaknekedkislány, Szeder és a Ricsárdgír pedig vízre száll.

Tehetségek lepik el a várost

Tehetségek lepik el a várost

2018. március 20. (kedd)

Páros évet írunk, ami a térség tehetséges diákjainak annyit tesz, hogy idén újra Dunaújváros ad otthont a Fejér Megyei Diáknapoknak április közepén. Az április 13-15. között megrendezésre kerülő programról kedden délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a Bartók Kamaraszínházban, ami ezúttal is az esemény egyik központi színhelye lesz.

Wass Albert öröksége

Wass Albert öröksége

2018. március 20. (kedd)

Emlékest és könyvbemutató várta az érdeklődőket hétfőn délután az MMK-ban, ami Wass Albert életének és munkásságának legfőbb eseményeit járta körbe.

Színházhoz méltó megemlékezés

Színházhoz méltó megemlékezés

2018. március 16. (péntek)

Végletekig feszült, rendkívül emberi és a végsőkig fordulatos darabot láthattak a nézők a Bartók színház stúdiótermében a Lélekharang ma esti premierjén.