Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Ez Vagyok Én kiállítás idén is

2017. szeptember 20. (szerda) 8:07 - Vass Ádám

A Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület idén már tizenkilencedik alkalommal rendezi meg országos kiállítását Ez Vagyok Én címmel, melyre október 6-ig várják az alkotásokat.

Kovács Pálné Ancsa elnök és lelkes csapata, a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület tagjai tizenkilenc évvel ezelőtt szervezte az első Ez Vagyok Én kiállítást, de akkor még csak a szervezeten belül. A gyermekeknek, hozzátartozóknak azonban nagy örömöt jelentett az a sikerélmény és tehetségük megmutatása, amit a kiállítás adott nekik, ezért országossá duzzasztották a felhívást. Céljuk, hogy a fogyatékkal, vagy egészségkárosodással élő társaik műveit bemutathassák, ezzel is ösztönözve őket szabadidejük hasznos eltöltésében. Mindezek mellett szeretnék felhívni a társadalom figyelmét a fogyatékkal élők rejtett képességeire. A kiállításra idén is több, mint kétszáz alkotást várnak, amit tetszőleges technikával lehet elkészíteni. Ezeket egy rövid bemutatkozással együtt október 6-ig várják a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület címére akár postai úton, akár személyesen. A kiállításra október 16. és 21. közt kerül sor a Rudas iskola aulájában, amely már 2000 óta ad otthon a tárlatnak.

A rovat további hírei: Kultúra

Hatvanöt év dobbantás, csettintés - Ünnepel a Vasas Táncegyüttes

Hatvanöt év dobbantás, csettintés - Ünnepel a Vasas Táncegyüttes

2017. december 15. (péntek)

A város legrégebbi kulturális közössége idén alakult hatvanötödik éve, ezt pedig két nap alatt három nagyszabású előadással ünnepli meg a közönséggel karöltve.

Kiteljesedni a színpadon

Kiteljesedni a színpadon

2017. december 14. (csütörtök)

Egymaga vitte a hátán a darabot Vándor Éva a Bartók legújabb előadásában. Márai Sándor Judit című írása ugyanis egy egyszereplős játék, ehhez pedig egy rendkívül kivételes színésznő kell. Ebben a darabban színészi eszköztárának minden apróságát használja és úgy fűzi Judit életét, hogy ezeket mind beépíti, remek érzés látni egy színésznőt így kiteljesedni.

Libri - Ezer könyvet rejtettünk el az országban!

Libri - Ezer könyvet rejtettünk el az országban!

2017. december 11. (hétfő)

Vajon milyen lehet találni egy könyvet? Egy könyvet, ami csak a tiéd? Amit nem véletlenül hagyott el valaki, hanem azért, hogy te megtaláld? A Libri könyveket szeretne ajándékba adni. Sokat. Egészen pontosan ezret. Budapesttől Dunaújvároson át Debrecenig, több mint 20 városban.

Ünnepel az egész város

Ünnepel az egész város

2017. december 08. (péntek)

Vége A mi kis városunk bemutatójának, a nézők pedig egyértelműen odavannak Grover’s Corner városáért és a benne élő hétköznapi emberekért. A sikerre ítélt darab következő bemutatójára december 11-én hétfőn és 17-én vasárnap este hét órakor kerül sor.

Prágai Panoráma

Prágai Panoráma

2017. december 08. (péntek)

A Panoráma Fotó Egyesület öt tagja is ellátogatott a cseh fővárosba, ahol az impozáns épületek közt egy teljesen amatőr is gyönyörű képeket készítene, hát még ők.

Őze Áron és A mi kis városunk - Este premier!

Őze Áron és A mi kis városunk - Este premier!

2017. december 08. (péntek)

Véget értek A mi kis városunk című darab próbái, ma már a premier várja a nagyérdeműt. A főpróbahét a finomhangolásoké és a technika csiszolásáé volt, hogy elkészüljön ez az egyszerűségében nagyszerű darab a Bartók színházban.

Élménnyel teli képek

Élménnyel teli képek

2017. december 08. (péntek)

A Bartók Színház aulájában található galériában ezúttal annak a kiállítása tekinthető meg, aki hosszú évtizedek alatt több ezer gyereknek tanította a művészet szépségeit. A vízkeresztig látható tárlaton Szepesi Ibolya képei láthatók.