Hétig számolt a DAB

spigott - 2017. szeptember 24. 19:51

Jól küzdöttek a bécsi fiatalok, de az Acélbikák jégkorongozói így is hét gólt szerezve győzték le vendégüket a jégcsarnokban ma este.

A ligaújonc Vienna Capitals farmcsapata ellen folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Mivel David Musial tanítványai sem a legjobban kezdték az idei szezont, így muszáj volt győzniük bécsi fiatalok ellen ahhoz, hogy megkezdjék felzárkózásukat a középmezőnyhöz.
Ennek megfelelően kezdték is a meccset a dunaújvárosiak, de az látszott, hogy a rengeteget korcsolyázó és rendkívül lelkes vendégeket nem lesz azért könnyű megtörni. Így is akadt azért helyzete a mieinknek, s bár ezekkel egészen a harmad derekáig nem tudtak élni, a 12. percben Orbán érkezett jól egy lepattanóra, s közelről a bal alsóba lőtt (1-0). Három perccel később Léránt iramodott meg a jobb szélen, majd kapura lőtt, s mivel a korong valahogy átcsorgott a kapuson, megduplázta előnyét a DAB (2-0). A bécsiek persze nem adták fel, az első harmad hajrájában is akadt lehetőségük a szépítésre, de a második elején egy kontrából meglepték a túlságosan is kitámadó Bikákat, s Thalhammer révén szépítettek is (2-1).

Mindössze hét másodpercig örülhettek azonban a góljuknak, mert az újrakezdés után Izacky lopott korongot, s fejezte be tűpontos lövéssel megugrását, így ismét nyugodtabban figyelhettük a játékot (3-1). A 28. perc elején azonban megvillantak az osztrákok is, s Grosslercher szép találatával újra visszajöttek a meccsbe, de erre ismét tempót váltottak a hazaiak, akik Azari 29. percben lőtt góljával visszaállították korábbi előnyüket (4-2). Ekkor szinte mindent egy lapra feltéve kezdtek el rohamozni a bécsiek, s bizony több nagy lehetőségük is volt a gólszerzésre, ám az Acélbikáknál bemutatkozó Pacl kapus remekül védett, míg a kontrákból előbb Odnoga, majd Azari lőtte ki a jobb alsót, végleg eldöntve ezzel a mérkőzést (6-2).

Az utolsó harmadban sokat csökkent a mérkőzés irama, a mieink már nem feltétlenül akartak előre rohanni, míg a Capitals játékosai mintha feladták volna a harcot, s bár becsületből azért küzdöttek, ők is érezték, hogy nem ma fogják növelni pontjaik számát. A több kakaskodással fűszerezett záró húsz percben azért Nageler is meglőtte szezonbeli első találatát, s mivel a véghajrában már sem a mieinknek, sem a bécsieknek nem sikerült újabb gólt szerezni, így a DAB sima, 7-2-es győzelmével ért véget a találkozó. sokat azonban nem pihenhetnek hokisaink, ugyanis hétfőn este hat órától már a Csíkszereda érkezik Dunaújvárosba.

DAB – Vienna Capitals II 7-2 (2-0, 4-2, 1-0)

DAB: Pacl – Orbán 1, Szkripec (2), Tanka, Nagy, Török, Léránt 1, Hetényi, Azari 2 (1), Izacky 1 (1), Novotny (1), Hruby, Lencsés, Vrana (1), Nageler 1, Borbás, Silló (2), Odnoga 1 (1), Németh. Vezetőedző: David Musial.

Vienna Capitals II: Tschrepitsch (Zimmermann) - Pelz, Wolf, Szabad, Schlögl, Schönwetter, Kruckovyc, Karitnig, Thalhammer 1, Nissner (2), Grosslercher 1, Piff (1), Kuqali (1), Maxa F., Habernig, Artner, Leitner, Bolterle, Maxa A., Janisch. Vezetőedző: Christian Dolezal.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.